Viski damar tıkanıklığını ve pıhtı olasılığını önlemek ile kalmıyor, felç ve kalp krizi riskinide en aza indiriyor. İçerdiği antioksidanlar, kolesterolün damarlarınızı tıkamasını engelliyor, hatta iyi kolesterolünüze olumlu etkide bulunarak artmasını sağlıyor.
Ağır yemekler yenildikten sonra bir kadeh viski içildiğinde sindirime yardımcı olur ve vücudu rahatlatır. Ayrıca iştahınızı keserek aşırı yeme isteğinizi de köreltir. En güzeli de midedeki sindirimi kolaylaştırıyor ve zor sindirilen besinlerin kolaylıkla sindirmesini sağlıyor.
Alkol kullanımının tıbbi olarak kabul edilen normal sınırı günde erkekler için 2, kadınlar için 1 içkidir. Birim olarak 1 içki, kabaca, bir kutu yada şişe biraya, bir bardak şaraba ya da 45 ml'lik bir “tek” sert içkiye (votka, viski vb) eşittir. Bu şekilde hesaplandığında alınan içkinin türünün hiç bir önemi yoktur.
Sek. En sık tavsiye edilen viski içme yöntemi, viskiyi sek olarak tüketmek. Sek içerek viskinin hem tadını hem de kokusunu daha iyi algılayabilirsiniz.
Viski endişe ve stresi azaltarak, sinirlerinizi rahatlatıyor. Vücudunuzda ki dolaşımı hızlandırır, tüm organlara taze ve oksijenle dolu kan hücreleri gönderir. Bir yada iki kadeh viski sizi anında rahatlatmaya ve sakinleşmeye yöneltir.
İlgili 19 soru bulundu
Viski damar tıkanıklığını ve pıhtı olasılığını önlemek ile kalmıyor, felç ve kalp krizi riskinide en aza indiriyor. İçerdiği antioksidanlar, kolesterolün damarlarınızı tıkamasını engelliyor, hatta iyi kolesterolünüze olumlu etkide bulunarak artmasını sağlıyor.
Düşük dozlarda alınan alkolün rahatlatıcı etkisi ile başlarda cinsel isteği arttırdığı söylenebilir. Ancak daha yüksek dozlarda alındığında bu etkisi kalmaz. Alkol kullanımının kadında subjektif cinsel istegi, uyarılmayı, zevki arttırdıgı, fizyolojik olarak uyarılmayı azalttıgı bulunmuştur.
Viskinin Zararları
Viski, zaman içerisinde Karaciğer hastalıklarına sebep olmaktadır. Aynı zamanda günlük hayatınızı maddi ve manevi yönden etkiler. Sık kullanımlarda yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi ve baş ağrısına sebep olur. Uyku düzenini bozar.
Araştırma ekibi, uykudan önce rahatlamak amacıyla bir bardak şarap veya viski ya da bir şişe bira içilmesinin uykumuzu iyileştirdiği bilgisinin yanlış olduğunu vurguluyor. Dr. Robbins, "Alkol tüketimi uykuya dalmanıza yardımcı olabilir ancak o gece dinlenme kalitesini çok büyük oranda azaltır" diyor.
Alkolün vücuttan atılması alkol oranına göre 48 ila 72 saat arasında değişir. Alınan alkol mideden başlayarak bağırsak ve sindirim sistemimizce hızla emilir ve vücut sıvısına geçer.
Kısırlığı oluşturan risk faktörleri arasında saydığımız sigara ve alkol sperm kalitesini düşürüyor. Yapılan araştırmalar haftada 60 ml. 'den fazla alkol tüketiminin sperm üretimini olumsuz etkilediğini gösteriyor.
Alkolun vücuttan atılması alkol oranına göre 48 ila 72 saat arasında değişir. Alınan alkol mideden başlayarak barsak ve sinirim sistemimizce hızla emilir ve vücut sıvısına geçer.
Viski bir keyif içkisidir ve nasıl keyif alıyorsanız o şekilde içmeniz en güzelidir. Dünyanın dört bir yanında viskiyi farklı şekillerde tüketen birçok viski sever var. Sek, buzlu, bol buzlu (on the rocks), sodayla, kolayla veya su ile…. Bu tamamen sizin kişisel tercihlerinize kalmış.
California Üniversitesi'nin Gıda Teknolojisi Bölümü'yle Boston Tıp Fakültesi uzmanlarının katıldığı araştırmada bira içenlerin içmeyenlere göre yüzde 30-35 oranında daha az kalp krizi riskine yakalandıkları ortaya çıktı. Prof. Charlie Bamforth, "Şarabın yıllardan beri kalbe iyi geldiği söylenir.
Bir birim içki= Bir 330 ml lik (küçük) bira (%5 alkol oranında), 1 kadeh (140 ml) şarap (%12 alkol oranında), 1 tek (40 ml) votka-viski-cin (%40 alkol oranında) ve 1 tek (40 ml) rakı (%45 alkol oranında). Eğer bu miktarların üzerinde kullanım söz konusuysa ve birey bu konuda yardım talep ediyorsa tedavi planlanır.
Viski Kilo Aldırır mı? Viski şeker ve yağ içermez ancak etil alkolün yarattığı enerji nedeniyle yüksek kalorili bir içkidir ve 10 cc (100 ml) si alkol içeriğiyle doğru orantılı olarak 200-250 KCal civarındadır.
Bilimsel bir araştırmada bir ya da iki kadeh kırmızı şarabın kadınlarda libidoyu artırabileceği belirlendi. Araştırmacılar az miktarda kırmızı şarap içen kadınlarda cinsel arzu düzeyinin başka alkollü içki içenler ya da içki kullanmayanlara kıyasla daha yüksek olduğunu belirledi.
Birden fazla araştırmaya göre, günde bir bardak viski içmek, kalp hastalığı ve kalp yetmezliği riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Harvard tarafından yapılan bir araştırmaya göre, makul miktarda alkol kanınızdaki “iyi kolesterol” miktarını yükseltir. Bu, kalp hastalığına karşı doğal bir korumadır.
Alkol alındıktan sonra yaklaşık olarak 1 saat içerisinde etki açısından en yüksek seviyesine ulaşır. Özellikle 0.2 promil alkol vücutta geçildikten sonra dikkat dağılması ve koordinasyon eksikliği ile beraber, açık şekilde bir gevşeme fiziksel açıdan ön plana çıkar.
viski adabı sektir, tadı yumuşatmak için sadece soğuk su ilave edilir. öyle yanında da çikolata, kek, mısır, fasulye yenmez.
Etil alkol, içkinin temel maddesi. Zaman zaman başka amaçlarla da, örneğin sanayide de kullanılıyor. Yani pahalı ve tehlike seviyesi biraz daha düşük. Metil alkol ise, ucuz, insan sağlığı için ise tamamen zararlı.
Hafif bir alkol tüketimi, libidoyu ve rahatlığı arttıracağı için daha keyifli seks yapılmasına olanak sağlar. Özellikle şarap, likör, absinthe ve bira, seksten önce az miktarda tüketildiği takdirde sekse iyi gelir.
İsviçre'de Basel Üniversitesi'nin araştırmasına göre; bira içmek kişinin duygularını ortaya çıkarak sosyal hayatı güçlendiriyor. Kendini mutlu hisseden kişinin cinsel isteği de artıyor. Uzmanlar, “Biradaki alkol kadınların cinsel isteğini daha çok artırıyor” dedi.
Kadınlar bu durumun yaşanmasına engel olan bazı etmenler vardır. İlişki sırasında yeterince rahat olmamak, cinsel ilişkiye dair tabular, erkekte erken boşalma sorunun olması, psikolojik ve bedensel olarak kendini hazır hissetmemek, erkeğin tavrı ve ilişkide iletişim eksikliği nedenler arasında ilk sıralarda gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri