Sağlık Bakanlığı yeni bir uygulama ile randevuya kota getirdi. Yurttaş, bakanlığa bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarından 1 ayda en fazla üç kez randevu alabilecek.
Halihazırda mevcut uygulamaya göre, MHRS'de bir kişinin aktif olarak üç randevusu bulunabilmektedir. Bu üç randevuya, kontrol muayeneleri dahil değildir. Kişi muayene oldukça, yeni randevu almasına bir sınırlama yoktur. Ayrıca randevu cetveline dair planlama aylık değil 15 günlük yapılmaktadır" denildi.
Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz.
Bu kapsamda, MHRS üzerinden bir randevu alındığında kişilerin karşısına "Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır." uyarısı çıkıyor.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir. Tüm kanallardan saat 10.00'dan sonra yeni gün randevularını kontrol edebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Bu kapsamda, MHRS üzerinden bir randevu alındığında kişilerin karşısına "Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır." uyarısı çıkıyor.
Aynı dakikaya birden fazla hastaya randevu veriliyor, ek randevu alanlar beklemeyi kabul ediyor. Vatandaşlar, MHRS ek randevu sistemiyle birlikte randevu almak istediği kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, uygun randevu olduğu takdirde haberdar edilebilecek.
Saat ve poliklinikler farklı olmak kaydıyla aynı güne kurum başına en fazla iki randevu alınabilmektedir.
UNUTULAN RANDEVULARA NASIL BİR İŞLEM UYGULANIR? Herhangi bir nedenle almış olduğunuz randevunuza gidememeniz durumunda muayene katkı payı ödemezsiniz.
Tamir ve onarımların yapılıp yeniden muayene için bir ay süre tanınır. Muayene tekrarı için randevu alınır fakat yeniden ücret ödenmez.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, 1 Nisan'dan itibaren 10 gün içinde aynı branşta birden fazla muayene olunamayacağını açıkladı. Acar bu kararı gereksiz faturalar için aldıklarını söyledi.
MHRS ile en erken 1 gün, en geç 15 gün sonrasına muayene randevusu alabilir, zamanı kendinize uygun şekilde planlayabilirsiniz. Alo182 Hastane ve Aile Hekimliği Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir.
MHRS ücretli mi? MHRS randevu alma işlemleri tamamen ücretsizdir.
Sağlık Bakanlığı, hastane randevularına gitmeyenler için harekete geçti. Artık randevusuna sadık kalmayanlara yaptırım uygulanacak. Randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak. Bu yaptırımla karşılaşmamak için hastalar randevu saatine kadar iptal işlemi yapabilecek.
Yeşil Liste; Takip gerektiren hasta listesidir. Bu liste kaydını İlgili ana dal uzmanı ya da yan dal uzmanı yapar. Muayene sonrası hekim tarafından uygun görülen hastalar yeşil listeye kaydedilir.
MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerimizden destek alabilirsiniz. Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Hastane randevu alma işleminizi online yaparsanız hiçbir ücret ödemezsiniz ancak ALO 182 üzerinden aldığınız randevularla belirli bir ücret ödemek durumundasınız.
Özel hastane kontrol süresinin kaç gün olduğu, yanıtı merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Özel hastanelerde kontrol süresi 10 gündür. 10 gün içerisinde aynı branş ve uzana ikinci kez muayene olunması durumunda söz konusu işlem için herhangi bir ödeme yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
Muayene olmuş kişi için 10 günlük süre içerisinde hastaneler tekrar muayene işlemi giremeyecekleri için hastaya katılım payı çıkmayacaktır. Bilindiği üzere kamu hastanelerinde muayene ücreti 8 lira, özel hastanelerde ise 15 liradır. Ayrıca özel hastaneler 70 liraya kadar ilave ücret isteme hakkına da sahiptir.
Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir. 1 aylık süre geçirildikten sonra muayene tekrarına gelindiği takdirde, ücretsiz muayene tekrar hakkını kaybetmiş olacak, dolayısıyla yeniden ücretli-genel muayene yaptırmak durumunda kalınacaktır.
Hastalar, yedek kontenjan nedir MHRS 'den nasıl alınır diye merak eder. Devlet hastanesi yedek randevu nedir diye soranlar için bu, sistem üzerinden aldığı randevuya gitmeyen kişilerin yerine bir başka hastanın geçmesidir.
Yedek kontenjan, seçilen saat dilimleri arasında uygun bir zamanda gerçekleştirilecek randevu anlamına gelmektedir. Hastanelerden randevu alıp gitmeyen ve iptal de etmeyen insanların oluşturduğu yoğunluk ve mağduriyetin ortadan kaldırılması bu sistem geliştirildi.
Alo 182 - Merkezi Hastane Randevu Sistemi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri