17‐ Çalışmayan kişiler için: Başvuru sahibinin sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları olmalıdır.
Evet, çalışmayan kişiler; ziyaret edilecek ülkeden geri dönüleceği, ziyaret amacı ve ziyaret süresi boyunca geçiminin sağlanabileceği gerekli belgelerle desteklendiği sürece, vize alabilmektedir.
Çalışmayanlar için yurtdışına gitmek ve para biriktirememiş olmak tabii ki olumsuz bir durum teşkil edecektir. Ancak yakınlarından, örn. anne/babası veya eşinin gelir durumunu gösteren belge vize alması için geçerli olur.
Finansal evraklar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliri. Örneğin bir A Schengen ülkesi bankada en az 5000 TL olmasını şart koyarken bir diğeri bu para miktarını daha fazla olmasını talep edebilir.
İlgili 26 soru bulundu
Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Uzun süreli Schengen vizesini eğer ilk defa bir Schengen vize başvurusunda bulunuyorsanız almanız biraz zor olacaktır. Turistik amaçlı seyahatlerde uzun süreli vize onayları kolay çıkmazken ticari veya ziyaret amaçlı seyahatler de uzun süreli vize onayları daha kolay çıkabilmektedir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Toplu olarak belirlenen Schengen vize fiyatları; 6 ay, 1 yıl, 2 yıl ve 5 yıl kalkışlar için 80 euro olarak belirlenmiştir.
Schengen vizesi almak için hesapta ne kadar para olmalı? Vize başvurusunda otel ve uçak bileti alınmamış olması durumunda başvuru sahibinin banka hesabında 10 ile 12 bin lira bakiye bulunması yeterlidir.
Yabancılar Yasasına göre ise bir yabancının devlete mali yükümlülük veya para cezası borcunun bulunduğu hallerde yurtdışına çıkış izni verilmeyebilir. Yükümlü- lüklerin yerine getirileceğine dair taahhütte bulunulması veya teminat gösterilmesi hallerinde çıkış izni verilebilir.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Sonuç olarak zorunlu olsa da olmasa da uluslararası seyahatler sırasında sigorta güvencesi, yolcuların maddi kayıplarını güvence altına almak için işlevsel bir hizmettir. Seyahat sağlık sigortası yaptırmanın zorunlu olmadığı ülkeler arasında Amerika, Rusya, İngiltere, Dubai ve Kanada gibi ülkeler sayılabilir.
Schengen vizesi almak için illa ki çalışıyor olmanız şartı aranmıyor. Düzenli bir işiniz olmayabilir, hiç çalışmamış ya da emekli de olabilirsiniz. Eğer çalışmıyorsanız, Schengen vizesi almak için birinci dereceden aile bireylerinin masraflarınızı karşılıyor olması gerekiyor.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir.
Genel Bilgi. Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır. (Altunizade, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Bodrum Adana'daki iDATA ofislerine yapılan başvurular için 2 iş günü eklenmelidir).
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
Avrupa'da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler listesinde genel olarak Balkan ülkeleri yer alır. Kuzey Makedonya, Belarus, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Moldova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Türk vatandaşları vizesiz giriş yapabilirler.
Vize konusunda rahatlık sağlayan Akdeniz ülkelerden biri. Belgelerinizi tamamladığınız takdirde büyük terler dökmeniz gerekmeyecek. Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun. Schengen vizesi 22 farklı ülke tarafından veriliyor. 26 ülkede de geçerli. Bu ülkelerin her birinin bu vize için farklı istekleri olmakta.
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri