Kalori Bilgisi Basmati Pirinci Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 365 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Su Bardağı yani 160 gramlık miktarında Basmati Pirinci 584 kalori bulunmaktadır. Basmati Pirinci, uzun taneli pirinç çeşididir.
1 su bardağı (160 gr) basmati pirinci 584 kaloridir.
1 su bardağı basmati pirinç 2 su bardağı su. Yarım çay kaşığı tuz.
Basmati Pirinci Pişmişin 100 gramında 132 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 100 gram Basmati Pirinci Pişmişte 132 kalori bulunmaktadır.
Tepeleme 1 çorba kaşığı (24 gr) pişmiş basmati pirinci 32 kaloridir. Pişmiş basmati pirincin 100 gramı 31 gram karbonhidrat, 3 gram protein içermektedir. Zayıflamak için iyi bir tercih mi? Mide balonu nedir?
İlgili 34 soru bulundu
1 su bardağı: 480 kalori. 50 gram: 133 kalori.
Basit karbonhidratlar yerine daha sağlıklı olan kompleks karbonhidratlardan oluştuğu için vücuda daha hızlı ve uzun süreli enerji sağlar. Bu yüzden sporcu beslenmesinde tercih edilir.
Basmati pirinç yıkanır mı sorusunun cevabı evettir ama çok yıkama bile yeterlidir. Çünkü diğer pirinçler nişastalardan arındırmak için yıkanırken nişasta içermeyen basmati pirinci suda uzun uzadığa yıkamaya gerek yoktur.
- Basmati pirinci gluten içermez. Bu yüzden diğer pirinç türlerine göre hem daha sağlıklıdır hem de alerjen etkisi bulunmaz. Çölyak hastaları ve gluten intoleransı bulunanlar tüketebilir. - Basmati pirinç, düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerinin dengede tutulmasını sağlar.
Basmati pirinç pilavı kaç kalori? Basmati Pirinci Pişmişin 100 gramında 132 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 100 gram Basmati Pirinci Pişmişte 132 kalori bulunmaktadır.
2-3 kişilik bir pilav için 1 su bardağı pirinç yeterli olacaktır. Bu durumda 1 su bardağı pirinç ve 1,5 su bardağı su kullanabilirsiniz. Ya da diğer bir deyişle pirincinizi 1 kase ile ölçüyorsanız 1,5 kase de su kullanmalısınız. Tane tane pirinç pilavı yapmak için baldo pirinç ya da pilavlık pirinç kullanmalısınız.
Basmati Pirinci
Diğer pirinç türleri ile karşılaştırıldığında daha ince ve uzun bir görünüme sahip. Baldo pirincin aksine basmati pirincinin kendine has bir aroması var. Zaten basmati sözcüğü de Sanskritçede “kokulu, parfümlü” anlamına geliyor.
1 su bardağı pirinç, 3-4 kişi için yeterlidir.
Basmati Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Pirinci ayıklayın sıcak ve tuzlu suda 15 dakika bekletin, 2 – 3 su yıkayın ve süzün. Tencereye tereyağını ve zeytinyağı karıştırıp eritin, sıcak suyu ve tuzu da ekleyin. Pirinçleri ilave ederek karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Basmati, geleneksel olarak Hint alt kıtasından gelen çeşitli uzun, ince taneli aromatik pirinçtir. Asya birinci olarak bilinen basmati, genelde, haşlanarak pişirilir, pilav veya İran pilavı yapılır.
Basmati pirinç, nişasta içermediğinden dolayı pişirmeden önce kesinlikle ısıtmaya gerek yoktur. Pirinci suda bekletme bu pirinç türünde yoktur. Pirinci pişirmeden önce yıkamanız yeterli olacaktır.
Pirinçte kuvvetli kas ve kemik yapısını güçlendiren protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, E, B1 ve B2 vitaminleri bolca bulunur.
Düşük şeker oranlı, besleyicilik açısından yüksek değerlere sahip, lezzet ve koku bakımından tatmin edici, lif ve mineral zengini, GDO'suz Basmati pirincimiz.
Antioksidan düzeylerinizin artırılması müthiş bir fikirdir ve daha fazla pirinç yemek bunu yapmak için harika bir yoldur. Enerji kaynağı Pirinçte karbonhidrat miktarı bol olduğu için, vücuda yakıt sağlar ve beynin normal işleyişine yardımcı olur.
Diyet yaparken pilav türleri tüketilebilir. Ölçülü olacak şekilde tabaklarınızda pirinç ya da bulgur pilavı yer alabilir. Haftanın günlerini pilav türlerine bölebilirsiniz. Bir akşam pirinç pilavından ortalama 6 kaşık yerken diğer akşam bulgur pilavından 8 kaşık tüketebilirsiniz.
Sporcu pilavı sporcuların ihtiyaç duydukları enerjiyi alabilmelerini sağlamaktadır. Pirincin içindeki karbonhidrat, vitamin ve mineraller ile sağlıklı beslenme sağlanmaktadır. Pirincin içindeki nişastanın atılması ve lapa olmaması için mutlaka çok iyi yıkanması tavsiye edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri