1 Yılda Kaç Mermi Alınabilir? 2018 yılında yürürlüğe giren yeni genelge ile sivil silah kullanıcıları için mermi hakkı yıllık 1000 adet olarak belirlenmiştir. Daha öncesinde 200 olan mermi hakkının 5 katına çıkarılması ile yasa dışı mermi satışının önüne geçilmesi amaçlanmıştır.
Ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma veya taşıma suçu kasten işlenebilen ve failinin herkes olabileceği suçlardandır. Söz konusu suçun işlenebilmesi için vücut bulması gereken unsurlar şu şekilde sıralanır: Failin, ilgili silahın zilyedi oluğunun kesin surette ispat edilmiş olması gerekir.
Görev silahı için mermi istihkakı 200 iken, görev harici silah için 1000 adettir. Fatura numarası girilmesi zorunludur. MERMİ HAKKI GÖREV SİLAHLARI İÇİN; TSK, MİT, EMNİYET, JANDARMA MENSUPLARI VE MUHAFAZA MEMURLARINA 200 ADET İKEN, ŞAHSİ SİLAHLARI OLANLAR İÇİN 1000 ADETTİR.
İçişleri Bakanlığı, 14 Mart 2018 tarihinde yayımladığı, 2018/5 sayılı ve “mermi miktarı” konulu genelge ile sivil yurttaşların yıllık mermi alma hakkını 200'den 1000'e çıkarmıştı. Genelge, ateşli silahlar ve av silahı bayilerine de emniyet birimlerince duyurulmuştu.
İlgili 32 soru bulundu
Bu mermilerin silah ruhsatı olmayanlara devredilmesi 6136 sayılı Kanunun 9. maddesi ile yasaklanmıştır. Silah taşıma veya bulundurma ruhsatı olan kişilere tanınan mutat miktarda (olağan miktarda) mermi sahibi olma hakkı dışında mermi satın almak, bulundurmak veya taşımak suçtur (6136 sayılı Kanun m. 13).
2023 yılı Eylül ayı itibariyle MKE marka 7.65 mm ve 9.00 mm çapındaki mermiler, MKE bayilerinde 9.60 TL den satılmaya devam ediyor.
Mermi hakkı dahilinde, mutat miktarda mermi, ruhsatlı silah sahiplerince satın alınabilir ve taşınabilir. Silah ruhsatı sahibi olmayan kişilerin, mermi satın alması mümkün değildir. Aynı şekilde silah ruhsatı olmadan mermi taşımak 6136 sayılı kanun gereğince suçtur.
Kanuni silah ruhsatı bulunanlar haricinde birinin mermi satın alması, taşıması, bulundurması 6136 sayılı Kanun m.13'te suç olarak belirlenmiştir.
Yasalarımıza göre silah bulundurma ve taşıma ruhsatı olmadan mermi satın alma, bulundurma ve taşımak suçtur. 6136 sayılı Kanun md.13/1'e göre ruhsatsız mermi satın alma, bulundurma ve taşıma cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
Websilah. Edevlet üzerinden aldığınız emermi şifresi ile İçişleri Bakanlığı ve il Valiliklerince İlde yetkili Mermi Satışı Yapan Bayilerden Yıllık silah başına 1000 ( bin ) adet mermi satın alabilirsiniz.
1 KUTUDA 50 ADET 9X19 MERMİ BULUNMAKTADIR. 1 KOLİDE 20 KUTU 1000 ADET 9X19 MERMİ BULUNMAKTADIR.
Ruhsatsız Silah Satın Alma, Bulundurma, Taşıma Suçu (6136 Sayılı Kanun Md. 13) Kanuna aykırı olarak ruhsatsız silah veya bunlara ait mermileri satın alan, taşıyan, bulunduran kişiler bu kanun uyarınca cezalandırılır. Cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
Mermi İhtiyaç Belgesi Nereden Alınmaktadır? Sivil vatandaşlar Mülki İdari Amirliğinden. (Hak sahiplerinin ikametgahlarına göre İl Emniyet Müdürlüğü/İl Jandarma Komutanlığı)- TSK Personellerinden çalışanlar bağlı bulundukları Kuvvet Komutanlıklarından, Emekliler ise bağlı bulundukları Askerlik Şubelerinden almaktadır.
Yeni bir silah alabilmek için web sayfamızı inceleyip alacağınız silah türü ve ikamet adresinize göre müracaat edeceğiniz birimi belirleyip web sayfamızda belirtilen belgeleri hazırlayarak ilgili birime müracaat edebilirsiniz. Alacağınız silah sayısında Kanunen herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
Kurusıkı tabancaları evde, ofiste ya da arabalarda bulundurmaya herhangi bir yaptırım uygulanmamaktadır ve bu bir suç olarak görülmediği için yasaklanmamıştır.
m. 13/2 gereğince 5 yıl ve 450 TL adli para cezası ile cezalandırılmıştır.
TBMM'de silah ruhsatı sahibi olan milletvekili sayısı ilk defa ortaya çıktı 548 milletvekilinin bulunduğu TBMM'de, 256 milletvekilinin silah ruhsatı bulunduğu ortaya çıktı.
Bundan başka her tür cephane, havai fişek, barut ve insanları yaralamaya uygun olan ve patlayıcı bileşimler için kullanılmaya uygun kimyasal maddelerin getirilmesi ve yanında bulundurulması da yasaktır. 6.
MADDE 11- (1) İhtiyaçların karşılanması sonrasında kalan zoralım silahlar, özel kanunlara göre silah taşıma yetkisini haiz olan veya Cumhurbaşkanı kararı ile silah taşımalarına ve zatî silah edinmelerine izin verilen kişilere MKE A.Ş. aracılığı ile bedeli karşılığında ve bir adet olmak üzere satılabilir.
PARK, MEYDAN, SOKAKTA SİLAH...
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
Uzar, “Ülkemizde genel olarak kullanılan 9 mm bir mermi, namlu çıkış hızıyla 90 derecelik bir atışla 1250 metreye ulaşır. Benzer olarak 75 derecelik atışlarda 1200 metre, 60 derecede ise 1000 metre yükseklik kazanır” dedi.
45'lik mermi, zırh delici bir 9mm'lik mermiden daha fazla delme gücü ihtiva etmektedir.” Ya da benzeri olarak “.45'lik oyuk uçlu mermi, 9mm'lik bir oyuk uçlu mermiden daha yıkıcıdır”. Kısacası mühimmat kıyaslarken önermemiz “.45 kalibre 9mm'den daha güçlüdür” şeklinde olursa doğru olacaktır.
1- ŞAHSİ SİLAHLAR İÇİN EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ/SİLAH VE PATLAYICI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİNDEN ALINAN MERMİ SATIN ALMA ŞİFRESİ İLE MERMİ ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri