LARGOPEN'in olağan dozu enfeksiyonun şiddeti ve tipine bağlı olarak günde üç kez 250 mg ila 500 mg veya 12 saatte 1000 mg ila 750 mg'dır.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklar için; Hafif ve orta şiddetli enfeksiyonlar: Günde iki kez 625 mg tablet Şiddetli enfeksiyonlar: Günde iki kez 1 g tablet Diş enfeksiyonlarda doz; Yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklar: 5 gün günde iki kez 625 mg tablet Tedavi ...
Yetişkinler: Her 24 saatte 1 kez 500/125 mg'a ek olarak, diyaliz esnasında 1 doz, diyaliz sonunda 1 doz şeklinde uygulanmalıdır (Amoksisilin ve Klavulanik asidin serum konsantrasyonları düştüğü için). AUGMENTIN 1g tablet sadece kreatinin klerensi 30 ml/dak'dan yüksek olan hastalarda kullanılmalıdır.
Antibiyotiklerin etkisi en erken 72 saatte ortaya çıkabilir, hatta kemik enfeksiyonları gibi uzun süre antibiyotik tedavisi gerektiren hastalıklarda bu süre aylar olarak ifade edilir. Antibiyotikler virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi edemez.
Ayrıca ilacın alım sıklığını beslenme sıklığıyla belirlemek bazı sıkıntılara neden olabilir. Günde üç defa, sekizer saat arayla alınması gereken bir ilacı sabah, öğlen ve akşam aldığınızda hastalığınızın tam olarak tedavi olamama riski bulunmaktadır.
İlgili 26 soru bulundu
Doktor tarafından planlanan kullanma süresine uyulmalıdır. *Antibiyotiğin verilme saatine dikkat edilmelidir. Doktor tarafından önerilen kullanma saatleri aksatılmamalıdır. İlacın belirlenen saatten en çok 1 saat önce veya 1 saat sonra verilmesi tedaviyi çok etkilemez.
Bakteriyel bademcik iltihabı nedeniyle ortaya çıkabilecek istenmeyen durumların önlenmesi için antibiyotik tedavisinin doktor tarafından önerilen süre boyunca (genellikle 10 gün) kullanılması önemlidir. Uygun tedavi ile bademcik iltihabının belirtileri genellikle 3-4 gün içinde geriler.
Yetişkinler: Her 24 saatte 1 kez 500/125 mg'a ek olarak, diyaliz esnasında 1 doz, diyaliz sonunda 1 doz şeklinde uygulanmalıdır (Amoksisilin ve Klavulanik asidin serum konsantrasyonları düştüğü için). AMOKLAVİN 1g tablet sadece kreatinin klerensi 30 ml/dak'dan yüksek olan hastalarda kullanılmalıdır.
Bulgular: Flakon şeklindeki toz antibiyotikler sulandırıldığında, çoğu ilaçta kuru toz hacmin etkisi ile elde edilen toplam miktarın sulandırmak için kullanılan sıvı miktarından fazla olduğu, kuru toz hacmin toplam miktarı arttırdığı, buna bağlı olarak mililitredeki ilaç konsantrasyonunu azalttığı saptandı.
KLAMOKS 1 g tablet sadece glomerüler filtrasyon oranı >30 mL/dak olan hastalarda kullanılmalıdır. Doz ayarlamaya gerek yoktur. (Günde 2 kez bir 625 mg tablet veya günde 2 kez bir 1 g tablet) Günde 2 kez bir 625 mg tablet 1 g tablet verilmemelidir. Her 24 saatte bir 625 mg tabletten fazla verilmemelidir.
Antibiyotik kaç gün kullanılmalı diye merak edenler için çoğu antibiyotiğin 7 ila 14 gün için reçete edildiği belirtilmelidir.
AUGMENTİN, geniş spektrumlu (bakteri ve mikropların birçok çeşidine karşı etkili) bir antibakteriyel ilaçtır ve enfeksiyonlara neden olan bakterileri öldürerek etkisini gösterir.
AUGMENTİN'i, mide ve bağırsak rahatsızlıkları olasılığını en aza indirmek için yemekle birlikte veriniz. Dozları gün içinde aralarında en az 4 saat olacak şekilde eşit zaman aralıklarına ayırınız. İki dozu 1 saat içinde vermeyiniz. Çocuğunuza AUGMENTİN'i 2 haftadan fazla vermeyiniz.
Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür. Yaygın görülen yan etkiler: • Mukozaları ve cildi etkileyen bir tür mantar enfeksiyonu (mukokutanöz kandidiyazis) • İshal • Bulantı • Kusma Page 8 8 Bunlar AUGMENTIN 'in hafif yan etkileridir.
İltihaplanmayı önlemek içinantibiyotik(Augmentin 1000 mg) kullanmak gerekir. Antibiyotik 2. günden sonra etkisini gösterecektir. İltihap kuruduktan sonra mutlaka dişçiye gidilmelidir.
"Bu insanların çok dikkat etmesi gereken bir durumdur. 'Ben tükürüğümle ilacı alırım gider' dersek bu durum yemek borusunda geniş yanık alanları oluşturabilir ve hastanın kaybedilmesine kadar gidecek önemli sağlık problemlerine yol açabilir. O nedenle antibiyotikler bol suyla tüketilmelidir.
Antibiyotiklerin çoğu karaciğer ve böbrek yoluyla vücuttan atılırlar. Bu nedenle karaciğer ve böbrekte tahribat yapabilmektedir. Böbrek ve karaciğer hastalarında, antibiyotik tedavisi gerekiyorsa düşük dozlu veya böbrek-karaciğer atılımı olmayan ilaçlar tercih edilmelidir.
Antibiyotik ateş düşürücü/ağrı kesici olarak kullanılmamalı.
AMOKLAVİN alerjik reaksiyonlar, sersemlik hali, havale gibi istenmeyen etkilere neden olabilir. Bu etkiler sizde oluşursa, etkiler geçene kadar araç ve makine kullanmayınız. Uyarı gerektiren yardımcı madde bulunmamaktadır.
Her dozdan önce şişeyi iyice çalkalayınız. AMOKLAVİN-BID'ı, mide ve bağırsak rahatsızlıkları olasılığını en aza indirmek için yemekle birlikte veriniz. Dozları gün içinde aralarında en az 4 saat olacak şekilde eşit zaman aralıklarına ayırınız. İki dozu 1 saat içinde vermeyiniz.
Ne zaman antibiyotik kullanılmalı? Üst solunum yolu enfeksiyonlarında antibiyotik kullanımının yeri yok. Antibiyotikler bakterilere karşı etkili ilaçlardır. Ancak üst solunum yolu enfeksiyonlarının çoğunluğu viral olduğu için antibiyotik almak gereksizdir.
Balgam viral nedenlerden oluştuğunda tedavisinde antibiyotik kullanılmamaktadır. Daha çok iyi beslenme, nemlendirme ve istirahat etme gibi yöntemler yeterli olmaktadır.
Boğaz enfeksiyonu streptokok kaynaklı ise hekim, hastalarına penisilin ya da amoksisilin gibi antibiyotikler reçete edebilir. Bazı hastaların penisilin alerjisi olduğu durumlarda penisilin yerine klindamisin denilen antibiyotik kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri