Öğrencilerinin takdir veya teşekkür alması genellikle dönemlik not ortalamalarına dayanır. Yani 1. Dönem not ortalaman 2. Dönemi etkilemez.
BİRİNCİ DÖNEM NOTU BAZ ALINACAK
"Yıl sonu ortalamasında normalde birinci dönem ve ikinci dönem performansı birlikte değerlendiriliyor.
Birinci ve ikinci dönem birbirini etkilemez.
Sadece 2. dönem ortalamasına göre verilir.
İlk dönem notu değişmiyor. Eğer 2. Dönem notunu seçerse değişiklik yapılabilir.
İlgili 15 soru bulundu
f) İkinci yarıyıl ve sonraki yarıyıllarda yarıyıl not ortalaması iki yarıyıl üst üste 2.00'nin altında olan öğrenciler başarısız öğrenci sayılırlar ve üst yarıyıllardan ders alamazlar.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
Yani birinci dönem sonu ortalamanız 50, 2. dönem sonu ortalamanız da 50. 50+50=100 100/2=50 yani ortalamanız 50 olur. 2 döneminde dönem sonu ortalamaları toplanıp 2 ye bölünür.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Öğrenciler, e-okul üzerinden girilen notları ve devamsızlık bilgilerini görebiliyorlar. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 2. dönemin bitmesiyle birlikte öğretmenler not durumunu e-okul sistemine girerek dijital karne oluşturuyor. E-Okul sistemi, karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Öğrencilerinin takdir veya teşekkür alması genellikle dönemlik not ortalamalarına dayanır. Yani 1. Dönem not ortalaman 2. Dönemi etkilemez.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı televizyon programında depremzede öğrencilerle ilgili olarak "2. dönem notları düşükse 1. dönem notları geçerli olacak" ifadelerini kullandı.
AÇIKLAMA: Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak ve doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler alt sınıflar da dâhil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçeceklerdir.
DÖNEM NOTLARI NASIL VERİLECEK? İlkokul ve ortaokul öğrencileri için 2. dönem notları şu şekilde verilecek; İkinci dönem sınavlarına katılmak istemeyen öğrencilerin sadece birinci dönem notlarına göre değerlendirilmeleri sağlanacak ve bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.
ZAYIF DERS SAYISINA BAKILMAYACAK
Liselerde de birinci dönem notlarına göre öğrenciler bir üst sınıfa geçebilecek. Yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçmiş olacaklar. 50 puanın altında kalan, zayıf dersi bulunan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.
Liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
iki dönem ders puanını toplayıp ikiye bölerek buluyorsun. ortalaması 45 yapar ve o dersten kalmış görünürsün. fakat karne ortalaman 50'den fazlaysa o dersten geçersin.
İlkokul, ortaokul ve liselerde Teşekkür belgesi almak için öğrencilerin en az 70.00 not ortalamasını yapmaları gerekmektedir. 70 ve 84.99 arasında başarı ortalamasına sahip öğrenciler o dönem Teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar. 85.00 ve üzeri başarıyı yakalayan öğrenciler ise dönemlerini Takdir belgesiyle kapatır.
Her dersin kredi sayısı ile alınan notun sayı karşılığının çarpılıp, elde edilen sayının toplam kredi sayısına bölünerek bulunan aritmetik ortalama, yarıyıl not ortalamasını (SPA) belirler.
Genel Yılsonu Başarı Puanı için, her dersin Yılsonu Başarı Puanı toplanıp, toplam ders sayısına bölünerek Yılsonu Başarı Puanına ulaşılıyor.
Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok. Genel not ortalaman 1.80'in altına düşerse de şartlı olarak geçmiş olduğun (DC, DD ile) dersleri tekrar almak zorunda kalırsın. Kaldığın dersleri seneye tekrar alırsın.
İkinci dönem illa 50 yapmana gerek yok, ikinci dönem 10 olsa bile yıl sonu ortalamasına göre geçiyorsunuz.
İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri