“1 avuç kabak çekirdeği kaç kalori” sorusu ortalama 112 kalori olarak yanıtlanabilir. Kabak çekirdeği yağ oranı doymuş yağ baz alındığında %10.53 olarak hesaplanır. Yine aynı miktar kabak çekirdeği protein bakımından da oldukça zengindir. Bir avuç kabak çekirdeğinde ortalama 5 gram protein bulunur.
1 çay bardağı kabak çekirdeği kalorisi yaklaşık olarak 542 kalori (kcal) değerindedir. 1 çay bardağı kabak çekirdeği içeriğinde bulunan besin değerleri 45 gr yağ, 25 gr protein ve 18 gr karbonhidrat olarak hesaplanmaktadır.
Ay çekirdeğinin kalori değerini sizler için araştırdık… ½ çay bardağı ay çekirdeği ortalama 290 kaloridir. Yani, bir porsiyon ay çekirdeği yiyerek 290 kalori alırsınız.
Kabak çekirdeği kalori değerleri 100 gram için 560 kcal kalori içermektedir. Bir avuç yani yaklaşık 10 gramında 56 kalori bulunmaktadır.
Cevabı hemen verelim, evet yapılır! Zengin besin içeriği, sayısız faydası ve tok tutucu özelliklerine sahip olan kabak çekirdeğine, sağlıklı bir diyet programında tereddüt etmeden yer verebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Pek çoğumuzun bildiği üzere evet, çekirdek kilo yapar. Bunun da nedeni içeriğinde yüksek yağ barındırmasıdır.
Karbonhidrat ve sodyum oranı yüksek besinlerin başında kabak çekirdeği yer almaktadır. Kabak çekirdeği kilo verimini hızlandıracak bir etkiye sahiptir. Özellikle metabolizma hızlandırıcı etkisi sayesinde vücutta yağ birikimini engeller. Bu şekilde kilo verilmesini sağlar.
Kabak çekirdeği faydaları diyetisyen ve beslenme uzmanları tarafından da bilindiği için diyet listelerine de konur. Ara öğünlerinizde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek sağlıksız atıştırmalıkların önüne geçebilirsiniz.
Kavrulmuş tuzsuz ay çekirdeği kalori değerleri detaylarıyla şu şekildedir: 1 avuç (25 gr) kavrulmuş, tuzsuz ay çekirdeği 146 kcal. 1 orta kase (150 gr) kavrulmuş, tuzsuz ay çekirdeği 873 kcal. 100 gram kavrulmuş, tuzsuz ay çekirdeği 582 kcal.
Kabak çekirdeğinde yüksek oranda protein bulunur. Protein kas kütlesinin artmasına ve korunmasına, normal kemiklerin korunmasına yardımcı olur. Kabak çekirdeği yüksek demir içerir. Demir kırmızı kan hücrelerinin ve hemoglobinin normal oluşumunu destekler, vücutta normal oksijen taşınımına yardımcı olur.
Düzenli olarak yapılan orta tempolu bir saatlik yürüyüş ortalama olarak 250 ile 350 kalori harcanmasını sağlar. Bu da ayda yaklaşık ekstradan 7500 ile 10500 kalori harcanır.
Ay çekirdeği, kilo vermeye yardımcı olduğu düşünülen, metabolizmayı ve kilo kaybını hızlandıran lifler içerir. E vitamini açısından oldukça zengin olan ay çekirdeği, kalp, damar ve beyin fonksiyonlarını düzenleyerek kan dolaşımını hızlandırır.
1 avuç 54 kalori, Yarım avuç 27 kalori, 1 kahve fincanı tuzsuz leblebi 55 kalori içermektedir.
Kabak meyvesinin kurutulması ile elde edilen bir kuruyemiş olan kabak çekirdeği her mevsim tüketilebilir. Bu bakımdan kabak çekirdeği faydaları nelerdir, nasıl tüketilir soruları oldukça merak edilir. Zengin besin içeriği sayesinde birçok yaş grubu tarafından tüketilebilir.
Vücut için vazgeçilmez bir besin olan kabak çekirdeğini ne kadar tüketmek gerekir. Kavrulmuş ya da kavrulmamış olarak tercih edebilirsiniz. Fakat günde bir küçük kaseyi geçmemesi gerekir.
Beyaz leblebi kalori değeri 100 gramda 357 kaloridir.
Peki, 1 avuç beyaz leblebi kaç kalori? 1 avuç beyaz leblebi yaklaşık olarak 54 kaloridir.
Sağlıklı atıştırmalardan biri olan çekirdek, her yerde kolayca bulunabilmektedir. Günlük gıda alımında besin değerlerini artırmak isteyenlerin, her gün bir avuç çekirdek tüketmesi önerilmektedir.
İçine herhangi bir şey ilave edilmemiş bir bardak çay ortalama 2 kalori değerine sahiptir. Bu kalorinin kaynağı da, çay yaprağında bulunan karbonhidratlardır.
31 – 50 yaş arası kadınlar için 1800 kalori. 19 – 30 yaş arası erkekler için 2400 kalori. 19 – 30 yaş arası kadınlar için 2000 kalori. 14 – 18 yaş arası erkekler için 2200 kalori.
Bu çekirdeğin diğer önemli bileşenleri arasında vitaminler ve mineraller gelir. K vitamini ve birçok B vitaminin yanı sıra manganez, magnezyum ve çinko gibi önemli mineralleri de içerir. Vitamin ve mineraller, vücut ve metabolizma fonksiyonlarına yardımcı olur.
Kabak çekirdeğinin içeriğinde lif oranı çok yüksektir. Bu yüzden tüketim miktarında dikkatli olunmadığı takdirde midede şişkinlik ve gaza neden olabilir. Kabak çekirdeğinin içeriğindeki lifler, kabızlığa iyi gelir ancak fazla tüketilirse kabızlığa yol açabilir.
Beyin sağlığı için önemli besinlerden olan kabak çekirdeği bir avuç tüketildiğinde günlük çinko ihtiyacını karşılar ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur. Kabak çekirdeği kilo vermeye yardımcıdır. Şeker hastalığı, kalp hastalığı, obezite gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Fındık, badem, ceviz, kaju ve fıstık gibi yağ içeren kuru yemişlerin uzun süre ve aşırı tüketimi kilo alımına neden olurken yine bu kuru yemişlerin ölçülü şekilde süt ile beraber tüketilmesi tokluk hissi sağlayıp zayıflamanızı gerçekleştirebilir.
Sarı leblebi kilo aldırmayan bir besindir; fakat bir öğünde koca bir kase yerseniz; hem mide problemi yaşarsanız hem de fazla karbonhidrat alımından dolayı kilo almaya doğru yaklaşabilirsiniz. Bu nedenle tüm besinlerde uyguladığınız sistemi, sarı leblebi için de uygulayarak ölçülü şekilde tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri