Silindir hacmi 125 cc ye kadar olan motosikletler A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir. A1 sınıfı ehliyete müracaat etmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. A1 sınıfı motosiklet ehliyetini genellikle 18 yaşına ulaşmamış motosiklet sürücüleri tercih etmektedir.
A Ehliyet. A1, A2 ve M sınıflarını kapsayan A ehliyetle motor hacim kapasitesi 600 CC üzerindeki yüksek performanslı motosikletleri kullanmak mümkün.
Ek eğitimle birlikte bundan sonra 125 cc altındaki motosikletler B sınıfı ehliyetle kullanabilecek - YouTube.
Motosiklet kullanıcıları A grubu ehliyetlerini alırken mutlaka kategorilerle ilgili bilgi sahibi olmalıdır. Kısacası kullanacakları motosikletin motor gücüne göre ehliyet almalıdır. Çünkü A1 grubu ehliyet en fazla 125 cc motor gücünü kullanırken A2 grubu ehliyeti ise en fazla 600 cc motor hacmini kullanabilmektedir.
Motor gücü 35 kw 'ya kadar olan (47 beygire kadar)motosikletler A2 sınıfı ehliyetle kullanılabilmektedir. Bunu 500 cc silindir hacmine kadar motosikletlerin A2 ehliyetle kullanılabildiği şeklinde de düşünebiliriz. A2 sınıfı ehliyet almak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir.
İlgili 16 soru bulundu
A1 ehliyeti, 16 yaşını dolduran kişiler tarafından alınabilirken A2 için 18 yaş şartı aranmaktadır. A2 sürücü belgesi alan sürücüler, en düşük motor hacmine sahip 50 CC motorlardan 600 CC motor hacmine sahip motorlara kadar kullanabilmektedir.
A sınıfı sürücü belgesiyle silindir hacmi 600cc, motor gücü 48 beygir olan tüm motosikletleri kullanmak mümkün. Geniş kapsamı sayesinde diğer motosiklet ehliyetleri arasında en avantajlı sınıfı temsil ediyor. A sınıfı sürücü belgesi almak için 20 yaş şartı bulunuyor.
A2 sınıf ehliyeti, A1 sınıfı ehliyetten ayıran en büyük fark, motor silindir hacminin herhangi bir kısıtlamaya tabi olmamasıdır. Bu ehliyette, 2 veya 3 tekerli olduğu fark etmeksizin silindir hacminde herhangi bir limit bulunmuyor.
A1 ehliyet yeni yasaya göre: Gücü 125 cc -11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1'i geçmeyen, iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanabilirler.A1 motor ehliyeti fiyatı için ehliyet fiyatları linkine bakabilirsiniz.
125 cc motosiklet kullanan B sınıfı ehliyet sahiplerine yönelik düzenleme geliyor. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren B sınıfı ehliyet ile 125 cc'ye kadar olan motosikletler kullanılabilecek. Motosiklet kullanıcılarının B sınıfı ehliyetle 125 cc altındaki motosikleti kullanabilmelerine yönelik çalışma devam ediyor.
Buna göre artık B sınıfı otomobil ehliyeti ile 125cc'ye kadar olan motosikletler kullanılabilecek. B sınıfı ehliyeti olan vatandaşların 125cc'ye kadar motosiklet kullanması için de yalnızca ek olarak 1-2 sürüş dersi almasının gerekeceği belirtildi.
Araba ehliyeti yani B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler 50 cc'ye kadar olan motorsikletleri kullanabilmektedir.
2. olarak a2 sınıfı ehliyet: 18 yaşını dolduran kişiler alabilir. a2 sınıfı ehliyet ile en fazla 35 kw gücündeki motorlar kullanılabilir. a2 ehliyetin kullanacağı motosikletin hacim sınırı yönetmelikte belirtilmemiş. 200 cc de olsa 800 cc de olsa 35 kw gücü geçmiyorsa a2 ehliyet ile o motoru kullanabilirsiniz.
A sınıfı ehliyet: A sınıf sürücü belgesini alabilmek için 20 yaşını doldurmanın yanında en az iki yıllık A2 sürücü belgesine sahip olmalıdır. Motor gücü15 kilovatı geçen üç tekerlekli ya da gücü 35 kilovatı geçen sepetli kullanacak olanlara verilir. Sepetsiz iki tekerlekli motosikleti kullanacak olanlara verilir.
Bu durum 2023 ehliyet ücreti için de geçerlidir. Ücretler ehliyet sınıfına bağlı olarak değişiklik gösterir. A sınıfı sürücü belgesi için harç ücreti 825 TL, vakıf payı 145 TL ve değerli kağıt bedeli 624 TL'dir. Bu da toplamda 1.594 TL'lik bir ücrete denk gelir.
Motor gücü 36 kw / 48 hp ve üzeri motosikletler için A sınıf sürücü belgesine ihtiyacınız vardır. 20 yaşındaki A sınıfı ehliyet alacakların en az iki yıllık A2 sınıfı araçlarda deneyim sahibi olması da şart koşuluyor. Ancak 24 yaşını geçmişseniz, o zaman başvuru için herhangi bir koşul aranmıyor.
CF MOTO 450 SR 250cc 500 cc aralığındaki klasmanında A2 ehliyet ile kullanılabilen düşük cc den yüksek cc ye ara geçiş için kullanabilecek çok başarılı bir motosiklettir.
A sınıfı ehliyet neler kullanır sorusunun yanıtı; 35 kW ve üzeri güçte motosikletler olarak verilir. Belirli bir yaş sınırı gerektiren bu kategori 2 tekerlekli motosikletlerde 20 yaş olarak belirlenir. Söz konusu motosiklet 3 tekerlekli ise yaş sınırı 21'dir.
A1 sınıfı ehliyet; iki ve üç tekerlekli silindir hacmi 125 santimetreküpü geçmeyen sepetli ve sepetsiz motosiklet kullanıcılarına verilir. A2 sınıfı ehliyet; motor gücü 35 kilovatı geçmeyen iki tekerlekli ve 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli sepetli veya sepetsiz motosiklet kullanıcılarına verilir.
Motor hacmi ve beygir gücü bakımından A1 ehliyet maksimum 125 cc motor hacmi ve 14 beygir gücüne sahip motosikletleri kapsıyor. A2 ehliyetine sahip olan sürücüler ise maksimum 600 cc motor hacmine sahip motosikletleri kullanabiliyor. Motosikletlerde en yüksek ehliyet derecesi ise A sınıfı sürücü belgesidir.
A2 sınıfı sürücü kursu fiyatı 2400 TL, sınav giriş ücreti 280 TL, harç ücreti 705 TL, Toplam 3385 TL.
B ehliyetim var A2 almak istiyorum yardım|+R10
Kısa süre önce alan biri var mı ve B'den A2'yi ekletmek için ne kadar ücret gerek? 24 yaşın üstündeyseniz A ehliyete başvurabilirsiniz. B ehliyetiniz olduğu için yazılı sınava girmezsiniz. Yalnızca direksiyon sınavına gireceksiniz.
A2 sınıfı ehliyet alabilmek için yazılı sınav ve direksiyon sınavı olmak üzere 2 sınava girmeniz gerekiyor. Eğer daha önce başka bir sınıftan sürücü belgesi aldıysanız, yazılı sınava tekrar girmenize gerek yok. Yazılı sınav, MEB tarafından daha önce duyurulmuş tarihlerde saat 11:00'de başlıyor ve 60 dakika sürüyor.
A2 motosiklet ehliyeti : 18 yaşında alınabilir ve Aralık 2023 itibariyle Aralık 2005 doğumlular A2 motosiklet ehliyeti alabilirler. A2 motosiklet ehliyeti ile 12 kw/16 hp ve 35kw/47 hp arası tüm motosikletler kullanılabilir.A2 motosiklet ehliyeti alanlar 35kw/47 hp ye kadar olan tüm motosikletleri kullanabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri