ip atla ve mekik çek karın kasları zıplama için en önemli kastır. ip atla ve mekik çek karın kasları zıplama için en önemli kastır.
Bacak kasları düzenli zıplama egzersizleri ile birlikte daha hızlı gelişir ve bu bölgedeki yağlanma oranı da düşer. Aynı zamanda zıplama ile birlikte karın ve kalça kasları da birlikte çalışır. Karın ve kaslar çalıştığı gibi hızlı bir şekilde kilo verme de sağlanmaktadır.
Bacaklar hem ağırlık alırken o esnada çalışma sergiler. Alt ve üst bacaklarının çalışmasını sağlayan ip atlama egzersizi, kol kaslarını da çalıştırıyor. Koldaki dirsek bölümün alt kısmında alt kasları ve iç pazu denilen kasları çalıştırıyor. Kol ve bacak kaslarını çalıştırsa da kas yapmak için değildir.
Yürürken ya da koşarken birbirinden farklı oranlarda çalışan kaslar bel, karın ve kalça kaslarıdır. Bacak bölgesindeki alt vücut kasları olan Calf, Quadriceps, Tibialis gövdeyi taşır. Diğer bacak kaslarına göre bu üçünün daha fazla baskıya maruz kaldığı söylenebilir.
Yüzme sporu doğru olarak uygulandığında vücuttaki omuz, sırt, göğüs, bacak, kalça ve karın bölgesindeki pek çok kası çalıştırır. Omuz bölgesinde; deltoid posterior head, deltoid middle head ve deltoid anterior head kaslarını harekete geçirir. Deltoid posterior head, arka omuz kasıdır.
İlgili 15 soru bulundu
Sarkık popo
Bu sorunu çözmek için yüzme ve koşu en uygun spor dallarıdır. Özellikle kurbağalama, kalça kaslarını yoğun şekilde çalıştırır; çünkü bacaklar yer çekimine karşı yatay pozisyonda tutulmak zorundadır.
En genel hatlarıyla yüzerek çalıştırıp geliştirebileceğiniz kas grupları; arka, orta ve ön omuz kasları, kanat kası, alt ve üst göğüs kasları, karın kasları, kalça kasları, arka ve ön kasların üst bölümleri olmaktadır.
-Koşu sporu deyince akla sadece bacakları çalıştırdığı gelebilir ancak koşmak tüm vücudumuzu en etkili şekilde çalıştıran sporlardan biridir. Mesela koşu sırasında kolları tutma biçimi kol kaslarının, karın sıkılarak koşulduğundaysa karın kaslarının çalışmasını sağlamış oluruz.
Düz kas, çizgili kas ve kalp kasımız var. Çizgili kas haricinde hiçbiri istemli çalışmaz.
Düz kas, istem dışı olarak çalışan ve çizgili olmayan kas türüdür. Kasılmaları otonom sinir sisteminin nörotransmitter aracılığıyla uyarması, hormon veya ilaç etkisi doğrultusunda olabilir veya interstisyel Cajal hücrelerinde olduğu gibi kendiliğinden de gerçekleşebilir.
YATMADAN HEMEN ÖNCE 5 DAKİKA ZIPLAYARAK SIKILAŞABİLİRSİNİZ
Bu nedenle boksörler ip atlayarak hem performanslarını artırırlar hem de yumruk yediklerinde kolayca düşmemek için balans ayarı yaparak bedenlerini sıkılaştırırlar. Yatmadan önce 5 dakika zıplarsanız hem sıklaşır hem kilo kaybeder hem de zayıflarsınız.
Dakikada 140'tan fazla zıplama yapıyorsanız 10 dakikada ortalama 180 kalori yakabilirsiniz. Bu hesaplamalara göre yavaş tempoda 500 kere zıplarsanız 100 kalori, hızlı tempoda 500 kere zıplarsanız 65 kalori yakabilirsiniz.
Zıplama egzersizini her gün 30 kere yapmaya çalışın. Aralarda yarım dakika dinlenebileceğiniz 10′arlı setler halinde de yapabilirsiniz. 30 kere zıplama sonucunda yakacağınız kalori ortalama 125 kaloridir.
1)Bacaklarınızı güçlendirmek
Yani zıplama yüksekliğinizi arttırmak istiyorsanız mutlaka bacaklarınızın güçlenmesini sağlayacak egzersiz ve hareketler yapmanız gerekir. Bunun için en etkili ve en basit yöntemlerden biri olarak kabul edilen squat diyebiliriz.
Zıplama, vücudun birçok farklı kasını çalıştırır. Özellikle ağırlık kaldırmaya benzeyen zıplama egzersizleri, alt vücut kaslarını güçlendirir ve kondisyonu artırır. Zıplama sırasında en çok çalışan kaslar ise şunlardır: Quadriceps femoris: Bacak ön kasları, yani uyluk kasları.
Kalf kası, genelde vücuttaki geliştirilmesi en zor kas grubu olarak kabul edilirler. Ama yine de direnç çalışmasına diğer tüm kaslar gibi tepki verirler –tek gereken onları yüksek ağırlıkla farklı açılardan çalıştırmaktır. Antrenmanın detayına girmeden önce dilerseniz kalf kası anatomisine yakından bakalım.
İskelet kasları hızlı kasılırlar ve çabuk yorulurlar. İskelet kaslarının kırmızı renkte görülmelerinin nedeni demir içeren bir protein olan miyoglobin içermeleridir. Düz kaslarda miyoglobin olmadığından beyaz renkte görülürler.
Düz kaslarda meydana gelen kasılmalar diğer kaslara göre daha yavaş bir şekilde olmaktadır. Buna rağmen düz kaslarda meydana gelen kasılmalar iskelet kası dokularından daha uzun süre kasılma göstermektedir. Düz kaslar yavaş ve ritmik çalışmaktadırlar. Bu kasların yorulmadan çalıştıkları ifade edilmektedir.
Kaşınızı almaya başladığınızda dikkat edin: Burundan itibaren kaşın üçte ikisi yukarı doğru ve kalan üçte biri de aşağı doğru gitmelidir. Eğer kaşın iç kısmı çok kalın ve dış kısmı çok inceyse, önden ortaya kadar kaş kalemi ile düzeltin. Kaşlarınızı alırken daima çıkış yönlerine göre çekin. Önce alt kenardan başlayın.
Yürümek ve koşmak, bacak kaslarını kuvvetlendirmenin sağlıklı yollarıdır. Ancak zamanla bacaklarınız harekete alışır ve sonunda stabil bir performans seviyesine ulaşabilir.
1 ) Her gün karın kaslarını çalıştırmak gerekir
Sıkı bir karın programı sonrası bu süre 48 saate kadar uzayabilir. Gereğinden fazla çalışmak daha iyi karın kaslarına ulaşmanıza engel olmakla birlikte başka sorunları da beraberinde getirebilir.
1.“Koşmak Kaslarınızı Eritmez.”
“Egzersiz yaparak, dengeli beslenerek ve koşarak vücut geliştirme hedeflerinin hepsine ulaşılabilir.
Vücut geliştirmenin yollarından birisi de düzenli olarak yüzmektir. Vücut geliştirme noktasında yüzme çok iyi bir vücut şekillendiricidir. Özellikle sporcular, kaslarını geliştirmek ve şekillendirmek için sık sık yüzerler. Yüzerken vücuttaki yağlar eriyince kasların oluşumu başlar.
Yürümek, kalça, bacak ve baldırdaki adale yükünü en çok çalıştıran kardiyo antrenmanıdır. Yürümekle yüzmeden daha çok kas kullanır, daha fazla kalori yakar, insülini daha çok baskılarsınız. İnsülin direncini kırma konusunda (bana göre) yürümek kulaç atmaktan daha iyi sonuç verir.
Karın kası egzersizlerinden önce ve sonra yeterli miktarda su içmeye özen gösterebilirsiniz. Egzersizler sırasında vücudun terlemesi ise su kaybını da beraberinde getirir. Kaybedilen suyun yeniden kazanılması için bol su içmek önem taşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri