Zımparaların Numaralarına Göre Kullanım Alanları 0 numara zımpara: Maden, tahta vb. şeylerin yüzünü aşındırıp düzleştirme ve parlatmada kullanılan ve üstüne zımpara tozu yapıştırılmış olan kalın kağıt olmaktadır.
60 ila 7.000 arasında değişen birçok farklı kum mevcuttur. En yaygın olanları 60-80 kum (kaba), 100-150 kum (orta), 180-220 kum (ince) ve 320 kum (çok ince) içerir.
Bu numaralar zımparadaki aşınmayı sağlayan kumların ne kadar iri veya ince olduğunu belirtir. Zımparanın numarası büyüdükçe zımparanın üstündeki kumlar incelir. Örnek olarak; 320-grit/kum zımpara 80-grit/kum zımparadan daha ince kum tanelerine sahiptir.
Kalın zımpara kâğıdı yaklaşık 40 ila 60'lık zımpara kağıdına karşılık gelir. Orta Zımpara Kağıdı: yaklaşık 60 ila 100'lük ölçeğe denk gelir. Bazı son şekillendirme işlerinde kullanılır.
Cam zımparalanırken, daha kaba zımparalama için 80 veya 120 numaralı zımpara kağıdı kullanılabilir. Daha ince zımparalama için 220 numaralı zımpara kağıdı kullanılabilir. Camın cilalanması gerekiyorsa, 400 numaralı zımpara kağıdı kullanılabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Silisyum karbür: Mermer, granit, kayrak gibi doğal taşlar, belenco gibi kuvars yüzeyler ve yapay taşlarda, cam, cam ürünlerini rodaj ve zımparalama işlemlerinde sıklıkla kullanılır.
Zımpara kalınlığı 60, 80, 100 gibi sayılarla ifade edilir. Sayı büyüdükçe zımpara kalınlığı da azalır. Duvarda sadece alçı varsa ve son kat saten alçı henüz yapılmamışsa kalın zımparaları tercih etmelisin. 40 ve 60 numaralı zımparalar bu işlem için yeterli olacaktır.
Örneklemek gerekirse; Polyester malzemeler için 180 numaralı zımpara, astarlamak için 180 numaralı zımpara kullanılmalıdır. Son işlem olan parlatma evresi için 1200 ile 2000 arasında bir numara seçilmelidir.
Otomotiv, ağaç ve metal sanayilerinde hem kuru hem de ıslak olarak uygulanabilen yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür. Uygulama Alanları: Metalürjide. Metalürji sanajiinde polisajda. Boya ve dolgu maddesi yüzeyinde ıslak ve kuru zımparalama.
Zımpara çeşitleri, rulo zımpara, bez&bant – levha zımpara, disk zımpara, fırça zımpara ve profilli zımpara olarak sınıflandırılır.
Mobilya üretim sektöründe yoğun olarak kullanılan ahşap zımpara numaraları, işlem adımına göre P60 ile P2000 aralığında değişmekte olup yaklaşık 15 farklı kalınlıktan oluşmaktadır.
Zımpara duvara boyanın yüzeye bağlanmasına yardımcı olacak bir doku verir. Ayrıca boya öncesi zımpara yaparak duvar ve tavanlarını dengeli hale getirebilirsiniz.
Boyama esnasında dikkat edilmesi gereken ilk nokta astardan sonra pütürlü bölgelere zımpara yapmaktır. Kişiler isterse zımpara kâğıdı ile de düzeltme yapabilir.
Oto far temizleme için öncelikle 800 su zımparası ve ardından 1200, 1500 gibi su zımparaları sırası ile kullanılıyor. Bu sayede fara zarar vermeden kiri önleme becerisine göre bir sonrakine geçiliyor.
Ynt: Bıçak için doğru bileme
Şu an için bence en uygunu zımpara. 800-1200 gibi kumlarda zımparayla çalışmalısın.
60-80-100 Kum:Kaba zımparalama ve kazıma işlemlerinde kullanılır. 120-150 Kum:Zemin düzeltme,astar zımparalama işlemlerinde kullanılır. 180-220 Kum: Cilalama işlemlerinde,alçıları zımparalamak için kullanılır.
3000 Zımpara Çeşitleri
İnce yapısı ve detay çalışmaya izin veren özelliği sayesinde 3000 zımpara pasta cila öncesi yüzeylerinizi en uygun hale getirerek kusursuz bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. 3000 zımparaların bantları son derece dayanıklıdır.
Pasta Cila Çizik Giderir mi? Pasta cila ile aracınızdaki çizikleri yok etmeniz mümkündür. Fakat bu işlem çiziğin boyutuna, derinliğine ve hangi bölgede olduğuna göre değişkenlik gösterir. Genellikle daha derin olan çizikler için pasta ciladan önce zımpara kullanılması gerekir.
5000 zımpara ne işe yarar? Far parlatma ve far temizliğinde yüksek performans verir. Sulu ve kuru olarak zımpara yapılabilir. 2000-2500-3000 - 4000-5000 - 7000 kum zımparalar özel işlerinize çok uygundur. Çok ince kumlu zımparalar, yüksek taneli zımparalardır ve yüzeylerin son işlemi için kullanılırlar.
Kaporta yüzeyine uygulandığı gibi zımparalı pasta cila işlemi için farların parlatılmasında ve boyalı plastik parçalarda da kullanımı yaygındır. Son kullanıcılar ve profesyoneller de dahil olmak üzere, en çok tercih edilen zımpara türü 2000 zımparadır.
360'lık zımpara ile bir kere kuru bir şekilde far yüzeyine zımparalama işlemi yapılıp sonrasında sulu bir şekilde tekrar far yüzeyine zımpara işlemi yapılmalıdır. Sonrasında kademeli olarak 500-800-1500 numaralı zımparaları kullanarak sulu bir şekilde zımparalama işlemi yapmanız gerekmektedir.
Cırtlı zımpara, ahşap, metal, plastik, cam ve diğer yüzeylerin zımparalanması için kullanılmaktadır ve hızlı ve verimli bir zımparalama işlemi sağlamaktadır. Cırtlı zımparalar, zımparalama işlemi sırasında zımpara kağıdının sık sık değiştirilmesini gerektiren durumlarda özellikle kullanışlıdır.
Vernikli ahşabı Cadence akrilik boya ile boyayabilirsiniz. Cadence akrilik boya, vernikli ahşap dahil tüm yüzeylere zımpara gerektirmeden uygulanabilir.
Zımpara, macun ve astar uygulaması olmadığı takdirde boyanın ömrü kısalır. Bununla birlikte zımpara sayesinde boyanın duvara tutunmasına yardımcı olacak bir yüzey dokusu da elde edilir. Ayrıca boya öncesinde zımpara yapmak yüzeyde kusur veya hasar varsa bunların da giderilmesini sağlar.
Zımpara yapmadan boya yapmak için astar çekilmesi gerekir. En doğru astar, boyanız ile aynı cins olan astardır. Bir mobilyayı akrilik boya ile boyamak istiyorsanız akrilik astar, yağlı boya ile boyamak istiyorsanız sentetik astar, selülozik boya ile boyamak istiyorsanız selülozik astar kullanmak doğrudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri