Herhangi bir sayıyı sonsuza bölmeden önce 1'i başka sayılara bölünürse aşağıda görüldüğü gibi bölen sayı büyüdükçe sayı küçülür, yani 0'a yaklaşır. Eğer bölen sonsuz olursa sonuç 0 olur. Sadece 1'i değil, bütün sayıları aslında bir sayı olmayan sonsuza bölünürse sonuç 0 olur.
Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir. Ayrıca sonsuz da değildir.
=> sayı / sonsuz = sıfır.
Aslında 1/0 da tanımsızdır. Ancak 0/0 ifadesi belirsizdir. Tanımsızlık tanımlanmayan durum, belirsizlik ise tanımlı ancak tam belirli olmayan durum demek. 1/0 = x dersek 1 = x .
0 bölü 0 0'e eşittir diye düşünebiliriz, ne de olsa sıfırı hangi sayıya bölersek bölelim sonuç sıfırdır.
İlgili 39 soru bulundu
Benzer olarak sonsuz + sonsuz işleminin de sonucu sonsuzdur. Çünkü sonu belli olmayan iki sayıyı toplarsak sonu belli olmayan bir sayı elde ederiz.
Herhangi bir reel sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir.
Yarım anlama gelen 1/2 yemek tariflerinde de bu şekilde kullanılır. Yanına gelen nesnenin yarım olacağını belirtir. Mesela 1/2 su bardağı demek yarım su bardağı demektir.
Bu eşitlikte x değerini adlandırmaya çalışalım. “0 ile çarpıldığında sıfırdan farklı a değerini verecek sayı”. Böyle bir sayı tanımlanmadığı için x tanımsız olacaktır. Dolayısıyla x dediğimiz a/0 da tanımsız olur.
Tariflerde en çok kullanılan ölçü değeri 1/2 olarak biliniyor. Bu oranın anlamı ise yarımdır.
Neden Sonsuz(∞)-1 = Sonsuz(∞)?
Sonsuzun tanım olarak ifade ettiği şey süregiden, sonu olmayan, sınırı olmayan vs cinsindendir. Matematiksel olarak da sonsuz sayı dizileri sonu olmayan veya sonu gelmeyen sayı dizilerini temsil eder. Bu nedenle sonsuzdan 1 çıkarmak sonsuzun tanımı gereği sonsuzluğu değiştirmez.
Sorduğun sorunun cevabı sonsuzdur.
Sonsuz bölü 2, sonsuza eşittir.
0 ⋅ ∞ belirsizliği limiti 0 olan bir ifade ile limiti pozitif ya da negatif sonsuz olan bir ifadenin çarpımının limiti alındığında oluşur. lim x → a [ f ( x ) ⋅ g ( x ) ] limitinde, lim x → a f ( x ) = 0 ve lim x → a g ( x ) = ± ∞ değerleri elde ediliyorsa, bu limit için 0 ⋅ ∞ belirsizliği vardır.
Cevabımız;Tanımsız olmalıdır. Çünkü; Bir sayıyı 0'a böldüğümüzde sonuç “Tanımsız” çıkar fakat 0'ı bir sayıya böler isek sonuç “0” olarak çıkar.
0'ın herhangi bir sayıya bölümü ise, bölen sayı ne olursa olsun, yine 0'dır. Sayı virgüllü, eksili, artılı, irrasyonel olması sonucu hiçbir zaman değiştirmez çünkü bir sayının 0'a bölümü tanımsızdır. ▶0 sayısının 0'a bölümünden kalan da belirsizdir.
Herhangi bir sayının sıfırla çarpımı, 0'a eşit olduğu için, bu doğru olamaz.
, ∞, ya da unicode'da ∞) yana doğru sekiz sayısına benzeyen, sonu olmayan ve ebediyet anlamına gelen bir matematiksel simgedir. Sonsuzluk simgesi en çok matematik ve fizik alanında kullanılmakta olup, soyut bir kavramdır.
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.
Kesirlerde bir bütün 1/1 olarak ifade edilmektedir. Basit kesirler ise sayı doğrusunda 0 ile 1 arasında bulunan kesirlerdir. Birim kesirlerde birer basit kesirdir.
1/3 bir bütünün üçe bölünüp bir tanesinin seçilmesi anlamına gelir. Yani bir su bardağı suyun 1/3'ü demek bardak içindeki suyun üçe bölünerek bir tanesinin alınması demektir.
Ölçeklere Göre Gerçek Ölçü ve Çizim Ölçüsü Değerleri
1/100 ölçekte: Gerçek ölçü 100 metre ise çizim ölçüsü 100 cm (1,00 metre)'dir.
Matematik bile şaşırıyor yönünü 1+1=1 oluveriyor.
0 -1'den daha büyüktür. Not:-0 değil 0 olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri