Rich 100 Kat Vernik, 130 derece sıcaklığa kadar dayanıklı, hava kabarcığı oluşturmayan, kokudan arındırılmış, her türlü yüzeyde ve materyallerle kullanılabilen, yüksek parlaklıkta ve çizilmeyen çok özel bir üründür. Hacimsel olarak 2 ölçü reçine ile 1 ölçü sertleştirici kullanılır (+-%10).
100 Kat Vernik Nerelerde Kullanılır? Ahşap ve polyester tepsi boyama yapanların ve şeffaf yüzük ve kolye gibi takı tasarımlarıyla uğraşanların ilk tercih ettikleri vernik çeşididir. Genellikle ahşap, seramik, cam, mdf, tuval, polyester, metal, taş, heykel, imitasyon takı malzemelerinde kullanılır.
Ürün ambalaj içersinde 60cc sertleştirici ve 120cc vernikten oluşmaktadır. Her ikisini uygun bir kap içerisine boşaltılıp aşağıdan yukarıya doğru 5 dakika kadar karıştırılmalıdır. Doğru karışmadığı durumda kurumayacaktır. Ortalama kuruma süresi 24 saattir.
Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir.
Reçine ve sertleştiricinin birbirine tamamen karıştığına emin olduktan sonra karıştırdığınız verniği 5 dakika dinlendirin. Daha sonra homojen bir şekilde yayıp kurumaya bırakın. Kurumaya başlayan vernikte 15-20 dakika içinde belli yerlerinde hafif matlaşma olursa yeterince karışmamış demektir.
İlgili 40 soru bulundu
Vernik uygulanacak mobilya veya alan daha önceden işleme tutulmuş mu mutlaka bilinmelidir. İlk olarak yağ bazlı bir vernik uygulandıysa üstüne tekrardan yağ bazlı vernik uygulamak doğru olmaz. Daha iyi tutunması için su bazlı vernikler tercih edilmelidir.
Vernik uygulamaları genellikle fırça izi bırakmaması için kaliteli zemin tipi fırçalarla yapılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca büyük zeminlerde kolaylık ve iz olmaması amacıyla kes kullan süngerleri kullanılabilirsiniz. Vernik Uygulamasında Hangi Fırçayı Kullanmalıyım?
Bu yüzden vernik tabakası dikkatle korunarak renk lendirilmiş tabakanın yer yer kaybı önlenmelidir. Bu yapılmazsa sonradan rengi kaybolmuş kısım ların renklendirilerek civarlarındaki ağaç malzemenin rengine uydurulmaları zor olur.
Mobilyacıların ve profesyonellerin kullandığı vernik çeşidi olan poliüretan verdik, en dayanıklı vernik tanımı ile bilinmektedir. Çünkü çizilmelere, çarpmalara, darbelere, kimyasal maddelere, iklim şartlarına karşı fazlasıyla dayanıklılık göstermektedir.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Vernikli yüzeyler, bazı boya türleri kullanılarak boyanabilmektedir. Bu boya türleri arasında vernikli ahşap koruyucu, yağlı boyalar ve su bazlı akrilik boyalar bulunmaktadır. Vernikli ahşap yüzeyleri koruyucu boyalar ile boyayabilmek mümkündür.
Vernik İçin Hangi Rulo Kullanılır? Su bazlı akrilik vernikler için kadife rulo fırça veya sünger rulo fırça kullanılmalıdır. Sentetik vernikler için ise kadife rulo fırça kullanmanızı öneririz. Su bazlı vernikler için plastik fırçalar kullanabilirsiniz.
Ahşabın doğal görünümünü ve verdiği hissi daha iyi korumak istiyorsanız su bazlı vernik en uygunudur. Kuruduktan sonra tamamen su geçirmez hale gelir ve çizilmelere karşı korur. Su bazlı vernik temiz, doğal bir görünüm sağlar.
Kuru yağ, solvent, reçine ve tiner gibi çeşitli maddeleri içeren vernik ahşap, metal veya boyanmış tüm yüzeylere uygulanabilir. Uygulandıkları yüzeyde isteğinize göre mat ya da parlak görünüm kazandırır. Sürüldüğü yüzeyin iklim şartlarına olan dayanıklılığının da artmasını sağlar.
Ahşap, metal, cam, plastik ve taş gibi çeşitli yüzeylere uygulanabilir. Vernikler, yüzeyleri çeşitli zararlardan korumak için kullanılır. Çizilmelere, aşınmalara, suya, UV ışınlarına ve diğer dış etkenlere karşı dayanıklılık sağlar. Aynı zamanda yüzeylere parlaklık, pürüzsüzlük ve estetik bir görünüm kazandırır.
Parlak ve yarı parlak özellikli vernikler, cam ve karton yüzeylerin yeni görünmesini sağlar. Şeffaf olarak bilinen vernikler ise ahşap ve seramik yüzeylerde sıklıkla tercih edilir. Malzeme, sadece metalik boyalı araçlarda geçerli olmak üzere arabanın parlaklığını artırmak için de son derece iyi bir seçenektir.
Vernik, ahşaba sert bir kaplama verirken, ahşap yağları ahşabın derinliklerine nüfuz eder. Yağ uygulama süreci bazen bir vernik veya koruyucu işlemle kaplamaktan daha zahmetli ve zaman alıcı olabilir. Ekstra koruma için genellikle bazı ahşap yağlarının üzerine vernik uygulanabilir.
En iyi ahşap koruyucu markası arasında gösterilen Permolit Ahşap Koruyucu Vernik, şeffaf görünümüyle ahşabın doğal görüntüsünü kapatmadan korur. UV ışınlarına karşı dayanıklı yapısıyla güneşin ahşaba zarar vermesini ve renginin bozulmasını engeller. Bu sayede ahşap yeni görünümünü uzun süre kaybetmez.
Vernik nasıl kullanılır Vernik uygulama
Yaklaşık 20 – 25 santim mesafeden çapraz katlar halinde tüm yüzeye eşit bir biçimde uygulanır. Çabuk kuruduğu için çalışmalarınızda uygulama kolaylığı sağlayacaktır. Kullandığınız yüzeyin durumuna göre ikinci ve üçüncü katları 1'er saat ara ile uygulayabilirsiniz.
KURUMA SÜRESİ :
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
Boya veya vernik uygulanan yüzeyde toplu iğne bası görünümünde delikcikler veya küçük hava kabarcıkları görünümünde yüzey hatalarının oluşması. SEBEBİ: Uygun tiner kullanılmaması, sıcak havalarda çok kalın uygulama yapılması, birinci katın uygulanmasından sonra yeterli kuruma süresi verilmeden ikinci katın uygulanması.
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur.
Daha çabuk kuruması için sıcakta mı yoksa soğuk bir yerde mi bekletmeliyim ? Soğukta bekletmelisiniz. Sıcak verniği nemli tutar ve kurumasını güçleştirir. Su bazlı vernikse daha çabuk kurur ve fön makinesi uzaktan tutularak kurutulabilir.
Sprey boya üzerine vernik 3-4 kat olarak uygulanabilir. Kullanılan yüzeye göre ikinci ve üçüncü katlar 1 saat arayla uygulanmalıdır.
Su bazlı boyalardaki köpük oluşumu, üretim prosesi ya da uygulama esnasında sistem içerisinde kalan hava molekülleri sebebiyle meydana gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri