Sıfır Faizli Taksitli Nakit Avans Nedir? Faizsiz taksitli nakit avans, aldığınız nakit üstüne herhangi faiz yükü eklenmeden %0 faizli olarak, kredi kartınız üzerinden yararlanılan nakit avanstır.
Faizsiz (sıfır faizli) ihtiyaç kredisi, bankalar tarafından verilen ve faiz oranı olmayan ya da sıfır olan bir kredi türüdür. Bu kredi türü, insanların ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabilecekleri bir miktar nakit imkanı sunar.
Kampanya kapsamındaki faizsiz Taksitli Nakit Avans sadece Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA İnternet ve BonusFlaş üzerinden kullanılabilir. ATM ve Müşteri İletişim Merkezi kanallarından yapılacak işlemler kampanyaya dahil değildir. Kampanyadan her müşteri bir kez yararlanabilir.
Faizsiz taksitli nakit avans, bankaların standart kredi türünden farklı olarak, müşterilerine acil nakit ihtiyaçlarında para desteği sunduğu bir hizmettir. İhtiyaç kredisinden farklı olarak, aldığınız nakit üstüne herhangi faiz yükü binmeden %0 faizli yani faizsiz olarak, kredi kartınız üzerinden yararlanabiliyorsunuz.
Nakit avans, kredi kartınıza bağlı olarak tanımlanıyor ve ATM'ler üzerinden kredi kartınızı kullanarak çekebiliyorsunuz. Nakit ihtiyacınız ne zaman ortaya çıkarsa, dilediğiniz saatte kartınızın bağlı olduğu bankaya ait en yakın ATM'ye giderek nakit avansınızı çekebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Nakit avans faizi kredi kartı faizi oranlarının üzerindedir. Çektiğiniz avansı ödemediğiniz her gün faiz işlemeye devam eder. Kısa zamanlı nakit ihtiyaçlarda kullanılabilecek bir yöntem olabilir fakat uzun vadeli olarak kredi kartından avans çekmek sizlerin zararına olacaktır.
Nakit avans kullanıldığında çekilen tutarın tamamı kredi kartı borcunuza eklenir ve faiz oranları genellikle yüksek olur. Taksitli nakit avans ise kredi kartınızdan belirli bir tutarı çekip bunu taksitler halinde ödeme imkanı sunar. Bu seçenek büyük harcamalar veya daha uzun vadeli borçlar için daha uygun.
Sıfır faizli kredi, kullanılan kredi miktarının üzerine herhangi bir şekilde ekleme yapılmadan sadece anaparanın geri ödendiği kredilerdir. Faizsiz kredi ise İslami kredi imkânı sunan katılım bankalarının faizsiz bankacılık esasına dayanarak verdikleri bir finansman ürünüdür.
Aradaki Fark Ne? Taksitli nakit avansı, nakit avanstan ayıran nokta ödeme sürecidir. Nakit avansta alınan borca günlük faiz işlerken taksitli nakit avansa aylık faiz işler. Nakit avans borcunuzu en hızlı ödemek sizin için kârlı olacakken taksitli nakit avansı seçtiğiniz vadede ödeyebilirsiniz.
Faizsiz, masrafsız kredi başvurusu nasıl yapılır? Garanti BBVA Mobil'den müşterimiz olduktan sonra 3 gün içinde uygulamamızda yer alan Başvurular > Kredi/Avans Hesap > İhtiyaç Kredisi adımından %0 faizli ve masrafsız kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.
Nakit Avans'ta faiz var mıdır? Evet, nakit avansta faiz vardır. İşlem tarihi baz alınarak o günden itibaren günlük nakit faizi işletilir. Nakit avans faizi hesaplama işlemi yaparak geri ödemeniz gereken tutarı belirleyebilirsiniz.
Nakit avans ve krediyi birbirinden ayıran temel fark ise ödeme planıdır. Buna bağlı olarak da faiz oranları belirlenir. Nakit avansın faiz oranları, kredi kullanımına göre daha yüksektir. İlk olarak ikisinin de nakit ihtiyacını karşılamaya yaradığını söyleyebiliriz.
Nakit avans bankalar tarafından sunulan kredi türlerinden biridir.
01 Temmuz 2021 - 30 Kasım 2023
250-10.000 TL aralığındaki işlemler azami 4 aya kadar faizsiz olarak taksitlendirilebilecektir. Sonradan taksitlendirme işlemi Bankkart Mobil, Ziraat Mobil, İnternet Şubesi veya Müşteri İletişim Merkezi (0850 258 00 00) aracılığı ile gerçekleştirilebilecektir.
2023 yılı 1 Kasım'dan itibaren geçerli olmak üzere TCMB'nin belirlediği akdi faiz (nakit çekiminde uygulanabilecek en yüksek faiz) aylık %4,42'dir.
Bu ücret bankadan bankaya göre değişiklik gösterir. Bankalar nakit avans çekim ücreti olarak nakit avans tutarı üzerinden %3 ile %4 arasında faiz ve 3 ile 10 TL arasında değişen bir sabit ücret almaktadırlar.
Ücretsiz Taksitli Nakit Avans çekmek kredi notunu düşürür mü? Kredi notu, ücretsiz taksitli nakit avans ve Taksitli Para kullanımından doğrudan etkilenmez. Kredi notunuz ödemelerinizi düzenli yapmadığınızda düşer.
Yasal düzenlemeler kapsamında bir takvim yılı içerisinde en fazla 3 defa, asgari ödeme tutarının altında ödeme yapılan kredi kartlarınız ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri gerçekleştirilemez ve bu kredi kartı limitleriniz arttırılamaz.
Nakit Avans Çekince Kredi Kartı Limiti Düşer mi? Evet, nakit avans olarak çekilen miktar kişinin kredi kartı limitinden düşer. %0 faizli 20.000 TL'ye Kadar Taksitli Avans Fırsatı!
Bu kredinden faydalanabilecek kişiler arasında; Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Emekli Sandığı kapsamında savaş ya da iş sebebiyle malul oldukları için maaş alanlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri yer alıyor.
10.000TL'ye varan %0 Faizli Taksitli Avansını 6 ay vadeye kadar ücretsiz kullan! Kampanyadan 17.10.2022 – 05.02.2023 tarihleri arasında Akbank Mobil'i indirip "Akbanklı olmak istiyorum" butonu üzerinden ilerleyerek uzaktan Akbanklı olma sürecini ilk defa tamamlayan yeni Akbanklılar faydalanabilir.
İşCep'ten İş Bankalı olanlara 10.000 TL'ye varan Faizsiz Taksitli Nakit Avans Ayrıcalığı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası "Kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacak" açıklamasında bulundu. Böylece kredi kartında Nakit Avans sınırı olmayacak. Kredi kartında 15 bin lira nakit avans sınırı getirilmişti, bu karar ortadan kaldırıldı.
Yasal düzenlemeler kapsamında bir takvim yılı içerisinde en fazla 3 defa, asgari ödeme tutarının altında ödeme yapılan kredi kartlarınız ile dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar nakit çekim işlemleri gerçekleştirilemez ve bu kredi kartı limitleriniz arttırılamaz.
Çekebileceğiniz nakit avans tutarının limiti banka tarafından belirleniyor ancak kullandığınız nakit avans tutarı kredi kartı limitinizi dolduruyor. Bankadan bankaya değişebilmekle birlikte nakit avans limiti genellikle kredi kartı limitinizin %25'i kadardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri