Kayıt yenileme ve ders kaydı işlemlerimi istediğim zaman yapabilir miyim? Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Haklı ve geçerli sebeplerle ders kaydı yapamayan öğrenciler, 20-24 Eylül 2021 tarihlerinde Meslek yüksekokulumuz müdürlüğüne dilekçe ile başvurmak zorundadır. Bu öğrencilerin kayıtları, mazeretlerinin haklı ve geçerli olduğu birimin yönetim kurulunca kabul edilmesi koşuluyla yenilenebilir.
En İyi Cevaplar. öğrenci işleriyle görüş. mazeretli kayıt yapılır veya danışmanın yardımcı olur. üniversitesine göre değişiyor.
İlgili 34 soru bulundu
Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
(9) (Değişik:RG-13/6/2018-30450) Üniversiteye bağlı fakülte/yüksekokul ve meslek yüksekokullarının öğrencileri her yarıyılda/yılda kayıt yenileme işlemi yapmak zorundadır. Ücretini ödemeyen öğrencinin kaydı yenilenmez. Kaydını yeniletmeyen öğrenci eğitim-öğretime devam edemez.
Üniversitelerde hazırlık sınıfı okuyacak öğrencilerin herhangi bir ders kaydı yapması gerekmiyor. Üniversite 1. Sınıf öğrencilerinin genelde ders kaydı yapması gerekmiyor fakat üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermekte olduğu için kazanmış olduğunuz üniversitenizin öğrenci işlerini aramanız daha iyi olacaktır.
Erkek öğrenciler (kayıt yenileme ve/veya derse kayıtlanma ) işlemlerini yerine getirebilirler. Ancak kayıt yenileme ve/veya derse kayıtlanma askerliklerinin tecilini sağlamaz.
1.Sınıf öğrencilerimizin ders kayıt işlemleri otomatik olarak yapılmaktadır. 1.Sınıf öğrencilerimizin ders kaydı ile ilgili herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Yalnızca Öğrenci Bilgi Sistemine girerek ders atamalarının yapıldığını kontrol etmeleri gerekmektedir.
Ders kaydını yapıp gitmezsen devamsızlıktan kalırsın sadece. Okulun uzar.
Ocak ayına kadar kredi ve burs yatmaya devam eder, diğer dönem kayıt yenilersen öğrenim kredin kesilmez. Eylül ayında kaydını yenilemezsen Ocak ayında kesilir. Kesildiği taktirde de kayıt yaptırdıktan sonra E-devlet üzerinden tekrar açtırabiliyorsun.
Öğrenciliğin sen sildirme talebinde bulunmadığın sürece silinmez. Kayıt yenilemediğin zaman o dönem içerisinde ders alamazsın sadece.Diğer dönemi bekleyip kayıt yenileyip öyle ders alırsın.
b) Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almış olması halinde, c) Azami öğrenim sürelerinin tamamlanması halinde, d) Öğrencinin kaydını sildirmek için yazılı başvuru yapması halinde kaydı silinir.
Pasif öğrenciliği aktifleştirmek için, kayıt yenileme işleminin yapılması gerekir. Kayıt yenileme işlemi, her akademik yılın başında yapılır. Kayıt yenileme işlemini yapmak için, öğrencilik bilgileri ile birlikte ilgili bankaya kayıt yenileme ücreti yatırılır.
Öğrenciler üniversitede ders seçimi yapmak zorundadır. Ders seçimi yapmayan öğrenciler genellikle pasif öğrenci statüsüne dahil edilir. Üniversitede öğrenciler istediği zaman kayıtlarını dondurabiliyor. Dondurulma işlemleri sonrası öğrenciler pasif öğrenci olarak adlandırılıyor.
Lisans öğrenimini tamamlayan yükümlülerin askere sevkleri Askerlik şubeleri tarafından mezuniyet tarihinden itibaren (İKİ) yıl süreyle ertelenmektedir. Bu haktan faydalanmak isteyen mezunlar, mezuniyet belgeleriyle birlikte askerlik şubelerine müracaat etmelidirler. Özel öğrencilerin tecil işlemi yapılamaz.
Kişiler 2 defa tecil işlemi yapamazlar. Ancak bu işlemin yapılabilmesi için kişilerin nedenlerinin olması gerekir. Üniversite mezunları askerlik tecil süresi 2 yıl olarak belirtilmiştir.
ç. 5 yıllık bölüm okuyanlara 8 yıldan, d. 6 yıllık bölüm okuyanlara 9 yıldan fazla erteleme yapılamaz. e. Lisansüstü/ihtisas öğrenimi görenler asgari Akademik eğitim süresinin iki katı kadar erteleme yapılır.
Belirtilen süre içerisinde ders kaydı yaptırmazsam ne olur? Geçerli bir mazeretiniz yoksa söz konusu dönem için kayıt yaptıramazsınız. Dolayısıyla dönem uzatmış olursunuz.
Ders kaydı yaptırmak istediğimde 'ders kayıtları kapalıdır' uyarısı çıkıyor sebebi nedir acaba? Ders kayıt tarihleri dışındaki zamanlarda ders kayıtları kapalı olduğu için bu uyarı çıkmaktadır. Eğer ders kayıt tarihleri içinde çıkıyorsa okulunuz ders kayıtlarını internet üzerinden yapmadığı için çıkmaktadır.
Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler beklemeli öğrenci olarak adlandırılır; bekleme süresi azami eğitim-öğretim süresine dahil edilir. Öğrenci, beklemeli statüde kaldığı sürece öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Bu yolla ayrılan öğrencinin kaydının yeniden yapılması mümkün değildir.
Duruma göre 30sn ile 2 gün arası değişir. Dekana bağlı.
Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçimi zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri