Yoğurt, besin değeri yüksek, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren fermente bir süt ürünüdür. Lactobacillus bulgaricus ve streptococcus thermophilus sütten yoğurt yapmak için kullanılan birkaç bakteri türünden biridir.
1 su bardağı (180 gr) tam yağlı yoğurt 110 kaloridir. Tam yağlı yoğurdun 100 gramı 4.66 gram karbonhidrat, 3.47 gram protein, 3.25 gram yağ içermektedir.
Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
Yarım yağlı yoğurdun 1 kasesi (200 gr) 92 kalori, 1 çorba kaşığı (45 gr) 21 kaloridir. Yarım yağlı yoğurdun 100 gramı 1.85 gram karbonhidrat, 1.53 gram protein, 0.68 gram yağ içermektedir.
gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Kase (Orta) Yoğurt (Tam Yağlı) 122,00 kaloridir.
İlgili 34 soru bulundu
Zayıflama sürecinde ya da kilo kontrolünde olanlar için light yoğurt kalori değerleri şu şekildedir: 1 orta kase (200 gr) light yoğurt 99 kcal. 1 yarım kase (100 gr) light yoğurt 50 kcal.
Yapılan birçok bilimsel araştırma yoğurdun kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Yoğurdun içerdiği kalsiyum ve amino asitler bünyede bulunan fazla yağları yakarlar. Bunun yanında kasları kuvvetlendirir. Bununla birlikte gereksiz yağların dışarı atılmasında yağ hücrelerine katkıda bulunurlar.
1 kase yoğurdun içeriğinde 8 gr yağ, 9 gr protein ve 13 gr karbonhidrat bulunur. Yağsız Sade Yoğurt Kaç Kalori? 100 gr yağsız sade yoğurt 56 kalori (kcal) değerindedir. 100 az yağlı sade yoğurt ise 63 kalori (kcal) değerindedir.
1 kase yoğurtta yaklaşık olarak 9- 10 gr karbonhidrat, 6 gr protein ve 6 gr da yağ bulunur. Yoğurdun sağlığa pek çok yararı vardır.
Yoğurdun 1 kasesi (180 gr) 110 kalori, 1 çorba kaşığı (45 gr) 27 kaloridir.
Cacığı oluşturan malzemeler; yoğurt, salatalık/marul, sarımsak, nane/dereotu olduğu için içerdiği besin değerleri de zengindir. Besin değerleri 100 grama göre değerlendirilmesine rağmen bir porsiyon cacık 310 gramdır.
Peki bir kase kaç gram alır? Küçük kase yaklaşık 100 g, orta büyüklükteki 150 g, büyük ise 200 g alır.
1 yemek kaşığı yoğurt kaç gram? 1 yemek kaşığı yoğurt yaklaşık olarak 20 gr ağırlığındadır.
Yapılan bir araştırmada, düşük kalorili diyet yapan kişilerin diyetlerine yoğurt ilave edildi ve gün içinde 3 öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz diyet uygulayanlara göre yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri görüldü. Ayrıca, bu kişilerin yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi.
Her gün 2 kase yani 400 gram yoğurt yiyerek kemikleri bu sebeple korumak gerekir. Ancak tamamen light olmaması önemlidir. Orta yağlı veya yağlı yoğurtta CLA denilen konjuge linoleik asit vardır.
Yoğurt kalsiyum ve protein içermektedir. Bu iki etken mineral, zayıflamak isteyenlerin işlerini kolaylaştırmaktadır. Yoğurt yiyerek zayıflamak isteyenlerin yoğurt seçimi oldukça hassas olmalıdır. Mümkün olduğunda ev yapımı ve tam yağlı yoğurt tüketilmelidir.
b) Süt grubu: Süt, yoğurt, peynir, çökelek gibi besinler bu gruba giriyor. Bu gruptaki besinler, protein ve kalsiyumdan zengindir.
2) 6.94 gram Protein
Protein, kas oluşumu için vücut tarafından alınması gereken bir mineraldir. 100 gram yoğurt besin değeri içerisinde de 1 kase yoğurtta da yüksek oranda protein yer alır. Gün içinde ve öğünlerde yoğurt tüketerek, kas kaybının önlenmesine yardım edersiniz.
Yaklaşık olarak 100 gram yoğurdun içeriğinde 0,013 miligram demir, 110 miligram fosfor, 132 miligram kalsiyum, 13 miligram magnezyum, 53 miligram sodyum ve 0,40 miligram çinko bulunur. Bunlara ek olarak içeriğinde bulunan 191 miligram potasyum ile yoğurt, önemli bir potasyum kaynağıdır.
1 çorba kaşığı (10 g) yulaf ezmesi 37 kcal. 1 tepeleme çorba kaşığı (15 g) yulaf ezmesi 56 kcal. 1 fincan (60 g) yulaf ezmesi 222 kcal.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Zayıflama diyetinde olan kişiler kesinlikle süzme yoğurt tüketmelidir. Bunun sebebi normal yoğurda oranla süzme yoğurt 2 kat daha fazla protein içermesidir ki bu da kişinin çok daha uzun süre tok kalmasına yardımcıdır.
Yoğurt kürleri düzenli tüketildiğinde vücutta biriken ödem ve toksinleri de atıyor. Bu özelliği sayesinde şişkinliği önlüyor. Özellikle gece 1 kase tüketilen yoğurt kürü gece boyunca yağları cayır cayır yakıyor.
Yoğurdun sindirim açısından vücutla dost olduğunu vurgulayan Şahin, özellikle kalsiyum ve protein değerinin yüksekliğinden söz etti. Şahin, yoğurt tüketimini her yaş grubu için önerdiklerinin altını çizerek, hem diyet yapanların hem de sağlıklı kişilerin günlük 3 porsiyon yoğurt tüketmesi gerektiğini ifade etti.
Yoğurtla soda kürü, özellikle bölgesel olarak zayıflamak isteyenler için ideal bir seçimdir. 3 yemek kaşığı yağsız yoğurdu derin bir kaseye alarak karıştırabilirsiniz. Karışımın üzerine yarım limonun suyunu ekleyip karıştırmaya devam edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri