Stajdan en az 60 puan alan öğrenci başarılı sayılır. Mezuniyet veya diploma ile ilgili bilgi 0 850 200 46 10 veya AÖS Destek hattından bilgi alabilirsiniz. Staj puanım Genel Not Ortalamamı etkiler mi? Staj başarı puanınız Genel Not Ortalamanızı etkilememektedir.
Staj notu dönem ve genel not ortalamasını etkiliyor mu? Etkilemiyor.
Staj notunuz genel veya dönem ortalamanızı etkilemez.
Stajlarınız ortalamaya etki etmemekle beraber AKTS içerdiğinden mezuniyet durumuna gelebilmek için tüm stajlarınızın tamamlanmış ve not girişlerinizin yapılmış olması gerekmektedir.
STAJ notunuz da Akademik Başarı Puanınıza etki etmektedir. ÖSYM, Ağustos ayı başında akademik başarı puanınızı üniversitemizin sistemi üzerinden otomatik olarak çekmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Staj notu; Staj notu AGNO ya dâhil ve 8 AKTS dir ve Yüksekokul Staj Komisyonu tarafından saptanan ağırlık oranlarının katkısı ile belirlenir. Staj notu hesaplanmasında staj birim yetkilisinin değerlendirmesi ve Yüksekokulumuz Staj Komisyonunun değerlendirmesi (staj karne ve defterlerinin düzenlenmesi) kullanılacaktır.
Not ortalaması 1.80' in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar.
7. BU YIL STAJ YAPMASAM OLUR MU? Bir öğrenci; staj yapmama, stajdan başarısız olma veya stajının geçeriz sayılması durumu ile giriş yılından itibaren en çok 1 yaz staj yapmayabilir. Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz.
Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
Staj Puanı Hesaplanması ile İlgili Açıklamalar:
1.BECERİ veya STAJ puanı hesaplanırken dosya puanının %20' si, beceri sınavı veya staj bitirme sınavı puanının %80' i sistem tarafından otomatik olarak hesaplanmaktadır.
TESMER Yönetim Kurulu durumu değerlendirir ve tezkiye notunu belirler. Formlar eksiksiz olarak meslek mensupları tarafından düzenlenerek, kapalı zarf ile dilekçe ekinde TESMER Şubesine/ Odaya gönderilir.
(2) Staj kapsamında hesaplanan kredi 5 AKTS kredisinden az 10 AKTS kredisinden fazla olamaz. (3) Yönetmelikteki esas ve usullere uygun olmak kaydıyla öğrenci isteğe bağlı olarak veya öğrenim gördüğü program kapsamında belirlenen staj süresinden daha uzun süreli staj yapabilir.
Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir.
Defter doldurulurken yapılan iş deftere yazılır ve önce öğrenci kendisi imzalar daha sonrada işyerindeki eğitim sorumlusu ve koordinatör öğretmen tarafından onaylanır.
Doğru staj, istediğiniz iş unvanı ve sektör hakkında daha tutkulu olmanız için size ilham verebilir. Bu, üniversiteyken hangi alanda uzmanlaşmak istediğinize karar vermenize veya tercih ettiğiniz sektördeki diğer potansiyel kariyer yollarını keşfetmenize olanak tanır.
Sigorta girişi yapılmadan staj yapılamaz. SGK Müstahaklık Belgesi Sekreter tarafından kontrol edilir, öğrencilerin SGK giriş bildirgeleri hazırlanır ve bildirimi yapılır. # Stajdan kimler yararlanabilir? Stajdan Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) en az 2.00 ve üzeri olan öğrenciler yararlanabilir.
Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
Cevap: Staj yapabilmek için herhangi bir not ortalaması kriteri aranmamaktadır.
2.Öğrenciler, 60 iş günü stajının 45 iş gününü zorunlu staj alanlarının içerisinden yapmak zorundadır, kalan 15 iş günü stajını ise seçmeli staj alanlarının içerisinden tamamlayacaklardır.
Staj yaparken alacağınız izin ya da rapor süresi kadar staj gününüz uzar. Bu durumu öğrenci işlerine bildirip gerekli evrakları raporlu veya izinli olduğunuz zamanlarda göndermeniz gereklidir.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
Önemli: Staj yapılacak tarihte; lisans 2. sınıf ve ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin bir üst sınıfa geçmiş olması, lisans 4. sınıf ve ön lisans 2. sınıf öğrencilerinin mezun durumuna geçmemiş olması, ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin not ortalamasının ise 2'nin üzerinde olması beklenmektedir.
Program'a başvuru yapan öğrenciler; eğitim hayatları boyunca sergiledikleri performans, becerilerini arttırmaya yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar ve başarıları göz önünde bulundurularak akademik/mesleki, sanatsal/sosyal ve sportif yeterlilik puanları üzerinden değerlenmektedir.
Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri