Karbon çelikleri, bileşiminde az miktarda mangan, kükürt, fosfor ve silisyum gibi çelik üretiminde boy gösteren elementleri bünyesinde bulunduran demir karbon alaşımlarıdır.
AISI-1008 | Tayvan'da üretilen çelik yuvarlak çubuklar ve çelik borular üreticisi | JFS Steel. 2006 yılından beri Tayvan'da bulunan Ju Feng Special Steel Co., Ltd., metal çubuklar ve çelik borular üreticisi olmuştur.
AISI 1050 İmalat Çeliği
Düşük alaşımlı veya alaşımsız olarak bilinen bir ıslah çeliğidir, imalat çeliği olarak da bilinir. Kalıp setlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. 1040'a göre daha yüksek karbon ve mangan içermesi sayesinde daha yüksek akma sınırı ve çekme dayanımına sahiptir.
Bu çalışmada altlık malzemesi olarak kullanılan AISI 1010 karbon çeliği, % 0,10 karbon içeriğine sahip düz karbonlu bir çeliktir. Bu çelik nispeten düşük mukavemete sahiptir, ancak mukavemeti arttırmak için su verilebilir ve temper- lenebilir.
Bir çeşit karbon çelik sınıfına dahil olan C10 SAE1010 çeliği ve diğer karbon çelikleri, ana malzeme olarak demiri ve karbonu kullanan bir çeşit alaşımdır. Bu alaşım, ana bileşenine ek bazı maddeler içermektedir. Bu maddelerin başında hiç şüphesiz karbon gelmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
1020 imalat çeliği, düşük karbonlu çeliklerden biridir ve yaygın olarak endüstriyel uygulamalarda kullanılmaktadır. Bu çelik, mükemmel işlenebilirlik, kaynak kabiliyeti ve düşük maliyeti ile bilinir. Genellikle makine parçaları, dişliler, miller ve cıvata gibi mekanik parçaların üretiminde kullanılır.
1050 İMALAT ÇELİĞİ
Kalıp setlerinde, otomobil, makine ve aparat yapımında orta zorlamaları olan parçalarda dişliler, civatalar, somunlar, miller, saplamalar ve şaftlarda kullanılır.
Kimya, beyaz eşya, endüstriyel mutfaklar, otomotiv yan sanayi, gıda sanayi gibi alanlarda kullanılır. 304 kalite paslanmaz dünya üzerinde en sık kullanılan paslanmaz çelik kalitesidir, her yemekte çatal-kaşık olarak karşımıza çıkmaktadır. Gıda ve tıbbi uygulamalarda 304 kalite her zaman tercih edilmelidir.
1075 ( Veya CK75 )
Kolay ulaşılabilen çeliklerdendir, birçok malzemecide bulunur ancak çoğunlukla sertleştirilmiş plakalar şeklindedir. Piyasada sertleştirilmiş olanlar genellikle yay menevişi verilmiş ve yaklaşık 48-50 Hrc sertlikler civarındadır.
904L Paslanmaz Çelik: 904L paslanmaz çelik kaliteleri arasında korozyon direnci açısından en üst değere sahip paslanmaz çelik kalitesi olarak kabul edilmektedir.
9260 çeliği 7.85 g / cm3 (0.284 lb / in3) yoğunluğa sahiptir ve çoğunlukla yuvarlak çubuk, plaka, boru ve sac stoku şeklinde bulunur. Optimal yay özellikleri, 9260 çeliği yaprak ve konik yaylar üretirken olağanüstü bir seçim haline getirir, ancak diğer birçok alanda yüksek mukavemetli alaşım olarak da kullanılabilir.
Yapılarında az miktarda mangan, silisyum, kükürt ve fosfor gibi çelik üretim yöntemlerinden gelen elementler bulunduran demir karbon alaşımlarıdır. Kullanım alanları yapı ve imalat sektörü olduğundan ötürü imalat çelikleri olarak da bilinirler.
N690 PASLANMAZ ÇELİK ÖZELLİKLERİ: Günümüzde paslanmaz çelik kullanımında en ideal modellerden biridir. Avusturya menşeli Böhler firması tarafından üretilen çelik efsanevi VG-10 çeliğin geliştirilmiş halidir. Yüksek korozyon dayanımına sahiptir ve 60 Hrc'nin üzerinde sertliğe ulaşabilir.
Temelde demiryolu, köprü, inşaat mühendisliği her türlü, çeşitli metal bileşenler rulman statik yük ve mekanik parçalar ve genel kaynak parçaları üretimi için kullanılır.
C40, CK40 ve 1040, orta-yüksek karbon içeriğine sahip karbon ve imalat çelikleri olarak kullanılır. Bu çelikler, işlenmiş ve sertleştirilmiş halde yüksek mukavemete, sertliğe ve aşınma direncine sahiptirler.
Sertliği 28-32 HRc aralığındadır. Yüksek çekme dayanımı sayesinde yüksek gerilmeler altında çalışan miller, dişliler ve makine parçalarında kullanılabilen, sanayide ıslah çeliği olarak bilinen malzemedir.
Ck serisi çeliklerdendir. Düşük veya orta karbon alaşımlı çeliklerdir. CK75 çelik malzemelerin kullanım alanları çok yaygın olmakla birlikte en bilindik kullanım alanı yay imalat sanayisidir. Yaylık sulu CK75 çeliklerin aşınmaya karşı dayanımları yüksektir.
Bugün tüm dünyada en sağlam çelik dendiğinde ilk akla gelen lokasyon olan İsveç, sahip olduğu fosfor ve kükürt içermeyen kaliteli demir yataklarıyla oldukça ünlü. 13. yüzyıldan bu yana bir gelenek olarak devam eden çelik üretimi, detaylı kontrol aşamaları ve köklü geçmişiyle en iyi olma unvanını fazlasıyla hak ediyor.
5140 Islah Çelikleri, güçlendirilmiş karbon miktarı sonucu sertleştirmeye elverişli olan ve yapılacak olan ıslah işlemi sonucunda çekmeye karşı yüksek direnç gösterebilen alaşımlı ya da alaşımsız makina imalat çelikleri olarak adlandırılır.
1- 18/10 Cr/Ni Paslanmaz Çelik
Çelik tencereler toksik olmadığı için en güvenli pişirme sağlayan tencerelerden biridir. Tabii malzemenin kalitesi ve paslanmaz olması oldukça önemli. Bu nedenle tencerenizin standart bir kalite olan 18/10 Cr/Ni etiketini taşıdığından emin olmalısınız.
Yüksek sıcaklıklarda müthiş bir performans sergileyen 304 ve 316 kalite saclar, paslanmaz çelik sınıfının en dayanıklı alternatifleri arasında yer almaktadır.
904L kalite paslanmaz çelik, oldukça yüksek miktarda krom, nikel ve molipten içeren bir paslanmaz çelik kalitesidir. Bu kalite EN normuna göre 1.4539 ya da X1NiCrMoCu25-20-5, UNS normuna göre ise S08904 olarak adlandırılmaktadır.
1.2080 (X210Cr12) (CP10V) Çelik Nerede Kullanılır? 1.2080 (X210Cr12) takım çeliği, sac kalıpçılığında, yüksek gerilmeli kesme ve zımba takımlarında, profil makaralarında, çekme ve derin çekme kalıplarında, kağıt ve plastik bıçaklarında, ince saclar için makas bıçaklarında kullanılabilir.
AISI 1040 çeliği yaklaşık %0.40 karbon içeren orta karbonlu bir çeliktir. Karbon çeliklerinde artan karbon oranı ile malzeme sertleşmesine rağmen tokluk azalmaktadır. Yüksek zorlamalı motor parçalarında, transmisyon millerinde, raylarda ve dişlilerde kullanılmaktadır [1].
C60, CK60 veya 1060, yüksek karbonlu bir çelik sınıfıdır ve genellikle yüksek mukavemet ve sertlik gerektiren uygulamalarda kullanılan bir malzemedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri