Bazı benlerin tedavi ile alınması sağlıklı olmayabilir. Bunlar; koyu renge sahip yüksek pigmentli benler ve düz benlerdir. Genellikle uygulanan tedavide en başarılı sonuçların alındığı benler cilt yüzeyinde kabarık olarak görülen benlerdir.
Benlerin çıkarılması için kullanılan yöntemler arasında, cerrahi olarak çıkarma, lazer ile yakma, koterizasyon ile yakma, kriyoterapi ile dondurma, tıraşlama gibi yöntemler vardır.
Boyun bölgesinde, koltuk altında, göz çevresinde ve göz kapağında ki et benler bu yöntem ile silinebilmektedir. Bununla birlikte beyaz renkli et benler ve yüz bölgesinde ki deride kabarcık şeklinde görülen benler silinebilmektedir.
Benler lazerle ve cerrahi olmak üzere iki farklı yöntemle tedavi edilebilirler. Lazerle ben tedavisinde; İyi huylu benler, deriden kabarık ya da deri seviyesinde olan benler, Er Yag lazer ile tek seferde iz bırakmadan tedavi edilebilmektedir. Erbium lazerin özelliği benleri tek seansta tedavi etmesidir.
Radyofrekans, Elektrokoterizasyon, Lazer ve Cerrahi yöntemler benlerin alınmasında kullanılabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Çünkü lazerle ben alma işlemi tekrarlanabilen ve yeniden yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan uygulamalardan biridir. Çıkan benin yeniden alınması mümkündür.
Genellikle benler çıkarıldıktan 1 ay sonra tekrar ortaya çıkabilir.
Dış görünüş olarak rahatsız etmesi veya sağlık durumunu tehdit edecek bir biçime sahip olması durumunda cilt hastalıkları doktorları tarafından lazerle ben aldırma işlemi yapılabilir.
Erbium lazerin özelliği benleri tek seansda tedavi etmesidir. Uygulama sırasında lokal anestezi yapılır, bu sayede hasta ağrı hissetmez. Ben tedavisi son derece hızlı bir şekilde gerçekleşir. Bu yüzden hastalar 10-20 adet gibi çok sayıda benlerini bir seferde toplu bir şekilde aldırabilmektedir.
Vücuttaki her benin kanserleşme riski yoktur, buna karşılık benler bol miktarda pigment içerdiğinden lazerle kolay yanarlar. Yanık gibi travmalar ise benler için zararlıdır. Bu nedenle lazer epilasyon yapılırken benler üzerine atış yapılmamalıdır, benler kapatılmalıdır.
Hangi Benler Lazer İle Alınır? Lazerle ben tedavisi rahatsız edici benlerin yara izi, aksama süresi veya çok fazla ağrı olmadan çıkarılması için ideal bir işlemdir. Ancak bu uygulama yalnızca kötü huylu olmayan, sığ veya deri üstü benleri için uygundur.
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.
İşlem 5-15 dakika kadar sürer. Sonrasında ağrı yoktur. Hafif yanma hissedilebilir. İyileşme süreci 7-10 gün kadardır.
Benler; yüzde ve vücudun farklı bölgelerinde görülen, cilt renginden daha koyulu ve bazen renkleri değişebilen iyi huylu tümör yapılarıdır. Sağlığa olumsuz zararı olmadıkları için tedavi edilmelerine gerek yoktur; ama bazen bulundukları yerden alınmaları gerekebilir.
Cilt ile aynı düzleme geldiğinde buharlaştırma işlemi biter. Buharlaştırma olayı bittikten sonra o bölge de yanığa bağlı olarak bir kabuklanma olur. Bu kabuk azami 2 hafta içinde kendiliğinden düşer.
Ben aldırma hangi bölüm doktoruna gidilir? Ben alımı cerrahi bir iştir ve tüm cerrahlar tarafından gerçekleştirilebilir. Ancak özellikle yüzde ki benlerin alınması için bir plastik cerraha başvurmanız kalacak iz ile ilgili daha iyi bir sonuç vaat edecektir.
Et beni çoğunlukla zararsızdır ve kansere doğru ilerlemez. Ancak bazı kişiler, özellikle et beni yüz gibi görünebilir bir yerdeyse, et beninden kozmetik olarak rahatsız olabilir. Bu gibi durumlarda et beni, dermatologlar ve estetik cerrahlar tarafından güvenli bir şekilde vücuttan uzaklaştırılabilir.
Ben aldırmalar doğrudan ben aldırma yaptırmak isteyenlere başarılı bir şekilde uygulanır. Ben aldırmak için kurumsal kimlikli güzellik merkezine başvurulabilir. Bu klinik merkezi tarafından her türden benler kolayca aldırılır.
Eğer uygulanacaksa doğal yöntemler tercih edilmelidir. Benleri ortadan tamamen kaldıracak bir krem veya başka bir ürün yoktur. Ben tedavisinde günümüzde en iyi yöntem radyofrekans yöntemidir.
Benlerde ortaya çıkan ani değişimler normal değildir ve mutlaka bir dermatolog tarafından değerlendirilmesi gerekir" diye konuştu. NE ZAMAN DOKTORA GİTMELİ? Bunun için cildinizdeki leke ya da benleri kontrol ederken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilinmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Dr.
Benler, karakteristik özelliğine bağlı olarak radyofrekans ablasyonla ya da cerrahi kesi ile çıkarılabilir. Bazı benler lazerle de çıkarılabilir, ancak genellikle bir seanstan daha fazla işlem yapmak gerekebilir. Ben alma işlemi 5 ila 10 dakika arasında sürer ve tek ziyarette yapılabilir.
Lazer Tedavisi:
Lazer ile yakma işlemi uygulanır. Bu yöntemde hiç iz kalmaz. Aynı gün içerisinde gündelik işlere devam edilebilir. İşlemden sonra işlem yapılan bölge bir sargı bezi ile korumaya alınır. 1 hafta sonra kontrol edilmelidir.
Ben aldırma işlemi uygulamasından sonra benin sahip olduğu derinlik ve kullanılan tekniğe bağlı olarak iz kalabilir. Benin derinliği fazlaysa tedavinin 6 veya 8 hafta aralıklarla yapılması önerilir. Bu sayede 2 ile 3 seans aralığında yapılacak uygulamadan sonra ciltte iz kalmaz.
İyi huylu olduğuna emin olunursa, ben cerrahi olarak veya lazer ile alınabilir. Eğer kötü huylu olduğu konusunda bir şüphe varsa doktorunuz kesin tanı için önce biyopsi önerebilir. Biyopsi ile kesin tanı koyduktan sonra benin alınması daha uygun olur. Görüldüğü gibi kötü huylu benlerin de alınması gereklidir.
BEN ALDIRMAK TEHLİKELİ Mİ? Halk arasında ben aldırmanın kansere neden olabileceği gibi bir düşünce yaygın olsa da bu doğru değil. Tam tersine doktorunuzun riskli bulduğu benlerin aldırılması gerekiyor. Benler estetik sebeplerle istenmediğinde de alınabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri