En İyi Cevaplar. Hayır kyk kredisi 4 senelik bşr kredidir. Uzattığın yıllarda kredi alamazsın. Kyk bursu ise sınıfta kalınca aldıkların ve alacağın aylıklar krediye çevirilir.
Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarma cezası alınması, Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.
Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.
İlgili 32 soru bulundu
KYK burs/öğrenim kredisi yönetmeliğinde bursun devam etmesi için aranılan “başarılı olma” durumunda kaç dersten kalınması halinde KYK bursunun krediye döneceği hakkında bir hüküm yer almıyor.
KYK bursunun öğrenim kredisine dönüşmesi için genel ortalama baz alınır. 1 dönem 1.80 2. Dönem 2.20, ortalamanız 2.00 olursa burs krediye dönüşmez. Ama iki dönem ortalaması 1.99 ve altında kalırsa burs krediye dönüşür.
KYK KREDİ BORCUNA NE ZAMAN FAİZ İŞLER? Öğrencilerin, aldıkları krediyi mezun olduktan sonra iki yıl içinde ödemesi gerekiyor. Ödenmezse, aldıkları kredi miktarı önce ÜFE oranında artırılıyor. İki yıldan sonra ödenmeyen borçlara ayrıca aylık yüzde 1.4 oranında gecikme zammı uygulanıyor.
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre ise burs almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar burs ödemesi yapılamaz, ancak talep etmesi halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi verilebilmektedir.
Gerekli başarı şartlarını sağlayan adaylara KYK bursu 4 yıl boyunca karşılıksız olarak ödeniyor. Öğrenci kredisi ise mezun olunan tarihten 2 yıl sonrasında ödenmeye başlanıyor.
Birden fazla taksitlerini zamanında ödemeyenlerin ise borçlarının tamamı için tahsil işlemleri devreye girer. Bu tarihten itibaren borç 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre Mal Sandıklarınca (Vergi Daireleri) tahsil edilir. Bu kapsamda borç için KYK ödeme emri tebliğ edilir.
İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir3.
Öğrencilerin ödeyecekleri kredi borcu, öğrencilerin öğretimi süresince kurumdan aldığı toplam kredi miktarının 3 katını geçmemektedir. Süresi içinde ödenmeyen borçlara her yıl Bakanlar Kurulunca tespit edilen oranlarda gecikme zammı ilave edilir. Borcun alınmış olan kredi miktarını geçmesi mümkün olmaktadır.
Derslere devam etmeyen, sınıf tekrarı yapan ve kayıt donduran öğrencilerin bursu ilgili yılda kesilir.
Madde 23- Kredi almakta olan öğrenci, öğretim kurumundan ayrıldığında veya herhangi bir nedenle çıkarıldığında, kredisi kesilir. Ancak; öğretim kurumundan ayrıldığı veya çıkarıldığı tarihten itibaren bir yıl içerisinde öğrenimine başlaması ve talebi halinde kredisinin ödenmesine devam edilir.
Üniversiteye kayıt olup da gitmezsen kalırsın ve kalan/okulu uzatan öğrenci kyk parası alamaz.
Şurada Paylaş! KYK BURSU NE KADAR, KAÇ TL? 2023 yılının Ocak ayından itibaren üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin 1250 TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri Yüksek lisansta 2500 TL, doktorada 3750 TL olarak belirlenmiştir.
KYK öğrenim kredisi borcunun tamamı, normal öğrenim süresinin bitiş tarihinden itibaren 1. yıl içinde ödenirse sadece enflasyon farkının % 30'u, 2. yıl içinde ödenirse yine sadece enflasyon farkının % 20'si oranında erken ödeme indirimi uygulanır (kredi taksit ödemeleri başladıktan sonra erken ödeme indirimi uygulanmaz ...
2023 KYK BURSU NE KADAR OLDU? 2023 yılı için kredi/burs miktarlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lisans öğrencileri için 1.250 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2.500 liraya, doktora öğrencileri için ise 3.750 liraya çıkarıldı." dedi. 2023-2024 eğitim döneminde ise tekrar bir zam yapılması bekleniyor.
ASKERLİK YAPANLARIN KYK BORCU ERTELENİR Mİ? Borç ödeme vadesi henüz gelmemiş olanların, borç taksitlerini aksatmadan ödeyenlerin ödeme dönemleri askerlik dönemine rastlarsa borçları Yİ-ÜFE uygulanmadan askerlik döneminin sonuna kadar ertelenmektedir.
Bir takvim yılı içerisinde, borcunuzun asgari ödeme tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına kapatılır. Üst üste üç kez borcunuzu ödemezseniz de kartınız tamamen kapatılır. Kapatılan kartınızın borcunu ödeyerek tekrar kullanıma açılmasını sağlayabilirsiniz.
a) SGK'da kaydı bulunmayanların (işsiz olanlar) borçları endeks (yurtiçi üfe) uygulanarak 1 yıllık erteleme yapılabilecek olup, 1 yılın sonunda tekrar erteleme talebinde bulunulabilecektir. b) Ödeme dönemi askerlik dönemine rastlayanların borçları askerlik döneminin sonuna kadar endeks uygulanmadan ertelenebilecektir.
Alttan ders alınca burs kesilmemektedir.
1.e-Devlete giriş yapılır. 2. Ana ekranda bulunan ekrana PTT/ PTT Ödeme/PTT Ödeme sorgulama kelimelerinden biri yazıldığında aşağıda çıkan “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama” seçeneğine tıklanır. 3. Ödemenin bulunması durumunda gelinen ekranda ödeme görülecektir.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri