"Bataryamı yeniledikten sonra ilk şarjı nasıl yapmalıyım?" Yeni cep telefonunu veya yeni bataryayı , ilk kullanım için 10-15 saat şarjda bekletmenize gerek yoktur. Eski nesil cep telefonlarında yer alan bataryaların, telefonun ilk açıldığı andan itibaren uzun bir süre şarjda kalması gerekmekteydi.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir.
Geçmiş yıllarda akıllı telefonlarda pil seviyesi genelde boş olarak geldiği için cihazlar direkt olarak şarja takılıyordu. Ancak günümüzde önce yeni cihazın batarya seviyesinin %10 ile %5 arası bir değere düşmesini beklemek ve bunun ardından cihaz tamamen şarj olana kadar şarj etmek gereklidir.
çok memnunum. hızlı sarji destekliyor mu diye merak edenler için belirteyim, evet destekliyor.
Deji firması, cihaza ait şarj aletinin orijinal olması ve arızalı olmamasına dikkat edildiği sürece bataryaların hiçbir telefona zarar vermeyeceğini vurgulamaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Bataryanızı mümkün olduğunca %0'a düşmeden şarja takıp, %100 olmadan şarjdan kesmeniz pil ömrünü uzatacaktır. Her zaman için kısmi şarj, tam şarjdan daha verimlidir. Cihazın şarj edildiği ortamın, 0-30 derecede olmasına dikkat edilmelidir.
Yeni bir pil takıldığında, ilk olarak telefonunuzu tamamen dolana kadar şarj etmemeye dikkat etmelisiniz. Çünkü yeni nesil piller, ilk şarj işlemi sırasında bir kalibrasyon sürecinden geçerler. Bu süre zarfında, telefonunuzu tamamen doldurmak ve %100 şarj olduğunda bir süre daha şarjda bırakmak önemlidir.
Telefonu ilk aldığınızda şarjı tamamen bitirip telefonu şarj edebilirsiniz. Telefonun şarjı dolunca da telefonu şarj cihazından çıkarabilirsiniz. Eğer pil uzun süre şarja maruz kalırsa pil dolar dolmaz şarj aleti pile düşük akım gönderecektir.
Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Batarya Deji nedir sorusuna, farklı markaların akıllı telefonları için yüksek kapasiteli batarya üretimi yapan bir markadır yanıtı verilebilir. Dayanıklılığına ve kalitesine rağmen uygun Deji batarya fiyat seçenekleriyle satışa sunulan modellerden memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz.
Ardından, yeni telefonun ilk şarj işlemini gerçekleştirmeleri gerekir. Yeni bir telefonun ilk şarj süresi genellikle 6 saat ve üzeri olmalıdır. Bu özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için geçerlidir ve cihazın tam kapasiteye ulaşması için yeterli bir süredir.
Deji batarya 1x 500 tl kullanım ömrü ortalama 8-10 ay 2x batarya ile ortalama 20 ay kullanım ömrü.
Ürünü faturası ile birlikte göndermeli ve faturanızı mutlaka göndereceğiniz paketin içerisine koymalısınız. Faturasız gönderilen iadeler kesinlikle kabul edilmemektedir. İade edeceğiniz ürün kullanılmış olsa bile kargo gönderim tarihinden itibaren 14 gün içerisinde koşulsuz iade edebilirsiniz.
Makinenizi ilk kullanımdan önce doğrudan ana gövdeye takarak veya yerleştirme istasyonunu kullanarak tam olarak şarj edin. Tamamen boştan tam şarj 5 saat sürer. Üç sabit ışık, yüksek bir şarj seviyesini temsil eder ve tam olarak şarj edildiğinde söner.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir.
bir sitede şöyle diyor: Yeni batarya çabuk bitiyor, sorunu yeni bir telefon bataryasının, gerçek performansına ulaşabilmesi için gereken şarj etme sayısı kadar, şarj edilmemiş olmasından kaynaklanır. Özetle, yeni batarya çabuk bitiyor, diyorsanız, bu durum yeni bir batarya için gayet normal bir olaydır.
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Gece yatarken telefonu şarjda bırakmak bataryanın aşırı yüklenmesine ve ömrünün azalmasına neden olur. Dolayısıyla yatarken telefonunuzu şarjda bırakmak gibi bir alışkanlığınız varsa cihazınızın ömrünü uzatmak ve güvenliğini sağlamak için bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir.
Özellikle piliniz tam olarak şarj edildiğinde telefonunuzun aşırı ısınmasına yol açacak durumlardan kaçının. Piliniz ısındığında, kullanmıyor olsanız da çok daha çabuk biter. Pilin bu şekilde bitmesi pilinize zarar verebilir.
Telefonlarınızı her şarj aşamasında %100 şarj etmeniz batarya ömrünü kısaltacaktır. Tam dolum halinde, prizden çıkarmadığınız zaman aynı şekilde batarya gereksiz güç harcayacaktır. Tam dolumu ayda bir kez yapmak ve şarj oranlarını %20 ile %80 arasında tutmak yapacağınız en doğru tercih olacaktır.
Akıllı telefon ilk alındığında nasıl şarj edilmeli denildiği zaman ilk olarak var olan şarjının kullanılması gerektiği bilinmelidir. Örneğin yeni alınan telefon %60 şarj oranına sahip ise yaklaşık %5 şarja kadar kullanılması gerekir. Bu orana geldikten sonra güç kaynağına takılarak tamamen şarj edilmesi tavsiye edilir.
Bunun nedeni, şarj edilebilir pillerin ortalama raf ömürlerinin (veya ideal şartlarda, hiç kullanmadan, saklama ömürlerinin) 6 ile 7 sene civarında olmalarıdır. Tabii bu ömür pillerine saklama koşulları ile doğrudan ilişkilidir.
Aygıtınızı nasıl kullanırsanız kullanın, pil ömrünü korumanın iki basit yolu vardır: Ekranınızın parlaklığını ayarlayın ve Wi-Fi kullanın. Pil ömrünü uzatmak için ekranın parlaklığını azaltın veya Otomatik Parlaklık ayarını açın.
Bu maddelerden de anlaşılacağı üzere sahte bataryalar zararlı olmakla kalmayıp telefona da ciddi hasarlar vermektedir. Kısaca replika ya da diğer adıyla sahte bataryalar zararlıdır. Ayrıca patlama riski yüksek olan bu bataryalar tercih edilmemelidir.
Şarj cihazının pozitif kablosu akünün pozitif kutbuna, negatif kablosu da akünün negatif kutbuna gelecek şekilde bağlanmalıdır. Kutup başlarının gevşek bırakılmamasına dikkat edilmelidir. Şarj işlemi esnasında, akü ısınması veya sıvı taşması halinde şarj kapatılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri