bunun haricinde, rakam olan 0'ın sonsuz ile çarpımı vardır ki, sonsuz adet * sıfırı toplamakla eşdeğer olduğu için sonucu 0'dır (belirli).
Hatalı yaklaşım yaparak sonuca ulaşmaya çalışalım. 0*Sonsuz = 0 olsaydı, Sonsuz = 0/0 eşitliği oluşurdu ki 0/0 belirsizdir. Yani Sonsuz = Belirsiz sonucuna ulaşırdık. Bu nedenle 0*Sonsuz belirsizdir diyebiliriz.
∞.0 ifadesi belirsiz olduğundan x de belirsiz olacaktır. Herhangi bir sayıyı sonsuza bölmeden önce 1'i başka sayılara bölünürse aşağıda görüldüğü gibi bölen sayı büyüdükçe sayı küçülür, yani 0'a yaklaşır. Eğer bölen sonsuz olursa sonuç 0 olur.
tanımsızdır. Limitini sorarsan da sonsuz diye tahmin ediyorum çünkü sonsuz da bir sayıdır sonuçta. Sayı/0=Sonsuz olduğu için Sonsuz/0=Sonsuz.
sıfırdır.Sonsuz tane sıfır çarpımı sıfırdır.
İlgili 29 soru bulundu
0 ⋅ ∞ belirsizliği limiti 0 olan bir ifade ile limiti pozitif ya da negatif sonsuz olan bir ifadenin çarpımının limiti alındığında oluşur. lim x → a [ f ( x ) ⋅ g ( x ) ] limitinde, lim x → a f ( x ) = 0 ve lim x → a g ( x ) = ± ∞ değerleri elde ediliyorsa, bu limit için 0 ⋅ ∞ belirsizliği vardır.
Oysa 0 özünde sonsuz küçüklükte olan, yani sıfıra yakınsayan bir sayı demektir. Sonsuzluğu ise ∞ simgesiyle gösteririz. Kolaylık olsun diye bundan böyle ∞ yazacağız.
Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir. Ayrıca sonsuz da değildir.
0 bölü 0 0'e eşittir diye düşünebiliriz, ne de olsa sıfırı hangi sayıya bölersek bölelim sonuç sıfırdır.
, ∞, ya da unicode'da ∞) yana doğru sekiz sayısına benzeyen, sonu olmayan ve ebediyet anlamına gelen bir matematiksel simgedir. Sonsuzluk simgesi en çok matematik ve fizik alanında kullanılmakta olup, soyut bir kavramdır.
Aslında 1/0 da tanımsızdır. Ancak 0/0 ifadesi belirsizdir. Tanımsızlık tanımlanmayan durum, belirsizlik ise tanımlı ancak tam belirli olmayan durum demek. 1/0 = x dersek 1 = x .
Zaten sorunuzda da belirttiğiniz gibi bu limit probleminin cevabı 0'dır çünkü 1/x fonksiyonu sonsuza doğru ilerlerken grafiğinden de anlaşılacağı üzere sayı aşırı derecede küçülür ve artık neredeyse 0'a eşit denilebilir.
Örneğin xx fonksiyonunun değeri, x sıfıra pozitif yönden yaklaşırsa 1'e yaklaşır. Ama (e-1/x^2)x fonksiyonunun değeri 0'a yaklaşır. Başka fonksiyonlar için bu değer sonsuz da çıkabilir. Yani analizde 00 ile ifade edilebilecek tek bir değer yoktur.
Günümüze kadar isimlendirilmiş en büyük sayılar "Googolplexianth" (1'in yanında yüz tane 0) ve Graham sayılarıdır. Ancak "en büyük sayı" diyebileceğimiz bir sayı yoktur. Günümüzde sayıların bir sonu olduğunu belirtmek mümkün değildir.
Genellikle 3,14 veya hatta 3,14159'a yuvarlanır, ancak kaç basamak yazdığınıza bakılmaksızın, sona ulaşmak imkansızdır. *Sonsuzluk simgesi (∞) yana doğru sekiz sayısına benzeyen, sonu olmayan ve ebediyet anlamına gelen bir matematiksel simgedir.
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.
Belirsiz, matematikte bize verildiği haliyle değerini belirleyemediğimiz ifadelere denir. Daha önce tanımlanmadığı için bir anlam ifade etmeyen tanımsız ifadelere kıyasla belirsiz ifadeler, eldeki verinin daha dikkatli incelenmesi sonucu bir değere sahip olurlar.
=> sayı / sonsuz = sıfır.
Paydası 0 olan her kesir tanımsızdır, Payı 0 olan kesirler ise 0'a eşittir.
Sonsuz bölü 2, sonsuza eşittir.
Bu nedenle sonsuzdan 1 çıkarmak sonsuzun tanımı gereği sonsuzluğu değiştirmez. Çünkü çıkarılan sayıya rağmen sonsuzluk bozulmuş olmaz, yani sonsuz yine sonsuzdur. Sonsuzun hangi noktasından veya sayısından 1 i çıkarsanız çıkarın fark etmez.
Bir tanımdan yoksun olan. Tanımsız, matematikte tanımı olmayan ifadeler için kullanılır. Matematik ve matematiksel analizin diğer dallarında, belirsiz bir formun belirli sınırlar bağlamında cebirsel ifadesidir. Bazı durumlarda vatansızlığı tanımlamak amacıyla kullanılan ifade.
Matematikte en büyük sayıyı ifade etmek için sonsuz terimi kullanılır ve bu sayı ∞ sembolüyle gösterilir. Matematikte en büyük sayıyı ifade etmek için sonsuz terimi kullanılır ve bu sayı ∞ sembolüyle gösterilir.
Sonsuz, eski Yunanca Lemniscate kelimesinden gelmektedir, (sembol: ∞) çoğunlukla matematik ve fizikte herhangi bir sonu olmayan şeyleri ve sayıları tarif etmekte kullanılan soyut bir kavramdır.
Bu sayılar için de geçerlidir. Sonu yok yahut sonsuz sıfatı sonlu olanın karşıtıdır. Dolayısı ile sayılara her ek yaptığımızda (artı veya eksi yönde) artacağından bunun sonu yoktur fakat sonsuz ifadesinin kendisi ne varılacak bir menzil ne de bir sayı değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri