Kaşe yaptırmak için gerekli belgeler; Kaşe yaptırmak için herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur, isteyen herkes kaşe yaptırabilir. Yaptırdığınız kaşe şirket kaşesi ise bilgilerin vergi levhası ile karşılaştırılması germektedir.
Kaşe Yapımı İçin Bulunan Polimer Makine, Lazer Makine ve Flash Makinesi Bulunan Matbaalar ve Kırtasiyelerde Kaşenizi Yaptırabilirsiniz.
Tüm firmalar tarafından yaptırılması ve kullanılması zorunlu olan kaşe, ait olduğu firma ya da sahibinin bilgilerini taşır. Pratik olduğu için iş hayatında çoğunlukla kaşe tercih edilir. Özellikle muhasebe kayıtları ve diğer resmi evraklarda kaşe kullanımı okudukça yaygındır.
Ortalama olarak mali mühür 15 gün içerisinde teslim edilir.
Şirket kaşesi örnekleri, temelde taşıdığı ana bilgilerin dışında eklenmek istenen bilgilere de açık olarak tasarlanır. Şirket kaşesinde olması gerekenler isim, soyisim, adres ve telefon bilgileri şeklinde sıralansa da vergi dairesi ve numarası, şirketin sicil numarası gibi bilgiler de kaşe üzerine eklenebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Talep edilen kaşeler standart kaşeler içinde bulunuyorsa, kaşenin basımı 10 ile 15 dakika içinde gerçekleşiyor. Standartların dışında ya da özel bir kaşenin yapılması isteniyorsa, en geç aynı gün içinde kaşenin yapımı tamamlanabiliyor.
Şirket yetkilisinin adı soyadı imzası yeterlidir. Kaşe zorunluluğu yoktur. Söz konusu olay Ciro imzası ve şirket adı belirten hiçbir ibare yok sadece ad - soyad imza. hımm.. o zaman bu durumda kişi kendi adına ciro etmiş olur ve ciro silsilesindeki borçlular arasına o da katılır.
Seslendirme sanatçılarının kazançlarını belirleyen en önemli faktörlerden birisi; “kaşe bedeli” adı verilen bedeldir. Kısaca popülaritesinin bedelidir.
Kaşe mürekkebi kullananlar bu damgaların dolum işlemi de kolayca yapılabilir. Belirli bir süre içinde bol miktarda lazer kaşe mürekkebi tüketen firmalar, yüksek miktarlı alım yaparak ve kendi imkanları ile dolum gerçekleştirerek maliyeti düşürebilirler.
Kaşe üzerinde kimin adına veya kimin unvanı için yaptırıldığı mutlaka belirtilmelidir. Bu bilgiler kaşenin görünen ve okunacak şekilde bulunması zorunludur. Şirketler için kullanılan unvanlar da bu kaşelere yer edinmelidir. Kaşe bir kişiden ziyade şirketi temsil eden bir obje olarak da karşımıza çıkabilir.
Genelde Firma Adı, Şahıs ismi, Ünvan bilgilerini, Adres, Telefon varsa Vergi Dairesi, Vergi numarası şahıs şirketiyse T.C. Numarası içeren 6 satırlık yazılar için kullanılır.
imzalarından olmadığı, imzaların kaşe imzalar olduğu . alınarak takibin iptaline karar verilmiştir. koşul olarak öngörülmemiştir. 818 Sayılı BK.
Yasal Düzenlemeler: Her ülkenin kendi yasal düzenlemeleri vardır ve bu düzenlemeler kaşe kullanımını ve imza gerekliliklerini belirler. Bazı ülkelerde, belirli belgelerin geçerli olması için hem imza hem de kaşe gereklidir. Ancak, bazı durumlarda imza veya kaşe tek başına yeterli olabilir.
Açık fatura düzenlenirken satıcı kaşe ve imzayı faturanın ÜST kısmına basar.
Kaşe, genellikle şirketlerin veya kurumların resmi belgelerinde kullanılan özel bir tür damga veya mühürdür. Kaşe nedir sorusuna verilecek en basit cevap, üzerinde şirket veya kurum adı, adresi, telefon numarası gibi bilgilerin yazılı olduğu ve resmi işlemlerde geçerli olan bir mühür olur.
Yüzey kısmı keçeleştirilmiş bir kumaştır. Ağır olmayan hafif bir kumaştır. İnce örgüler ile örülüp, keçeleştirilmiş olan bir kumaştır.
UZUN ÖMÜRLÜDÜR. Kullanım klavuzuna uygun olarak kullanıldığında , baskı kalitesinden hiçbir fedakarlık yapmadan tek renk kaşelerde 5000 kez, çok renkli kaşelerde 10.000 ile 15.000 kez arası baskı yapabilir.
Standart kaşeler genellikle siyah renlik olarak tasarlanıp uygulanır. Kaşeler standart siyah renklerde olabileceği gibi farklı renkli olarak da tasarlanıp uygulanabilmektedir. Ancak renkli kaşeler de maksimum 4 renk (siyah-mavi-yeşil-kırmızı) kullanılabilmektedir.
Daha önce de belirtildiği gibi, kaşe üretimi için daha kalın kauçuk kullanılır. Bu, gravür derinliğinin daha büyük olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, lazer tüpünün gücü, mühür üretmek için kullanılandan daha yüksek olmalıdır. Bir diğer önemli nokta da kaşelerin birkaç tirajda işleniyor olmasıdır.
Firmaların ya da şahısların bir belgeyi onaylayıp takibini yapabilmeleri için kullandıkları baskı ürününe kaşe denir. Kaşe kanuni bir zorunluluktur ve her firmanın kullanması gerekir. Üzerinde kaşenin ait olduğu kurum ya da kişiye ait özel bilgiler yer alır.
eleman.net verilerine göre, Seslendirme Sanatçısı 2023 yılında ortalama 18.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Seslendirme Sanatçısı , Temmuz 2023 yılında ortalama 18.200 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 14.300 TL maaş alıyordu.
1. 1000 kelimeye kadar olan dijitale eğitim seslendirme bedeli 400₺'dir. 2. 1001 – 10000 kelime arası seslendirmeler 1000 kelimeye kadar 400₺ ve üstü kelime başı 0,2₺ (25 kuruş)'den hesaplanarak tespit edilir. a. Örnek 1: 3500 kelimelik bir dijital eğitim için 400₺ + 2500*0,25 = 1025₺'dir. b.
Hemen vurgulanmalıdır ki, şirket yetkilisi tarafından da olsa senede atılan ikinci imza, şirket kaşesi olmadan atılmış ise, burada keşideci sıfatı söz konusu olmayacağından, bu imza aval olarak kabul edilir ve bu imza sahibi borçtan şahsen sorumlu olur. Şirket, işlemlerini şirket kaşesi ile yapmaktadır.
Şahıs firmaları, Limited Şirketler, Anonim Şirketler gibi Türk Ticaret Kanunu'nda yer alan her türden şirket tipi kaşe hazırlatmak zorundadır. Bu türden şirketlere kaşe hazırlayan ve bunun satışını gerçekleştiren yerler ise matbaa firmalarıdır.
Kaşenin Önemi
Kaşe hem resmi işlerde hem de özel işlerde kullanılabildiği gibi aynı zamanda kauçuk veya lastik üzerinde bulunan şirket ya da kişiye özel birtakım bilgilerin belgeler üzerine baskı yöntemiyle aktarılmasını kolaylaştırılmış damga türüdür. Firmaların bunu yaptırması ve kullanması zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri