Ağdaya başlamadan önce bir makas yardımıyla tüyleri kısaltmak iyi bir fikir olabilir. İkinci adım cilt temizliğidir. Uygulama yapacağınız bölgeyi sabun ile temizlemeli ve kurulamalısınız. Ufak su damlaları, kir ve yağ tortuları ağdanın tüylere yapışmasına engel olacaktır.
Ağda yapmadan önce, ağda yapılacak bölgeyi mutlaka su ve sabun ile yıkayın. Temiz bölgeye ağda yapmak, özellikle kısa tüylerin alımında büyük kolaylık sağlar. Temizlenen bölgeye pudra sürmek, tüylerin ağdaya çok daha kolay gelmesini sağlar. Bu nedenle pudra sürmeniz önerilir.
Kıl köklerinin içlerine kir ve ölü deri tabakalarının birikmesini önlemek, ağda sonrası sivilce oluşumunun önüne geçmek için, cildinizi temiz ve nemli tutmalısınız. Ne kadar sık yıkansa da el, vücudunun en çabuk kirlenen bölümüdür. Bu yüzden gün içerisinde ağda yaptığınız bölgeye çok dokunmamaya özen göstermelisiniz.
Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Alerjik bir cilde sahip değilseniz ve kullanılan ağdaya karşı bir alerjiniz bulunmuyorsa yüzünüze ağda yapabilirsiniz. Dudak üzerine, yanak bölgesine, kaş bölgesine ya da çene kenarlarına ağda yapılabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Uygulamalar arasında seçim yaparken herkes kendi cilt yapısına göre hareket edebilir. Yüz tüylerini alabilme yöntemleri arasında cımbız, lazer epilasyon, dermaplaning, ağda ve iple yüz tüyü alma gibi seçenekler öne çıkar.
Doğru ağda kullanımı uygulandığında cilt sarkması problemiyle karşılaşmak pek mümkün değildir. Vücudun hangi bölgesine ağda yapılacaksa, o bölgeye uygun biçimde dikkatli olmak çok önemlidir.
Yüze ağda yaptıktan sonra sivilce çıkması sorununu ortadan kaldırmaya cildinize sık sık dokunmaktan kaçınarak, yağlı kremler sürmeyerek ve ertesi günden itibaren yine ölü derileri uzaklaştıracak bir ürünle yıkayarak başlayabilirsiniz.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
İstenmeyen tüyler gibi ağda tecrübesinin kendisi de pek heyecanla beklediğimiz bir şey değildir. 3-4 hafta boyunca pürüzsüz bir cilde sahip olsak da bazen bu 3-4 haftadan 2-3 günü çıkarmak gerekir çünkü ağdadan sonra çıkan sivilceler bizim için küçük bir problem olabilir.
Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir. Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
Vazelin de bu özellikte kremlerden biridir. Vazelin nem tutucu özelliğiyle cildin onarılmasına yardımcı olur ve kurumuş cildi yumuşatır. Yoğun bir içeriğe sahiptir, lazer epilasyondan sonra nemlendirmek istenilen bölgelere vazelin sürülebilir.
Ağda yapacağınız bölgeyi sabunlu su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız bölgeye az miktarda bebek pudrası sürün. Acıyı azaltacaktır. Bölgenin yumuşak olması, ağda işlemlerinin de kolay olmasını sağlar.
Ağdadan en iyi sonucu almak istiyorsanız kıl ideal uzunluğu 3 - 6 mm. arasında olmalıdır. Bu uzunluk herkeste farklı bir zaman diliminde çıkar.
Yüz bölgesine uygun boyutlardaki ağda bantlarını tüylerin üzerine yapıştırın ve nazikçe çekin. Uygulama sırasında bantların dudaklar, göz gibi hassas bölgelere yapışmamasına özen gösterin. Yüz ağda bandı ile kaşlarınızı almadan önce, kaş kontürünü belirlemek daha düzgün bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle son derece özenli bir şekilde davranarak gözeneklerinizin tıkanmasına engel olmalı ve cildinizin hava almasını sağlamalısınız.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Ya da sir ağda temizleme ve masaj yağı size bu konuda yardımcı olacaktır. Bu adımı atlamayın çünkü bu kalıntılar özellikle güneşte kahverengi lekelere neden olur. ·İlk etapta cildinizi su ile temas ettirmeyin. 1-2 saat sonra ılık su ile duş alabilirsiniz.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
3. adım – Nemlendirin: Ağda işlemi bittikten sonra cildinizi nemlendirin. Aloe vera içeren bir krem kullanarak cildinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz ancak burada da mutlaka kullanacağınız kremin içeriğine bakmalısınız. Çünkü ağda sonrasında cildiniz çok daha hassas hale gelecektir.
Ağda yanığına ilk müdahale soğuk su ile yapılmalıdır. Ardından ciltte kalan ağdaları temizlemek için vazelin veya bebek yağı kullanabilir, varsa temizleme mendili ile kalıntıları temizleyebilirsiniz. Ayrıca shea yağı da antiseptik etkisiyle, kalan ağda parçalarının kolayca çıkmasını sağlar.
Bıyık bölgesi kararması dudak üst bölgesinin yanması, yaralanması, kozmetik ürünlerin yanlış kullanılması, güneş ışınları, sir ağdadan kaynaklanan pek çok etkiye bağlı olarak ortaya çıkabilir. Yüz ağdası kullanıldığında bıyık bölgesinde koyu lekeler oluşabilir.
Ağda, yüzdeki tüyleri uzun vadede azaltmaya yardımcı yöntemlerden biri olmasının yanı sıra yavaş çıkmalarına da destek sağlayan bir uygulama çeşididir. Dikkatli bir şekilde uygulama yapmak önemlidir aksi takdirde ciltte tahriş, kızarıklık, kabarıklık gibi durumlara yol açabilir.
Esasen yüz bölgesindeki tüyleri almak hiç doğru değildir. Ama bazı durumlarda kişilerin öz güvenini yitirecek derecede çıkan tüyleri almak gerekir. Elbette bunun için tüy alma yöntemlerinin daha iyi bir şekilde tercih edilmelidir. Her tüy alma yöntemi, hem cilde zarar verirken hem de cildin tahriş olmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri