3 DİNGİL KAMYON (10 Teker): 3 dingilli, ön dingil bir lastikli, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 15 ton olan yük taşıma aracıdır.
10 Teker Kamyon Tonaj Sınırı
10 teker kamyonların uzunluğu 7.20 olup, genişliği 2.45 metredir. Yüksekliği 2.70 olup toplam hacmi 47 metre küptür. 15 ton yük alma kapasitesi vardır. 10 teker kamyonlarda yönetmelik taşıyacağı yükün ağırlık birimini 15 ton olarak sınırlandırmıştır.
Yazımızın başında bahsetmiş olduğumuz tenteli treylerin ölçüleri 2,48m en ve 13,60m boy olarak standarttır. Euro paletin ölçüleri ise enleri 80cm boyları ise 120cm standartındadır. Tek sıralı olarak üçerli olacak şekilde euro paletlerin dizildiği durumlarda tenteli treylerler 33 tane palet rahat bir şekilde sığdırılır.
10 Teker Kamyon
Uzunluk = 7,20 m. Genişlik = 2,45 m. Yükseklik = 2,60 m.
Özellikle şehir içerisinde yapılacak olan yük taşıma işlemlerinde sıklıkla tercih edilen bu araç hem taşıma kapasitesi ile hem de yakıt tüketimi ile kullanıcılarına büyük avantajlar sunuyor. Kırkayak kamyon modellerinde 12 adet tekerlek bulunur.
İlgili 31 soru bulundu
3 DİNGİL KAMYON (10 Teker): 3 dingilli, ön dingil bir lastikli, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 15 ton olan yük taşıma aracıdır. 3 DİNGİL KAMYON (8 Teker): 3 dingilli, ön ve en arka dingil listik bir, orta dingil iki lastikli yük taşıma aracıdır.
Kamyonet ve Kamyonların Yük Kapasitesi
İki dingilli kamyon ya da kamyonet: 13.50 m ölçülere sahip olan araç, 11- 20 ton arası yük alabilmektedir. Üç dingilli kamyon: Ölçüsü 15 m olan aracın alacağı yük 21 ila 24 ton arasındadır. Kırkayak: 15 m ölçüye sahip olan araç, 32 ila 38 ton yük alabilmektedir.
10 teker kamyon, diğer adıyla 3 dingilli kamyon olarak da bilinen, ön dingil bir lastikli, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 15 ton olan yük taşıma için kullanılan bir araçtır.
kapsar. uygun) olmak üzere iki sınıftır. Damperli kamyonlar damper kapasitelerine göre; Tip 1 : 6 m3 kapasiteli Tip 2 : 8 m3 kapasiteli Tip 3 : 12 m3 kapasiteli Tip 4 : 14 m3 kapasiteli Tip 5 : 16 m3 kapasiteli Tip 6 : 18 m3 kapasiteli olmak üzere altı tip olarak belirlenmiştir.
Ortalama olarak, bir dizel kamyon 100 kilometrede 7-12 litre mazot tüketir. Bu, tipik olarak kilometrede 9-12 litre tüketen benzinli araçlardan önemli ölçüde daha azdır. Bir dizel motorun yakıt verimliliği, kullanıldığı sürüş türüne ve ayrıca motorun boyutu ve kullanılan yakıt türü gibi diğer faktörlere de bağlıdır.
Kamyonların, nakliye sektöründe güvenilir bir şekilde kullanılabilmeleri için boş ve dolu olarak belirli tonaj değerleri vardır. Hem aracın hem de yüklerin güvenliği açısından bu değerlere uygun yükleme yapılması önem arz etmektedir. 6 teker kamyon tonaj sınırı 21 ile 24 ton arasında değişmektedir.
Üç Dingilli Kamyon (21-24 ton taşıma kapasitesi) ve. Dört Dingilli Kamyon (32-38 ton taşıma kapasitesi) şeklinde sıralanmaktadır.
Halk ağzı bi söyleyiş. 10 teker kamyon dan farkını kırkayak olarak belirliyorlar. Hatta bi ara piyasa sürülen 14 teker elliayak veya örümcek adı verilen araçlar da vardır. Kırkayak ayrıcı teker adı olarak da kullanılıyor bilginize.
Kamyon yakıt tüketimi ise yüklü halde genelde 100 km'de 24-30 litre arasında olur. Bu değer kamyonun büyüklüğüne göre değişir. Örneğin 30 metreküplük 6 teker Isuzu kamyon yakıt tüketimi 17-20 litre civarında iken 10 tekerli 60 metreküplük araçlar 27-32 litre civarında yakar.
6×4 araçlar
Araç, altı lastik grubunu haizdir ve bu lastik gruplarının dördü tahrikli dingillere bağlıdır. (Altı lastik grubu, aracın üç dingilli olduğunu gösterir).
Ülkemizde bir tırın en fazla yük taşıma kapasitesi 24 tondur. Ancak mega tırlarda 26 tona kadar yükleme yapılabilir. Tırlar genellikle açık ve tenteli olarak tanımlanır. Boş ağırlıkları ise ortalama 15-16 ton civarındadır.
Nakliye sektöründe yerleşik kullanımı “kırkayak” olan kamyonlar, aslında dört dingilli, ön ve orta dingillerinde bir, arka dingillerinde iki lastik bulunan, yük haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma araçlarıdır. Kırkayaklar yük taşımacılığında kullanılırken belli özellikleri nakliye sürecine katkı sağlar.
İşte, merak edilen tüm detaylar. 1ton kaç metreküp eder diye merak edilmektedir. Metrik hesabına göre 1 ton 1,0416 m3 eder, 1 m3 de 0,96 ton etmektedir. Matematik terimleri arasında bulunan metreküp ölçü birimi olarak bilinmektedir.
5. Sınıf Araç: AKS adedi-dingil sayısı, 6 ve daha fazla olan araçlar, 5. sınıf araç grubundadır. Tır ve dingil sayısı 6'dan fazla olan; kamyonlar, treylerler bu sınıfa dahildir.
Fakat 'Human Centipede II', İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu'ndan içeriğindeki "cinsel şiddet ve müstehcenlik" nedeniyle geri çevrildi. Bu da filmin İngiltere sınırları içinde gösteriminin ya da DVD'sinin dağıtılmasının yasaklandığı anlamına geliyor... İlk filmde eski bir cerrah olan Dr.
Dört dingilli, ön ve orta dingiller bir, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma aracıdır.
Antalya - İstanbul arasının yaklaşık 800 kilometre olduğunu, dönüşle birlikte 1.600 kilometre kat edildiğini belirten Yalım, halden ürün taşıyan kamyoncularla birlikte şu hesabı yaptı: “20 ton sebze taşıma kapasitesine sahip olan, kırkayak diye tabir edilen bir kamyon veya bir TIR 100 kilometrede yaklaşık 40 litre ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri