Kaba Sıva = 1m3 Kaba Kum + 200 Kg Çimento + 0,170 m3 (7 Torba) Kireç ile ortalama 2 CM. KABA SIVA Harç ilk aşamada 150 lt. su kattıktan 2 saat sonra 4 torba çimento ve 100 lt daha su katılarak hazırlanır. İnce Sıva = 1m3 İ NCE KUM + 250 Kg ÇİMENTO + 0,1 m3 (4 Torba) Kireç ile ortalama 0.8 CM.
1 m3 sıva harcı ile = 30 m2 yer sıvar. Not: Toplam kum'un 2/3'ü kaba kum, 1/3'ü ince kum olmalıdır. 1 m3 iç cephe sıvası harcında = 50 kg kireç kullanılır. Not: Dış kısım sıvalarına kireç katılmaz.
Yapılacak sıvanın kalınlığını 2 cm olarak aldığımız da..1 m2 sıva için 5 kg' lık çimentoya ihtiyaç duyulur. Yani 1 torba çimento 10 m² sıva yapar.
Cevap: Merhaba, Tüketim: 3-3,5 / m2 olarak hesaplarsanız. Yaklaşık olarak 14-15 torba yeterli olacaktır.
30 kiloluk saten alçının yapacağı yer 30 metrekaredir. Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
İlgili 40 soru bulundu
Elektrik tesisatı malzeme ve işçiliği ortalama 50.000 TL, su tesisatı malzeme ve işçiliği yaklaşık olarak 60.000 TL para tutar. Duvar örülmesi için harç 12.000 TL, sıva yapılması için kullanılan hazır sıvaya ise 17.000 TL para gider.
Kaba sıva fiyatları genellikle m2 cinsinden verilmektedir. Kullanılan malzeme, uygulama tekniği ve süresine bağlı olarak ortalama 15 – 30 TL/m2 civarında bir fiyat ile kaba sıva yaptırmak mümkündür.
·Alçı sıva donatıyı yüksek sıcaklıktan normal sıvaya göre daha iyi korumaktadır. · 8. 5 cm kalınlığında 1m2 duvara 0,009 m3 harç gider. 13. 5 cm kalınlığında 1m 2 duvara 0,014 m3 harç gider.
Çimento esaslı ve polimer katkılı, 1,8 mm agrega içeren tek kat olarak uygulanabilen ince hazır sıvadır. Kullanım Şekli: 1 Torba (25 kg) Forcechem Çimento Esaslı Hazır Sıva 7,5 lt. su ile mikser veya el ile macun kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Bir tabakada en fazla 1,5 cm kalınlığında sıva uygulanır, dış sıva en az iki tabakadan meydana gelir ve 2 cm kalınlığından daha az olmamalıdır.
Kaba sıvanın duvarda sabit kalabilmesi için yüzeye bir kat harç serpilir. Sıva işleminde 1 ölçekli çimento ve 3 ölçekli kum kullanılabilir. Kaba sıva için 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu, 9 ölçü kum ve ince sıvada 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu kullanabilirsiniz.
Kürek hesabı yaparsanız 3 kürek kuma 1 kürek çimento katılır. Bir el arabası aşağı yukarı 15 kürek kum ile dolar. 3 el arabası kuma da bir torba çimento gider. Kısaca bir torba çimentoya 45 kürek çimento katılır.
Kaba Sıva: Yoğunluğuna göre 10 mm ile 35 mm arasında uygulanan altyapı sıvasıdır. Bitmiş bir yüzey elde etmek için yeterli değildir. İnce sıva: Yoğunluğuna göre 5 mm ile 10 mm. arasında uygulanan perdah sıvasıdır.
Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır. Kaba sıva yapılmadan önce, kapı ve pencere kasaları takılmış olmalıdır.
Duvar malzeme ve inşaat tarzının imkan verdiği hallerde tek kat sıva yapılabilir. 5. Sıvada mutlaka mastar kullanılmalıdır. 6. Kaba sıva işlerinde orta kum (1-3 mm.) ince sıva ve derz işlerinde ise mil kumu kullanılmalıdır.
✓ Bu hesaplamada birim hacim denklemi adı verilen eşitlikten yararlanılır. ✓ 1 m3 =1000 dm3 = çimento hacmi + su hacmi + hava hacmi + agrega hacmidir.
3. Kara sıva uygulaması sonrası ne kadar süre kuruması beklenmelidir? Kara sıva uygulamasından sonra kuruma süresi yaklaşık olarak 1 haftadır.
Sertleşmeye başlayan sıvanın zamanı kaçırılmadan mala ile perdahlanarak düzeltilmesi gereklidir. Hava sıcaklığı 20°C'nin üstünde yapılan sıva uygulamasında 12 - 15 saat sonra ilk sulama yapılmalıdır. Daha sonra 12 saat ara ile en az üç kez sulanmalıdır.
Kaba sıva ihtiyacı olan tuğla ve bimsblok duvarlarda 1 . Çimento, 1. Kireç, 6 Kum (hacimsel) karışımlı harç ile kaba sıva yapılabilir.
Kaba sıva harcı içerisinde genellikle kum, çimento, kireç ve su kullanılmaktadır. Bu malzemelerin haricinde perlit, özel üretilmiş katkı malzemeleri (priz geciktirici, aderans artırıcı, su sızdırmazlık maddesi vb.) katılabilir. kum dere kumudur Tane iriliğine göre kaba sıva kumu 0-7 mm aralığında olmalıdır.
Tanım: Düz sıvanın birinci tabakasını oluşturmak, ince sıvaya zemin hazırlamak,duvardaki hataları örtmek, yapı elemanlarını dış etkilere karşı korumak, duvarın dayanımını artırmak, su ya da rutubet geçişine engel olmak ve düzgün yüzey elde etmek için, duvarın kâgir malzeme ile kaplanmasına kaba sıva denir.
Genellikle duvar gibi düşey yüzeylere uygulanır. Kaba sıva gibi kum, su ve bağlayıcı malzemeden oluşan ve kalınlığı 5 mm'yi geçmeyen sıva çeşididir. Kaba sıva tamamen kuruduktan sonra ince sıva uygulanmalıdır. İnce sıvanın amacı kalan boşlukları tamamlamaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri