Başvuruya ait ONAYLANDI/REDDEDİLDİ durumları "E-YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol edilmesi gerekmektedir. Başvuru ve onay süreçlerine ait tüm iş ve işlemler tamamlanınca kursların açılması için DUYURU VE DAVET yapılacaktır. Duyuru ve davet yapılmadan kus açma işlemi için dosya kabul edilmeyecektir.
Başvuru işlemleri 01 -31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır.
2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılında görevlendirilecek Ücretli Usta Öğretici başvuruları 01 - 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden alınacaktır.
>>> USTA ÖĞRETİCİ TASLAK LİSTE
Onay işleminden sonra Kesin Sıralama Liste yayınlanacaktır. Kesin Listesinin yayınlanmasından sonra; LİSTESİNDE YER ALAN KİŞİLERDEN BELİRLİ BİR SAYIYA KADAR OLANLAR İLGİLİ MÜDÜR YARDIMCISI TARAFINDAN KURUMA DAVET EDİLECEKLERDİR.
Onaylanan kursiyerlerin «onay» sütununda «onaylandı» ibaresi yazar ve listenin başındaki işaret yeşil renkli olur. Reddedilen kursiyerin onay sütununda «Reddedildi» yazar ve listenin başındaki işaret kırmızı renkli olur.
İlgili 43 soru bulundu
Maaş bordroları personelin bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüğünden alınabilmektedir. TYÇP Maaşlar Ne Zaman Hesaplara Yatıyor ? Maaşları Her Ayın 10 – 15 Arasında Hesaplara Yatırılmaktadır.
Kurs Sonunda Başarılı Olan Kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika Verilir. Kurs Sonunda Sertifikanızı 15 Gün İle 2 Ay Gibi Bir Süre Sonra Halk Eğitim Merkezinden Şahsen Alabilirsiniz.
– e Devlet Kapısı'na T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. – Sağ üst kısımdaki arama çubuğuna "Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik ve İş Yeri Açma Belgesi Sorgulama" yazın. – Açılan ekran üzerinden çıktı da alabilirsiniz.
Başvurular, 1-13 Eylül 2022 tarihleri arasında komisyon tarafından değerlendirilecek ve 14 Eylül'de sıralamalar ilan edilecek. Görevlendirmelerin başlaması ise 03 Ekim 2022 itibariyle başlayacak.
Gönderilen kararlarda isimlerin gizlenmemesi ise dikkat çekti. MEB'e bağlı halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticiler, kadrolu değil. Ders karşılığı görev alan öğreticilerin bu nedenle özlük hakları bulunmuyor.
USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURUSU YAPMIŞ OLANLAR "KURS YERİ UYGUNLUK ONAYI" İÇİN DİLEKÇE VERMELERİ GEREKMEKTEDİR. GEÇEN YIL KURS YERİ UYGUNLUK ONAYI ALMIŞ OLANLAR TEKRAR ONAY ALMALARINA GEREK YOKTUR. ✓Kurs açılması için ihtiyaç duyulan alan ve yerler için idaremizce takdir edilecek mekanlara bakılarak onay verilecektir.
Madde 9 - Uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla 8 saattir. Kurum Müdürü, Cumartesi, Pazar günleri de dahil olmak üzere, uzman ve usta öğreticilere günün 8.00-23.00 saatleri arasında görev verebilir.
Usta öğreticiler, kadrolu ya da ücretli olarak çalışabilirler. Ancak ücretli olan kişiler haftanın 5 günü düzenli olarak çalışmazlar. Derslerine ve ders saatlerine göre çalıştıkları kurumda bulunurlar. Düzenli çalışmadıkları için birkaç farklı iş yerinde ya da kurumda görev alabilirler.
Kurs eğitim süresi 40 saattir. EBA sisteminde adayın çevrimiçi uzaktan eğitimle katıldığı kursu tamamlayanlar Teorik e-sınava alınır ve sınav sonucunda başarılı olanlara "Usta Öğreticilik Belgesi" düzenlenir.
Usta öğretici oryantasyon belgesi alabilmek için usta öğretici oryantasyon kurslarına katılmak gerekmektedir. Bu kurs programına katılan bireyler belirlenen müfredata uygun olarak katılım sağlarlar. Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamlayanlar usta öğretici oryantasyon belgesi alırlar.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Yargıtay,kadrosuz usta öğreticilerin sendika üyesi olabileceğine hükmetti Yargıtay,usta öğreticinin 4857 sayılı Kanun kapsamında işçi sayılmadığı,4688 sayılı Kanun kapsamında kamu görevlisi olarak sendikamıza üye olabileceğinin tespitine karar verdi.
Talep olmaması hâlinde üçüncü ve dördüncü fıkra hükümlerine göre görevlendirme yapılır. (12) Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez.
Sözleşme Millî Eğitim Bakanlığınca imzalanır. Madde 8 - Geçici sözleşmeli olarak görevlendirilen uzman ve usta öğreticilerin haftalık çalışma süresi 40 saattir. Madde 9 - Uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla 8 saattir.
Kuruluşların belirlediği sınav takvimleri mücbir sebep olmadığı sürece yapılmaktadır. Sınavlar gerçekleştikten sonra sınav sonuçlarının 10 (on) gün içerisinde Mesleki Yeterlilik Kurumuna e-devlet üzerinden girilmesi gerekmektedir.
– e Devlet Kapısı'na T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. – Sağ üst kısımdaki arama çubuğuna “Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik ve İş Yeri Açma Belgesi Sorgulama” yazın.
Ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler, 2023 Temmuz-Aralık ayları arasında girdikleri ders başına 61,38 lira ödeme alacaktır.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Sınavdan başarılı olan katılımcılar 3 yıl geçerli ilk yardımcı sertifikası ve kimliği sahibi olurlar.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri