Kabak çekirdeğinin 100 gramında 560 kalori bulunmaktadır. 1 avuç kabak çekirdeği (10 gr) 56 kaloridir. 1 tatlı kaşığı ( 2 gr) kabak çekirdeği 11 kaloridir.
1 çay bardağı kabak çekirdeği kalorisi yaklaşık olarak 542 kalori (kcal) değerindedir. 1 çay bardağı kabak çekirdeği içeriğinde bulunan besin değerleri 45 gr yağ, 25 gr protein ve 18 gr karbonhidrat olarak hesaplanmaktadır.
Kabak çekirdeği faydaları diyetisyen ve beslenme uzmanları tarafından da bilindiği için diyet listelerine de konur. Ara öğünlerinizde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek sağlıksız atıştırmalıkların önüne geçebilirsiniz.
Kabak çekirdeği kalori değerleri 100 gram için 560 kcal kalori içermektedir. Bir avuç yani yaklaşık 10 gramında 56 kalori bulunmaktadır.
100 gramında 450 kalori olan kabak çekirdeğinin günlük önerilen tüketim miktarı 1 avuçtur. Bunun yanı sıra kilo alma sürecini hızlandırır. Fazla tüketildiğinde ise mide sorunlarına yol açar.
İlgili 15 soru bulundu
Karbonhidrat ve sodyum oranı yüksek besinlerin başında kabak çekirdeği yer almaktadır. Kabak çekirdeği kilo verimini hızlandıracak bir etkiye sahiptir. Özellikle metabolizma hızlandırıcı etkisi sayesinde vücutta yağ birikimini engeller. Bu şekilde kilo verilmesini sağlar.
Kabak çekirdeği, içinde bulunan yağ oranı nedeni ile fazla tüketildiği zaman kilo alımına neden olabilir. Bu nedenle kabak çekirdeğini az miktarda tüketmeye özen göstermeniz gerekir.
Protein içeriğinden dolayı uzun süre tok kalmayı sağlayan kabak çekirdeği ara öğünlerinizde tercih edebileceğiniz sağlıklı ve tüketmesi pratik besinlerdendir. Ancak yüksek kalori içeriği nedeniyle 1 avuçtan fazla tüketilmemelidir.
Kabak çekirdeği bir nevi doğal viagradır Testesteron seviyesini arttırır. Erkeklerin cinsel sağlığında mucizeler yaratır. İçerisinde bulunan B, C, D, E ve K vitaminlerinin libido üzerinde büyük rolü vardır. Buna ek olarak da kabak çekirdeği çinko doludur, bu da yüksek testesteron seviyelerini arkasındaki güçtür.
1 avuç 54 kalori, Yarım avuç 27 kalori, 1 kahve fincanı tuzsuz leblebi 55 kalori içermektedir.
Bu çekirdeğin diğer önemli bileşenleri arasında vitaminler ve mineraller gelir. K vitamini ve birçok B vitaminin yanı sıra manganez, magnezyum ve çinko gibi önemli mineralleri de içerir. Vitamin ve mineraller, vücut ve metabolizma fonksiyonlarına yardımcı olur.
Gece yatmadan tüketildiğinde, dinlenmeye geçen ve yenilenen hücrelerin işlevlerini artırır, rahat uyumanızı sağlar. Kabak çekirdeği zengin E vitamini içeriğine sahiptir, bu sayede göz sağlığını korur. İçeriğindeki bol demir sayesinde demir eksikliği ve kansızlığa iyi gelir.
Kabak çekirdeğinin 100 gramında 560 kalori bulunmaktadır. 1 avuç kabak çekirdeği (10 gr) 56 kaloridir. 1 tatlı kaşığı ( 2 gr) kabak çekirdeği 11 kaloridir. Kabak çekirdeğinin 100 gramı 14.22 gram karbonhidrat, 24.4 gram protein, 45.6 gram yağ, 8.8 gram lif içermektedir.
100 gramında 20 gr. bitkisel protein olan kabak çekirdeği, ara öğünlerde tek başına ya da protein kekine veya salatalara eklenerek tüketilebilir. Antrenmandan önce yemek için de ideal bir besindir.
Beyaz leblebi kalori değeri 100 gramda 357 kaloridir.
Peki, 1 avuç beyaz leblebi kaç kalori? 1 avuç beyaz leblebi yaklaşık olarak 54 kaloridir.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Cinsel gücü artıran kuruyemiş hangisi diye soranlar yanıtın fındık olduğunu bilir. Fındık en eski dönemlerden beri cinsel yaşamda oldukça etkili olan bir kuruyemiş çeşididir. Fındığı dilerseniz karışık taze kuruyemiş içerisinde dilerseniz de yalnız olarak tüketebilirsiniz.
Ayrıca şeftali, armut, mango, üzüm, elma ve greyfurt da afrodizyak etkisi olan meyveler arasında kabul edilmektedir.
Kabak çekirdeği, bilinçli bir şekilde tüketildiğinde kilo vermek isteyenler açısından faydalı bir besin. Çünkü kayda değer bir protein kaynağı. Ayrıca kan şekerini dengeleme konusunda da etkili. Yani haftanın iki günü ara öğün olarak tüketeceğiniz bir avuç kabak çekirdeği uzun süre tokluk hissi sağlar.
Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.
Lif bakımından oldukça zengin olan kabak çekirdeği, mide yanmasını rahatlatır. Hazmı kolaylaştıran ve mide hastalıklarına iyi gelen kabak çekirdeği, sindirim sistemi rahatsızlıklarına de oldukça faydalı olduğu için bağırsak sağlığını da korumaktadır.
Diyet yapanlar, ara öğün vakitlerinde ölçülü olmak kaydıyla 1 avuç veya yarım avuç gibi, mineral ve vitamin kaynağı çekirdekleri tercih edebilirler.
Kavrulmuş ve tuzlanmış çekirdek tüketmek kalp, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları tetiklemekle birlikte yağ miktarının artması ile de kilo artışına sebep oluyor. Ara öğün olarak günlük en fazla 1 avuç çiğ ayçekirdeği tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri