İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda sınıfta kalma olmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada 4. sınıflar için "seçmeli dersler dâhil bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre ilkokul 1,2,3,4. sınıflarda sınıf tekrarı bulunmuyor. 6. sınıftan itibaren liselere sınıf tekrarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.
İlkokul 1,2,3,4. sınıflarda yönetmelik gereği sınıf tekrarı bulunmuyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran'da sona erecek. Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık ve sınıf tekrarı ile ilgili önemli kararlar aldı.
(Değişik cümle:RG-25/6/2015-29397) Karnelerde elektronik imza kullanılabilir ve karneler e-Karne olarak da düzenlenebilir. MADDE 31 – (1) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır.
İlgili 19 soru bulundu
Bırakmak için en basit ve önemli olanı veli isteği. Sene sonunda veliden dilekçe alın öğrencimin sınıf tekrarı yapmasını istiyorum diye. Dönem içinde ise bunu ispat edecek gözlem formları olsun elinizde. Karnede de ana dersler geliştirilmeli şeklinde olursa sıkıntı çıkmaz.
Yeni yönetmeliğe göre sınıfta nasıl bırakabilirim? MADDE 31 – (1) İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır.
Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.
Veli İsteği: Öğrenci, bulunduğu sınıf düzeyinde istenilen yeterlik seviyesine ulaşamadığı taktirde ve veli yazılı talepte bulunduğunda, ilkokul öğrenimi süresince bir kez sınıf tekrarı yapabilir.
Liselerde ise 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren sınıf tekrarı uygulaması geri gelmiştir.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
50 NİN ÜSTÜNDE Mİ? AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.
*Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Devamsızlık nedeniye sınıfta kalan öğrenciler o öğretim yılı okula devam ettirilmez.
2 kere sınıfta kalan öğrenci, 3. defa sınıfta kalınca, okulla ilişiği kesilir. Bu öğrenciler, açık öğretim lisesine veya mesleki açık öğretim lisesine kayıt yaptırabilirler.
Lisede kaç dersle sınıfta kalınır? Ayrıntılar haberimizde... LİSEDE KAÇ DERSLE SINIFTA KALINIR? Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle ilgili olarak, liselerde alt sınıflar dahil olmak üzere 6 veya daha fazla dersten başarısız olan öğrencilerin sınıf tekrarı yapmaları gerekecek.
Sınıf geçme puanı yükseltildi
Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor. DEVAMSIZLIK KALKTI MI 2023?
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, öğrencinin ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için, iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekiyor.
Ortalaması 50'nin üzerinde olan öğrenciler direkt sınıf geçerken, ortalaması 50'nin altında kalan ve 3 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler, sınıf tekrarı yapmak durumunda kalacak. Bunun yanı sıra alt sınıflardan toplam sorumlu ders sayısı 6 dersten fazla ise bu öğrencilere sınıfta kalma uygulanacak.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Sistem üzerinde Kurum İşlemleri > ŞÖK / Sınıf Tekrarına Kalanlar > Veli İsteği Sınıf Tekrarı ekranında öğrenciler sınıf tekrarı olarak belirlenebilecektir. Ekranın dikkatli kullanılması, olası mağduriyetlerin yaşanmaması için hata yapılmaması gereklidir.
İlkokulda sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokul ve lise öğrencilerinin sınıf tekrarına kalıp kalmadığına devamsızlık ile yıl sonu ortalamasına göre karar veriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri