Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
1 porsiyon yoğurt kalorisine baktığımızda ise ortalama olarak 125 kalori (kcal) değerine sahip olduğunu görmekteyiz. Bir porsiyon yoğurt besin değerleri ise 2.5 gr yağ, 7 gr protein ve 10 gr karbonhidrat şeklinde hesaplanmaktadır. 1 Porsiyon Yoğurt Kaç Gram? 1 porsiyon yoğurt yaklaşık olarak 230 gr ağırlığındadır.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir.
1 su bardağı yoğurt = 240 gram. 3/4 su bardağı yoğurt = 180 gram. 2/3 su bardağı yoğurt = 160 gram.
Yoğurdun 1 kasesi (180 gr) 110 kalori, 1 çorba kaşığı (45 gr) 27 kaloridir. Yoğurdun 100 gramı 4.66 gram karbonhidrat, 3.47 gram protein, 3.25 gram yağ içermektedir. Yoğurt,çok iyi bir kalsiyum kaynağı olup, aynı zamanda da her gün diyette olması gereken bir besindir.
İlgili 26 soru bulundu
Sütün mayalanmaya hazır kıvama geldiğini; serçe parmağınızı sütün içinde 7 saniye acı hissetmeden tutabilmenizle anlayacaksınız. Fakat 7 saniyeden fazla hala acı hissetmeden parmağınız sütün içinde durabiliyorsa o zaman da süt çok ılımış demektir, sütünüz mayalanmayacaktır.
1 kase çorba genelde 2 bardak veya 400 gram'a tekabül eder.
Büyük bir un kavanozuna 1 su bardaklık ölçü kabını daldırıp yukarı kaldırdıktan sonra tepesini bir bıçakla sıyırdığınızda elde ettiğiniz un miktarı, 140 gramdır.
1 yemek kaşığı yoğurt yaklaşık olarak 20 gr ağırlığındadır. Bir Kase Yoğurt Kaç Kalori? 1 kase yoğurt kalorisine bakalım şimdi de… 1 kase yoğurt yaklaşık olarak 170 kalori değerindedir. 1 kase yoğurdun içeriğinde 8 gr yağ, 9 gr protein ve 13 gr karbonhidrat bulunur.
Diyet süresince günde 2-2,5 litre su tüketilmesi gerekir. Yoğurt diyeti, pastörize edilmemiş yoğurt ile yapıldığında daha etkilidir. Bu yüzden ev yapımı yoğurtların tüketilmesi önerilir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan yoğurt düşük kalorilidir ve yüksek miktarda protein ve kalsiyum içerir.
1 orta porsiyon (215 gr) ev yapımı yoğurt 138 kcal. 1 çorba kaşığı (20 gr) ev yapımı yoğurt 13 kcal. 100 gram ev yoğurdu 64 kcal.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Yapılan birçok bilimsel araştırma yoğurdun kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Yoğurdun içerdiği kalsiyum ve amino asitler bünyede bulunan fazla yağları yakarlar. Bunun yanında kasları kuvvetlendirir. Bununla birlikte gereksiz yağların dışarı atılmasında yağ hücrelerine katkıda bulunurlar.
Tam yağlı süzme yoğurdun 1 su bardağı (90 gr) 112 kalori, 1 çorba kaşığı (22.5 gr) 28 kaloridir. Tam yağlı süzme yoğurdun 100 gramı 3.13 gram karbonhidrat, 7.91 gram protein, 8.83 gram yağ içermektedir. Süzme yoğurt, normal yoğurda göre yoğunluğu daha fazladır.
Yoğurdun sindirim açısından vücutla dost olduğunu vurgulayan Şahin, özellikle kalsiyum ve protein değerinin yüksekliğinden söz etti. Şahin, yoğurt tüketimini her yaş grubu için önerdiklerinin altını çizerek, hem diyet yapanların hem de sağlıklı kişilerin günlük 3 porsiyon yoğurt tüketmesi gerektiğini ifade etti.
300 gram un yaklaşık olarak ele alındığı vakit 2,5 su bardağı etmektedir. Daha doğrusu 2,5 su bardağından 1 parmak fazla ettiğini söylemek mümkündür. 300 Gram Un Kaç Çay Bardağı Eder? Değişik gramajlar üzerinden su bardağı ile beraber çay bardakları eşliğinde un ölçümü yapılır.
Su Bardağı (cup) Sıvı Ölçü Kılavuzu
Amerika US ölçü birimi = 1 cup = 1 su bardağı ölçüsü ile eşdeğerdir.
İnsanlar için en doğru ve sağlıklı porsiyon ölçüsü, kendisine ait olan elin avuç içi kadardır. İnsanların el yapısı, vücut yapısı ile orantılı olduğundan 1 porsiyon köfte, et, tavuk ya da balık gibi besinler avuç içi kadar tüketilmelidir.
4. 1 porsiyon yemek 2 servis kaşığı veya 4 çorba (veya yemek) kaşığı miktarındadır.
Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama olarak 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalorilik enerji sağlar. Örnek olarak: 1 su bardağı süt içilmediği zaman onun yerine 1 su bardağı kadar yoğurt yenebilir.
Yapılışı klasik tarifteki gibi 3 litre sütü havalandırarak kaynatıp soğutun. Ilınınca iki yemek kaşığı yoğurtu süte ekleyin. Daha sonra 100 derecede 5 dakika ısınan fırına, sütü ağzı açık bir kaba koyup kapağını kapatın. 5 saat bekledikten sonra taş gibi yoğurt elde etmiş olacaksınız.
Kalıp gibi yoğurt yapmanın bir başka sırrı, farklı süt çeşitlerini birlikte kullanmak. Sütünüzün yarısını manda, yarısını keçi sütü, kalanını ise inek sütü olarak tercih ederseniz daha kıvamlı bir yoğurt elde edersiniz. Tüm bu püf noktalarından sonra yoğurdunuzu artık afiyetle tüketebilirsiniz!
Mayalanma süresi kışın 6-7 saat- yazın 4 saatten fazla tutulursa da sulanma olur. Mayalanan yoğurdun üstüne kapak yerine süzgeç konulmazsa kapakta oluşan buhar su damlacığına dönüşüp tekrardan yoğurdun üstüne damlar ve sulanmaya neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri