1 kredi = 30 saatlik iş yüküne karşılık geldiğine göre, 150 saat iş yükü olarak elde edilen dersin kredisi 150/30= 5 AKTS'dir. AKTS kredisi tam sayı olarak verilmelidir.
Not Ortalaması, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin AKTS kredisi ile o dersten alınan notun katsayısı çarpılarak bulunan ders puanları toplamının, bu derslerin toplam AKTS kredisine bölünmesi ile tespit edilir.
akts açılımı avrupa kredi transferans sistemi. o ders için ayrılan zaman denebilir.. programın yurtdışında alınan derslerin iş yükünün öğrenci ve kuruma uygunluk göstermesini sağlayan sistem. kredi ise dersin not hesaplamasında kullanılan yönü.
Okuduğun okula göre de değişebilir ama genelde kredi durumuna göre oluyor. Mesela alttan 10 kredilik ders mi var sen dönem içinde toplam 40 kredilik alıyorsan eger o alttan aldıklarınla birlikte 30 kredilik o dönemin derslerini alabilirsin.
Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz. Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam 120 AKTS, lisansta 240 AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta 120 AKTS ve doktorada 240 AKTS başarılması gereklidir.
İlgili 33 soru bulundu
Bu yük derse katılma (teorik ders), laboratuar, uygulama, seminer, bağımsız veya özel çalışma, proje hazırlama ve sınav sürelerinin toplamından oluşur. * AKTS'de bir akademik yıllık (iki dönem) eğitime 60 kredi, bir dönemlik (yarıyıl veya sömestre) eğitime ise 30 kredi verilir.
Bir dönem içinde en fazla kaç kredilik ders alma hakkım var? Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır.
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS), bir öğrencinin programda belirlenen dersin öğrenme çıktılarını başarıyla tamamlayabilmek için gerçekleştirdiği ortalama iş yükünün hesaplanmasına dayanmaktadır. Öğrenme çıktıları, programı tamamlayan öğrencinin bilgi, anlayış ve uygulama konusunda edindiği tüm becerilerdir.
Ayrıca muafiyet için başvuruda bulunacağı derslerin içeriğinin uygun olması, AKTS veya ulusal kredisinin eşit veya yüksek olması gerekir. Öğrenci, CC harf notu altında DC, DD, FD ve FF gibi başarı notlarının olması durumunda ilgili derslerin devamını almak zorundadır.
Cevap: Mezun olabilmek için her yarıyılda 30 AKTS (Kredi)'lik ders almak zorunludur. Ancak isterse öğrenci 30 AKTS Az ya da çok ders almak kendi sorumluluğundadır.
(2) Yaz okulunda geçen süre, eğitim-öğretime ilişkin azami sürenin hesabında dikkate alınmaz. (3) Yaz okulunda açılacak dersler için güz veya bahar yarıyılı ders planında yer alan toplam saat ve AKTS kredileri esas alınır.
1 AKTS = 25 - 30 saatlik iş yüküne karşılık gelir. Amasya Üniversitesi'nde bu süre 30 saat olarak belirlenmiştir. Örneğin; 1 AKTS'lik bir ders için öğrencinin harcadığı iş yükü 30 saattir.
“MADDE 7- (1) Öğrenci, bir yarıyılda toplamda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilir. Öğrenci, ders ekle/sil işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde yapar. Ders ekle/sil işlemleri; Senato tarafından kabul edilen usul ve esaslara göre gerçekleştirilir.
(2) Bir öğrencinin mezun olabilmesi için ön lisans programlarında en az 120, lisans programlarında en az 240 AKTS kredisi almış olması gereklidir.
2) Alttan dersi olup ve AGNO'su 2,25'in altında olan öğrencilerin ders yükü en fazla 40 AKTS'dir. 3) Alttan dersi olup ve AGNO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin ders yükü en fazla 50 AKTS'dir.
AKTS kredileri öğrenci iş yükünü ölçmede kesin değil daha çok göreceli ölçütlerdir. Krediler sadece bir dersin o kurumdaki iş yükünün ne kadarını karşıladığını gösterir. AKTS' de, 60 kredi 1 yıllık; 30 kredi ise bir dönemlik iş yüküne karşılık gelir.
AKTS Kredisi Nedir? AKTS kredisi, ders ünitelerini tamamlamak için gerekli öğrenci iş yükünü gösteren (1 ile 60 arasında) sayısal değerdir. Bu değer, bir kurumdaki yıllık akademik çalışma içerisinde her bir dersin gerektirdiği iş yükünü gösterir.
Her yarıyıl 30 AKTS kredisi olmak üzere altı yıllık eğitim-öğretim programının 360 AKTS, beş yıllık eğitim-öğretim programlarının 300 AKTS, dört yıllık eğitim-öğretim programlarının 240 AKTS, ön lisans programlarının ise 120 AKTS olması zorunludur.
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
1. Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü 30 AKTS kredisi, bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS kredisidir. 2. (Değişik: RG-09/04/2018-30386) Birinci ve ikinci yarıyıl/birinci sınıf öğrencileri, kayıtlı oldukları programın birinci ve ikinci yarıyıl/birinci sınıfındaki bütün dersleri almakla yükümlüdürler.
Herhangi bir dönemin sonunda Genel Not Ortalaması (Cum GPA) en az 2.00 olan ve dönemde en az 25 AKTS kredilik ders alan öğrenciler başarılı sayılırlar.
MADDE 25 – (1) Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programı bitirebilmesi ve diploma alabilmesi için genel not ortalamasının en az 2.00 olması yanında eğitim planındaki tüm derslerden en az DD veya YT notu alması, lisansta 240, önlisansta 120 AKTS'yi tamamlaması ve zorunlu stajları başarması gereklidir.
AKTS hesaplanmasında, 30 AKTS 1 sömestre, 60 AKTS 1 yıllık iş yüküne, 1 AKTS = 25 – 30 saatlik iş yüküne karşılık gelir. Ankara Üniversitesi'nde bu süre 30 saat olarak belirlenmiştir. Bir sömestre 30 AKTS x 30 saat = 900 saat Örneğin; 1 AKTS'lik bir ders için öğrencinin harcadığı iş yükü 30 saattir.
Öğretim programları her dönem toplam 30 AKTS olacak şekilde, ön lisans programları için toplam 120 AKTS kredisi, dört yıllık lisans programları için toplam 240 AKTS kredisi, altı yıllık lisans programları için toplam 360 AKTS kredisi olacak şekilde düzenlenir.
Ancak öğrenim gördükleri programları, ders planlarında yapılan AKTS değişikliği nedeniyle, program sürelerine göre belirlenen AKTS yükünü tamamlayamayan öğrencilerin mağduriyetlerini önlemek amacıyla, AKTS yüklerini tamamlamaları ve mezun olabilmeleri için eksik kalan AKTS kredisi kadar ders almaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri