Günümüzde benzinli ya da dizel motora sahip neredeyse tüm binek araçlara LPG takılabilir.
LPG Şehir İçi Tüketim (100 km) 9.8 lt. LPG Şehir Dışı Tüketim (100 km) 6.2 lt. LPG Karma Tüketim (100 km) 7.5 lt.
Tüp takılmayan arabalar dizel ve elektrikli araçlardır.
Aracınızın motoru lpgye uyumlu, düzgün montaj ile herhangi bir sorun yaşamadan rahatça binersiniz. Bulunduğunuz yerdeki benzin ve lpg fiyatlarını göz önünde bulundurarak fayda- maliyet analizi yaparsınız. Lpgde litre bazında %20 civarında benzine göre fazla tüketim yapıyor.
Yani lpg li araç değer düşürmüyor aksine yükseltiyor. Ancak tankın değiştirme zamanı gelmiş ise çok yükseltmez aracın değerini.
İlgili 23 soru bulundu
Günümüzde kullanılan ve sürücüler tarafından tercih sebebi olan katkılı otogaz, araçların akaryakıtlarının tıkanmasına sebep olabilir. Tıkanmalar, yakıtın motor bölgesine daha yavaş ulaşmasına yol açar. Yakıtın aracın ilgili bölümüne geç ulaşması ise performans düşüklüğüne yol açar.
Fosil yakıtlı olarak tabir edilen dizel ya da benzinli motorlara sahip hemen her araca LPG kiti takılabilir. Ancak dizel araçlara LPG taktırmak hem çok maliyetli olduğu hem de istenen verimi sağlamadığı için genellikle tercih edilmemektedir.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Haftalık Anketimizde ziyaretçilerimize En İyi LPG Markası (Otogaz Sistemi) hangisi sorusu yöneltildi. Toplam 1.495 oyun kullanıldığı anketimizde uzunca bir süre başabaş giden iki markadan BRC ipi göğüsleyerek 407 oyla toplam oyların %27'sini alarak birinci oldu.
Evet motoru yıpratır, performansı kısar.
honda , vw mpı motor en sorunsuz lpg ile uyumlu motorlar. honda , vw mpı motor en sorunsuz lpg ile uyumlu motorlar. Fiat'ın 1.4 Fire (77 hp) motoruda listeye eklenebilir.
Atiker'in ürettiği en yeni kit olan Grand LPG/CNG Sistemleri Euro5 ve Euro6 normlarına uygun 3, 4, 5, 6 ve 8 silindirli sıralı sisteme sahip araçların tümünde kullanılır. 400 Hp'ye kadar motor gücüne sahip normal ve turbolu araçların tümüne uygulanabilir.
Yapılan oran hesaplarında LPG %50 oranında daha düşük maliyette olduğu görülüyor. Bu hesap dikkatli incelendiğinde LPG'nin büyük oranda tasarruf sağladığı görülüyor. Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken LPG'li araçlarda 12 litre hesaplanıyor.
Bu tür araçların alıcıya sağladığı birçok avantajı vardır. Günümüzde bu motor hacmine sahip olan arabalara ön yargıyla yaklaşan çok fazla kişi mevcuttur. Ancak 1.2 motor araçlarda diğer araçlar gibi önemli özelliklere sahiptir. Bu bağlamda bu motor hacrime sahip araçların rahatlıkla alınabileceğini söyleyebiliriz.
1 litre otogaz- LPG ile 11.36 km yol kat etmek mümkün olur.
Şehiriçi ortalama 7-7,5 lt yakıyor.
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
Ayrıca LPG kullanıcılarının en fazla şikâyet ettiği konular arasında aracın çekiş gücü kaybı yaşaması bulunuyor. Ancak şunu belirtmekte fayda var: Genelde LPG'li araçlarda performans kaybı sorunu, gaz ayarının ve motora giren hava miktarının doğru ayarlanmaması nedeniyle ortaya çıkıyor.
Otogaz alınan noktaların mutlaka lisanslı marka olması gerekir. Aracın bakımları zamanında yapılmalıdır. LPG tanklarına %80 oranından fazla yakıt doldurulması risklidir. Bilinmeyen markalardan alınan LPG, sistemin filtresini kolay bir şekilde tıkayabilir.
Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
Bununla beraber, LPG'nin doğaya en az zarar veren yakıt türü olduğunu da eklememiz gerekiyor. Dizel ve benzin, doğaya çok daha fazla zarar veriyor. Tercih edilen LPG'li araçlar performans bakımından dizel ve benzinli araçların yanından geçemiyor.
Doğru yapılmış olan dönüşümde, LPG'li kullanımda benzinli kullanıma göre maksimum % 4 civarında performans kaybı söz konusudur. Benzinli motorlarda maksimum güç 6000 d/d civarında elde edilmesi nedeniyle normal kullanım şartlarında bu kayıp hissedilmez.
Benzinli motor, adından da anlaşılabileceği gibi yakıt olarak benzin kullanır.
15-20 bin km civarıdır.
LPG genel olarak tehlikeli olarak görülür. Ancak aslına baktığımızda LPG, benzin ve dizel kadar güvenilir. Standartlara uygun ve kaliteli bir LPG takıldığı takdirde endişelenmeyi gerektirecek bir durum yoktur. Halihazırda takılan tüplerde güvenlik önlemi olarak pek çok donanım mevcut.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri