Zıt kelimesinin eş anlamı ise karşıttır. Zıt ile karşıt kelimeleri birbirinin eş anlamlısı olarak belirlenmiştir. Zıt kelimesinin, karşıt anlam ile eş anlamlı olduğunu söylemek doğru olacaktır.
Zıt anlamlı kelimeler anlamca birbirinin tam tersi anlamı ifade eden kelimelere denilmektedir. Zıt anlamlı kelimeler yerine karşıt anlamlı kelimeler de denilebilmektedir.
VAR ZIT ANLAMLISI NEDİR? Var zıt anlamlısı yoktur.
Sözcük kelimesinin eş anlamlısı kelimedir.
TDK ye göre bir olayı veya olayı etkileyen, doğuran şey, illet anlamına gelen neden sözcüğünün eş anlamlısı “sebep” sözcüğüdür. Ayrıca neden sözcüğü ile aynı manaya geldiklerinden illet, niçin, niye, ne için, münasebet kelimeleri de bu kelimenin yerine kullanılabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Zıt kelimesinin eş anlamlısı "karşıt" demektir....
Bu anlam ilişkilerinden en önemlileri eş anlam ve zıt anlamdır. Yaş kelimesinin eş anlamlısı 'ihtiyar' kelimesidir. Yaşlı kelimesinin zıt anlamlısı ise 'genç, bebe' kelimeleridir.
Vatan Eş Anlamlısı
Vatan kelimesinin eş anlamlı kelimelerinden ilki "Yurt" kelimesidir. Yurt kelimesi aynı zamanda vatan da demektir. Dolayısıyla bu kelimeyi eş anlamlı olarak da kullanabiliriz. Bir diğer vatan kelimesinin anlamı ise "Sıla" kelimesidir.
Kalp kelimesinin zıt anlamlısı yoktur. Kalp kelimesinin dilimizde bulunan herhangi bir zıt anlamlısı bulunmaz.
Öğretmen kelimesinin eş anlamlı kelimesi muallimdir. Bu sebeple cümle içerisinde aynı anlam barındırdığından öğretmen ve muallim kelimeleri birbirlerinin yerlerine kullanılabilir.
CEVAP ZIT ANLAMLISI NEDİR? Cevap kelimesinin Türk Dil Kurumu (TDK) güncel Türkçe sözlükte yer alan zıt anlamlı kelimeleri; Soru. Sual.
Anlamları,yazılışları ve okunuşları farklı olan kelimelere zıt anlam denir. Örnek; Doğru = Yanlış Aşağı = Yukarı
Cevap kelimesinin 2 tane zıt anlamlı kelimesi yer alır. Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir sorusunun cevabı soru ve sual kelimeleridir.
Anlamın Eş Anlamlısı
TDK' ya göre, anlam kelimesinin eş anlamlıları şu şekilde sıralanmıştır; mana, meal, mazmun. Bu kelimelerin hepsi birbiri yerine kullanılmaktadır.
Anlamları birbirinden farklı olan kelimeler zıt anlamlı olarak nitelendirilir. Manzum eserlerde sıklıkla kullanılan tezat sanatında da zıt anlamlı kelimelere yer verilir. Örneğin: ''Dünümü hatırlamam artık / Çünkü yarınım sensin'' (Dün - Yarın)
Neden kelimesinin zıt anlamlısı; Netice kelimesidir.
Baş kelimesinin zıt anlamı olarak "son" kelimesi kullanılır.
Herhangi bir tehlike durumu ya da düşüncesine karşı duyulan büyük bir tedirginlik duygusu olan korku kelimesinin tam tersini ifade eden zıt anlamlısı ise cesaret kelimesidir.
Sağlık kelimesinin zıt anlamlısı olarak hastalık kelimesi karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra maraz kelimesi de sağlık kelimesinin zıt anlamlısı olarak değer görmektedir. Sağlığın zıt anlamlısı olan sözcükler arasında maraz ve hastalık kelimeleri yer almaktadır.
Yel kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı 'rüzgar' olarak karşımıza çıkıyor.
' Okul kelimesinin eş anlamlısı, 'mektep ve meslek'tir.
Konut kelimesinin eş anlamlıları olarak ikametgah, mesken ve ev sözcüklerini kullanabilirsiniz.
Fakir kelimesinin eş anlamlıları 'parasız, yoksul, muhtaç, kimsesiz, fukara' sözcükleridir. Fakir kelimesinin zıt anlamlıları ise 'zengin, gani, varsıl' kelimeleridir. Bu kelimeler cümle içerisinde birbirinin karşıt anlamlısıdır.
Türk Dil Kurumu'na göre, 'kıyafet' sözcüğünü giysi kelimesi için eş anlamlı olarak kullanmak mümkün.
İlk olarak 'kuru' kelimesinin zıt anlamlısı olan yaş sözcüğüdür. Bir diğeri de çağ kelimesiyle eş anlamlı olan yaş sözcüğüdür. Fakat çağ ile eş anlamlı olan yaş kelimesinin zıt anlamlısı bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri