Araba boyama işlemleri ortalama 10-15 gün sürmektedir. Eksik yapılan işlemler yüzünden bu süre kısalabilir veya servisin yoğunluğuna göre uzayabilir. Günleri yapılan işlemlere göre ayıracak olursak; 2 gün eski boyanın kazınması
Eğer yapacak servisin elinde iş yoksa direk sizin araca başlayacaklarsa 7-8 günde komple kazınıp boyanması mümkün. Ancak havaların soğuk olması nedeniyle astar ve macunların kuruması açısından 5-10 gün kurumaya bırakılmasında fayda var.
Lokal boyama öncesi kuruma 2 gün sürebilir. Boyama işlemi 1 gün sürdükten sonra boyanın sertleşmesi 2 gün kadar devam eder. Cila ve zımparalama gibi işlemler de dahil olmak üzere aracın lokal boyası toplam 3 gün içinde kurur.
Her araç için iki buçuk kilo boya harcanır. Ayrıca her bir aracın boyama işlemi 84 robot tarafından altı saatte tamamlanır.
İyi bir araç boyası ise aracın çürümesini önleyip ömrünü uzatacaktır. Bu sebeple boya işleminin aracın değerini düşürmediğini kolaylıkla söyleyebiliriz. Bilakis bu uygulamanın aracın maddi değerine önemli bir katkı yaptığını söyleyebiliriz.
İlgili 26 soru bulundu
Kışın araba boyatmak gayet mümkündür. Boyama sürecinin sorunsuz geçmesi boya yapılan yerin sıcak ve rutubetsiz olmasına bağlıdır. Bu sayede astar çabucak kurur ve kışın boyama işlemi rahatlıkla gerçekleştirilir.
Türkiye ortalama şartlarında yeni yapılan boyadan ve vernik işleminden yaklaşık 15 gün / 2 hafta sonra pasta cila yapılabilir. Çizik giderme adımlarından sonra son katta mutlaka cila yapılmalıdır. Netfer Paroto ile yapılacak uygulama ile hem parlatma hem de boya koruma faktörleri tek ürünle sağlanmış olur.
Gerçek fırın boya: Fırın boya otomativ ve sanayi sektöründe kataforez astarla hazırlanmış yüzeylere (astarlı)boya uygulanarak 180-200 derece ısılarda fırında kurutmak suretiyle otomotiv fabrikalarında uygulanan boyama sistemidir.Araç boyanırken sadece kasa yani aksesuarsız çıplak yüzeyken bu sıcaklıklarda kurutmanın ...
Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir.
Saç boyama işlemi ortalama 1,5 saat sürmektedir. Eğer bu işlemi evde gerçekleştiriyorsanız, boyanın saçta bekleme süresini değerlendirme şansına sahipsiniz.
Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir. Saç boyarken yirmibeşinci dakikadan itibaren boyanın saç üzerindeki etkilerinin kontrol edilmesi gerekir çünkü bazı saç türleri boyaya daha hızlı cevap verir.
Ancak kışın bu zaman 5 - 6 saate kadar çıkabilmektedir. Yaz aylarında sentetik veya yağlı boyalarda katlar arası uygulama süresi 12 - 24 saat kadar iken, kış aylarında ise bu süre 48 saate kadar çıkabilmektedir. İster su bazlı ister sentetik boya olsun, ilk kat kurumadan ikinci kat uygulamayın!
Oto Boya Koruma Sonrası Araba Yıkanır mı? Meguiar's ile birlikte “oto boya koruma sonrası araba yıkanır mı” sorusunun yanıtı kesinlikle evettir.
40-60 gün arası bir süre sonra boyanın outgas evresi bittiğinde gönül rahatlığıyla meguiars tarzı bir yerde hem kalan zımpara izleri ve harelerden kurtulursunuz, hemde boya koruma yaptırırsınız.
Araçların komple boyalı olmasının iki sebebi olabilir. Bunlardan biri kaza yapması sebebi ile diğeri ise belli yaştaki araçlarda oluşacak boya yanması ve boya dökülmelerinden dolayı temizlik için yapılan boyadır.
Boyalı arabaların aslında ucuz gitmesinin nedeni aslında boya değildir. Sonradan arababının tümü en kaliteli 50 yıl garantili boyansa ne önemi var. Eğer kaza yapıp komple boyanacak kadar hasar olduysa o arabanın motor, yürüyen aksam ve elektronik sistemleri çok hasar görmüştür.
Renk tonları: Orijinal boya, aracın genelinde aynı renk tonuna sahiptir. Boyalı bir bölgede renk tonunda farklılıklar varsa, bu bölgenin boyalı olduğu anlamına gelebilir. Boya kalıntıları: Boyalı bir bölgede boya kalıntıları, çatlaklar veya kabarcıklar varsa, bu bölgenin boyalı olduğu anlamına gelebilir.
Tüm metal yüzeylere korozyon dayanımı ve dekoratif bir görünüm sağlamak için uygulanır. Solvent bazlı Epoksi , Akrilik, Poliüretan, Kızılötesi yansıtmalı boyalarla su bazlı boyaların püskürtme yöntemiyle uygulanması esasına dayanır. Yaş boya uygulaması uygun bir astar uygulama işlemi ile yapılmaktadır.
Araç yıkama sıklığının; arabanızın kirlenmesine, mevsim koşullarına ve daha birçok nedene bağlı olmakla beraber ortalama olarak 2 haftada bir olması gerekmektedir. Kışın, havaların genelde yağışlı olmasından dolayı daha az yıkamanız gerekebilir.
Dış cephe uygulamalarında, çok yüksek ya da çok düşük sıcaklıkta yapılan uygulamalarda gerek uygulama aşamasında gerekse uygulama sonrasında boyada bir takım sorunlar oluşabilir. Özellikle, boya uygulamasından kısa bir süre sonra yağan yağmur, yüzeyde boyanın yıkanmasına neden olur.
Boyanın veya verniğin yüzeye toz seklinde düşmesi. SEBEBİ: Uygulama sırasında boya tabancasının yüzeyden çok uzak tutulması veya çabuk geçilmesi, boya/vernik viskozitesinin çok yüksek veya çok düşük olması, uygun tiner kullanılmaması, hava basıncının çok yüksek olması.
Boya Koruma veya polisaj işlemlerinin uygulanması için herhangi bir mevsim veya ısı değeri gerekli değildir. Her mevsim ve her hava şartlarında uygun işlemler yapılarak gerekli uygulama yapılabilir.
Bir otomobilin tamamını boyamak için iki buçuk kilo boyaya ihtiyacınız olur.
Araba Boyama Öncesi Yoklama Macunu
Pürüzsüz hale gelen yüzeye boyanın daha iyi tutunması için astar atılır. astar 1 gün kadar sertleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri