Baklavanın besin içeriği büyük ölçüde yapılan tarife bağlıdır. Genel olarak bir adet baklava 40 gramdır.
Dilim sayısı: 1 Kg için ortalama 26 - 28 Adet İçerik: Toz şeker, içme suyu, buğday unu, sade yağ, antep fıstık içi, buğday nişastası, yumurta, sofra tuzu Raf ömrü, serin ve kuru yerde saklamak koşulu ile 15 gündür.
1 kilo baklava ortalama olarak 28 ila 30 dilimden meydana gelir.
Baklavanın 100 gramında 412 kalori bulunmaktadır. Baklavanın 1 porsiyonu (160 gr) 659 kalori, 1 dilimi (40 gr) 165 kaloridir.
3 tane baklava kaç kalori? 3 dilimi yaklaşık 100 gr gelen diyabetik baklava kalorisi yaklaşık olarak 265 kaloriye denk gelmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Baklavanın besin içeriği büyük ölçüde yapılan tarife bağlıdır. Genel olarak bir adet baklava 40 gramdır.
1 Dilim Baklava Neye Eşittir. Bir çoğumuzun severek tükettiği tatlılardan biri olan baklava aslında hiçte masum bir tatlı değildir. Kalori açısından neredeyse bir öğünle eş değer olan baklavayı yemeden önce bir kez daha düşünmekte fayda vardır. 1 dilim baklava yaklaşık olarak 290 kaloridir.
İçinde kullanılan malzemeden şerbetinde kullanılan şekere dek kalorisini değiştirecek birçok değişken olsa da 1 dilim baklavanın yaklaşık 250 kalori olduğu söyleniyor. Eğer canınız baklava ister de 2 dilim baklavayı afiyetle yerseniz bunun spor olarak size dönüşü de 1,5 saatlik tempolu yürüyüş oluyor.
50-75 gr glikoz 2 dilim baklavaya eşdeğer glikoz içermektedir.
Fıstıklı Baklava (500 gr.)
12 - 14 dilim.
500 gram baklava kaç tane? Fıstıklı Baklava (500 gr.) 12 - 14 dilim.
1 KG : (14-15 ADET)
1 Adet Fıstıklı Baklava Kaç Kalori? 30 gr ağırlığında orta boy 1 adet fıstıklı baklava kalorisi yaklaşık olarak 130 kalori (kcal) değerine sahiptir. İçeriğindeki besin değerleri 8.5 gr yağ, 3 gr protein ve 12 gr karbonhidrat şeklinde hesaplanmaktadır.
1 kilo baklava kaç kişilik sorusunun birden çok cevabı bulunur. Fakat herkesin en az 1 dilim yiyeceğini düşündüğünüzde 28-30 kişiye 1 kilo baklavanın kafi geleceğini de rahatlıkla görebilirsiniz.
1 büyük dilim baklavanın ortalama olarak 60 – 70 gr glikoz içerdiği hesaplanmıştır. Bu da 20 çay kaşığı toz şekere denk gelmektedir. Küp şeker cinsinden basit bir hesaplamayla ifade edecek olursak 1 büyük dilim baklava yaklaşık olarak 25 – 30 adet küp şeker bulunmaktadır.
Tavsiyem, günde iki veya üç dilim tüketmeniz.
Sporcular, poğaça, börek, kurabiye, baklava gibi tatlılar başta olmak üzere yoğun miktarda un ve şeker barındıran hamur işi, unlu mamül ve şerbetli tatlılardan uzak durmalıdır.
1 tane baklava kaç kalori? Bir dilim baklavanın 40 gram olduğundan yola çıkarsak, bir dilim baklava ortalama 173,6 kaloridir. Böylece sıkça merak edilen iki dilim baklava kaç kalori sorusunun cevabını da vermiş olalım; ortalama 347,2 kaloridir.
Günlük hayatımızdan örnek verdiğimiz de, bir mekanda sipariş ettiğimiz baklava porsiyonu 4 dilim içermektedir ve dondurmasız olduğunu varsayarsak, bize olan geri dönüşü 500 kalori gibi yüksek bir değer olacaktır.
"Diyet yapsanız da baklava yemekten vazgeçmek zorunda değilsiniz. Ama besin değerini ve baklavanın kalorisi bilerek, sadece planlı bir şekilde doğru zamanda ve doğru bir şekilde yiyerek hareket etmeniz gerekir. Diyet yaparken baklava yemek kilo almayı önemli ölçüde hızlandırır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Diyette Bir dilim baklava yenir mi? Bir dilim baklavanın içinde bile ortalama olarak 173 kalori olduğu varsayıldığı zaman iki dilim baklava yemek, günlük kalori ihtiyacınızın çok üsten çıkmanız anlamına gelir.
Özel Tepsi Fıstıklı Şöbiyet çeşidi ortalama ağırlığı 1200 gram olarak gelmektedir.
1 kilo baklavada kesin olarak şu kadar dilim baklava dizili olmaktadır diyemeyiz. Nedeni ise baklavanın boyutundan kaynaklanmasıdır. Ucuz baklavalarda daha çok pahalı baklavalarda boyutu büyük olacağından dolayı az miktarda bulunmaktadır. Normal kalite baklavanın bir kilosunda 28 dilim olması münasiptir.
1 porsiyon baklava ne kadar? 80 gr ağırlığında bir porsiyon baklava ortalama olarak 2 dilime denk gelmektedir. Bir porsiyon yani 2 dilim baklava kalorisi de yaklaşık olarak 335 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri