Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır. Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Tuz, su kaynadıktan sonra eklenmeli
Makarna bol tuzlu suda haşlanmalıdır. Tuzu baştan değil, su kaynadıktan sonra 5 litre suya 1 yemek kaşığı olacak şekilde eklemek gerekir.
Makarnayı pişirirken, haşlama suyuna tuz atınız, çünkü makarna tuzu sever. Tuzu, makarnanın suyu kaynadıktan sonra atmalısınız. Tuzun erimesine fırsat verdikten sonra makarnanın hepsini aynı anda atınız. Eğer tuz diyetiniz varsa tuz yerine limon sıkabilirsiniz.
Makarna İçin Malzemeler :
1/2 paket makarna (250 gr) 8 su bardağı su. 1 silme yemek kaşığı tuz.
İlgili 19 soru bulundu
Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Makarnanızın kıvamını anlamak için yapabileceğiniz en iyi şey ise tadına bakmaktır. Tam aksine, suya atılan tuz kaynama noktasını yükselterek suyunuzun daha geç kaynamasına neden olur. Ancak tuzlu su kaynadığında sıcaklığı tuzsuz sudan daha yüksek olacağından makarnalarınız daha çabuk pişecektir.
1/2 paket spagetti makarna. 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı tereyağı ya da 3 yemek kaşığı zeytinyağı
· %3.5 tuzluluk oranı için litre başına yaklaşık 2 çorba kaşığı ince deniz tuzu kullanmamız gerekir. Kendi damak tadınıza uygun tuzluluk oranına sahip makarnayı pişirirken göz önünde bulundurmanız gereken nokta şu, makarna suyunuzu asla deniz suyu kadar tuzlu yapmayın.
Bunu önlemenin en iyi yolu, sebze ve salamura ağırlığını tartarak ilave edilecek tuz miktarını hesaplamaktır. Salamura hazırlanırken %8 tuzlu su yapmak için; 80 gr tuz 1 litre suda eritilir. Eğer bir litreden fazla salamura gerekli ise, suyun her litresi için 80 gr tuz hesaplanır.
Özellikle vitaminli makarna pişirirken, makarnanın vitamin değerlerinin kaybolmaması amacıyla kullanılan bir yöntemdir. 500 gramlık bir paket makarna için, 1.5 litre su kaynatılır. Kaynayan suya atılan makarnalar, suyunu çekene kadar demlendirilerek pişirilir.
Kavrulmuş Makarna İçin Malzemeler :
1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 litre kaynar su. Tuz.
Ev tipi satılan standart paket, 500 gram içeriği ile satışa sunulur. Standart paketlerin 4'lü ve 8'li çeşitleri bulunur.
Genelde tuzsuz yemekler tüketiyor olabilirsiniz ama bu makarnanın suyuna tuz atmadan da onu pişirebileceksiniz anlamına gelmez. Yani her durumda makarnaya tuz eklemek durumundasınız. Tuz yoksa makarnanın tadı da olmaz çünkü. 5 bardak su eklediğiniz bir paket makarna için bir tatlı kaşığı tuz koymayı atlamayın.
1 Paket makarna kaç kişiliktir? 500 gramlık bir paket makarnadan yaklaşık olarak 4-5 porsiyonluk ana yemek olarak makarna çıkabilir.
1 Çay Kaşığı Tuz. Yarım Çay Bardağı Makarnanın Haşlandığı Sıcak Su.
1/2 paket spagetti makarna. Tuz. Domates sosu İçin: 3 adet orta boy domates.
Klasik Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Tencerede kaynayan suya tuz ve makarna eklenip karıştırılıp pişirilir. Piştikten sonra üzerine biraz soğuk su gezdirilerek süzülür. Tencerede yağ ve salça kavrulup makarna da eklenerek karıştırılıp servis tabağına alınır.
Makarna pişirirken her zaman bolca su kullanmaya özen gösterin, kullandığınız her bir paket makarna için en az bir litre su kullanın.
Salçalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
1,5yemek kaşığı (tepeleme)domates salçası 1tatlı kaşığıtuz. 1tatlı kaşığınane. 1tutamtoz şeker.
Tuzu baştan değil, su kaynadıktan sonra 5 litre suya 1 yemek kaşığı olacak şekilde eklemek gerekir.
Kaynayan makarna suyuna makarnayı koymadan önce bolca tuz atmalısınız. Tuz atma işlemini doğru bir şekilde yaparsanız makarnaların birbirine yapışmalarını önlemiş olursunuz. Aynı zamanda doğru miktarda tuz eklerseniz makarna piştikten sonra tuz eklemenize gerek kalmaz.
Biraz sıcak su eklenip salça yumuşatılır ve makarna eklenip üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su eklenip kapağı kapatılır. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır ve suyu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun…
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri