SSL VPN için yaygın kullanılan 443 portu yerine daha güvenli ve az sayıda bağlantının gerçekleştiği TCP 10443 portunu kullanır. Yapılandırmak için kullanımı kolay GUI üzerinden ayarlarınızı oluşturmanızı sağlar. Ücretsiz sunduğu Forti-Client yazılımı üzerinden kolaylıkla bağlantı kurmaya yarar.
VPN ayarlarında hızlı bağlantı için UDP 1194 portu ve TCP için de 443 portu kullanılıyor. Bu aslında, güvenli web sitesi bağlantıları için SSL şifreleme desteği sağlayan HTTPS protokolünün kullandığı porttur.
SSL VPN teknolojisi ile yapılabilecek genel uygulamalar içinde; e-posta, dosya paylaşımı, dosyalara uzaktan erişim ve uzaktan sistem yönetimi bulunur. Bu teknoloji ile dünyanın her yerinden istenilen dosyalara ve uygulamalara oldukça güvenli bir şekilde erişilebilir.
Forticlient nedir? Forticlient, kampüs içindeki bilgisayarlarda BTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından sunulan lisanslı programların lisanslarına kampüs dışında da erişilebilmesi için kullanılan bir VPN programıdır.
Bir öğrenci, bir işçi veya herkesin kendi işine bakmasını ve internet gizliliğine saygı göstermesini isteyen herhangi biri VPN edinebilir. Birçok farklı türde VPN bulunmaktadır. En yaygın VPN'ler PPTP VPN, Site-to-Site VPN, L2TP VPN, IPSec, SSL, MPLS VPN ve Hybrid VPN'dir.
İlgili 20 soru bulundu
VPN hizmeti, bir filtre görevi görerek verilerinizi bir uçta okunamaz hale getirirken diğer uçta yalnızca deşifre edilmesini sağlar. Bu da ağ bağlantınız güvenlik ihlaline uğrasa bile kişisel verilerin kötüye kullanımını önler. Ağ trafiği artık saldırılara açık değildir ve internet bağlantınız güvendedir.
VPN'ler, fiziksel olarak bir ağda bulunmayan cihazların o ağa güvenli bir şekilde erişmesini sağlar. Android, yerleşik (PPTP, L2TP/IPSec ve IPSec) bir VPN istemcisi içerir. Android 4.0 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar da VPN uygulamalarını destekler.
Yani VPN kullanarak çevrimiçi gezindiğinizde VPN sunucusu, verilerinizin kaynağı olur. Bu da, internet servis sağlayıcınızın veya diğer üçüncü tarafların hangi web sitelerini ziyaret ettiğinizi veya hangi bilgileri girdiğinizi görmesini engeller.
FortiClient, anti-virüs koruması, web filtreleme, güvenli uzaktan erişim (VPN), güvenlik duvarı ve diğer güvenlik özellikleri gibi bir dizi güvenlik işlevini bir araya getirir. FortiClient, Windows, macOS, Linux, Android ve iOS dahil olmak üzere çeşitli platformlarda kullanılabilir.
Sonuç olarak sadece VPN kullanmak, güvenli erişimi sağlama konusunda yeterli değildir. VPN, verileri şifreleyerek bir güvenlik katmanı sağlar, ancak ek önlemler almak önemlidir. Güvenlik yazılımları, iki faktörlü kimlik doğrulama ve güvenlik eğitimi gibi ek önlemler, daha güvenli bir erişim sağlamak için gereklidir.
Akıllı telefon VPN hizmetleri, internet faaliyetlerinizi güvenli şekilde gizlemenin en güvenilir yoludur. Telefon kullanımınızda çok sayıda kişisel bilgi gönderildiğinden korsanlar, bu verileri hedef almayı severler.
Evet, ama VPN kullanmak tamamen engellenebilir, bu da “yasal”.
VPN'ler size internette özgürlük ve gizlilik sağlar.
Port 1723 (PPTP): VPN ağlarına güvenli bir şekilde bağlanılması için altyapı sağlamaktadır. Port 161 (SNMP): Simple Network Management Protocol tarafından kullanılmaktadır. Network bileşenlerinin veya network kartı olan UPS gibi cihazların yönetimini sağlamasında kullanılan bir UDP protokolüdür.
vSphere Web İstemcisi ve bağlantı noktası 9443'teki HTTP hizmeti için bağlantı noktası 9090 da Web İstemcisi'ndeki HTPPS'ye erişim içindir. Bu bağlantı noktası, vCenter'a erişim için en popüler ve en çok kullanılan bağlantı noktalarından biridir.
FortiClient, FortiGate ağ güvenliği uygulamaları üreten şirket tarafından geliştirilen ve sektörde oldukça iyi bilinen kurumsal güvenlik aracıdır.
FortiClient, özellikle kurumsal kullanım için tasarlanmış olan Google Chrome için ücretsiz bir eklentidir.
FortiClient, Fortinet Security Fabric'den entegre edilmiş bir uygulamadır. Uç noktaları Security Fabric'e bağlar ve uç noktalar üzerinde görünürlük, kontrol, zafiyet yönetimi ve otomasyon sağlar. FortiOS 6.0 ve FortiAnalyzer ile beraber FortiClient uç nokta iletişimini Security Fabric ile paylaşmaktadır.
Akıllı telefon VPN uygulamaları, internet aktivitelerinizi korumanın güvenli bir yoludur. Telefon kullanımınızda tonla kişisel bilgi gönderildiğinden hacker'lar bu verileri hedeflemeyi sever.
İnternet üstündeki bulut depolama hizmetlerinden faydalanırken VPN kullanılması bütün verilerin istenmeyen ellere geçmesine neden olabilir. Özel fotoğraflar gibi başkası tarafından görülmesi istenmeyen bilgileri ele geçiren kötü niyetli kişiler bunları tehdit unsuru olarak kullanabilir.
VPN kullanımlarında ortaya IP ve DNS sızıntıları çıkabiliyor. Bu da bilgisayarınızın internet üzerinde açık hedef haline gelmesini sağlayabiliyor. Kimi web siteleri, coğrafi olarak kullanıma kapatılabiliyor. Pek çok devletin coğrafi olarak pek çok erişim engeli koyduğu çok sayıda internet sitesi yer alıyor.
VPN kullanmak faturaya yansır mı? Kimi VPN sağlayıcılar daha güvensiz şifreleme algoritmaları ya da standartları kullanırken kimi VPN sağlayıcıları endüstride önde gelen şifreleme sistemlerini kullanır. Böylece daha güvenli koruma sağlar. Bu noktadaki fark VPN servisinin abonelik ücretlerine doğrudan yansır.
Dolayısıyla, VPN'i kalıcı ve sınırsız kullanmak istiyorsanız ücretli bir üyeliğe kaydolmaktan başka seçeneğiniz yok. Ancak, ücretsiz bir hesap, test etmek ve “tanımak” için ilginç bir seçenek olabilir. Ancak, iddia edilen sınırsız ve ücretsiz tekliflere karşı dikkatli olmanız gerekli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri