10.sınıf sonuna kadar farklı lise türleri arasında geçişler yapılabilir. Örneğin Sosyal Bilimler Lisesi'ne devam eden bir öğrenci 10.sınıf sonuna kadar Anadolu Lisesi için nakil başvurusunda bulunabilir. Aynı lise türleri arasında geçiş ise 11.sınıf sonuna kadar mümkündür.
Kıymetli Velilerimiz; Okul değişikliği veya Alan değişikliği için okula gitmek zorunda kalmadan e-devlet üzerinden başvuru yapıp nakil talebinde bulunabilirsiniz. Nakil başvuruları, E-Devlet kapısına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir üzerinden giriş yaparak E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne kayıt edilecek.
Hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 10, 11 ve 12'nci sınıflarından hazırlık sınıfı bulunan okulların aynı sınıflarına yeterlilik sınavına bağlı olarak nakil yapılabilir. Yeterlilik sınavında başarılı olan öğrencilerin onay işlemleri açık kontenjana ve merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılır.
Türkiye´de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde kayıtlı yaklaşık 17,5 milyon öğrenci eğitim görüyor. Veliler, bugüne kadar il içi, il dışı nakil için okul idarelerine bizzat dilekçe verirken, artık e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
Merkezî sınav puanıyla öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında taban puan ve boş kontenjan şartına bağlı olarak yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında ise boş kontenjan ve başarı puanı üstünlüğüne göre 12. sınıfa kadar nakil veya geçiş olabilecek.
İlgili 22 soru bulundu
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Mesleki eğitim merkezlerine, diğer okul türlerinin 11 inci ve 12 nci sınıflarından nakil gelmek isteyenlerin 10 uncu sınıfa nakilleri kabul edilir.
Veliler öğrencinin kimlik bilgileri ile okula bizzat başvuruda bulunarak veya e-devlet üzerinden E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne giriş yaparak nakil işlemlerini başlatabilir. Merkezi yerleştirme puanı esas alınarak kayıt alan liselere nakil işlemleri, dönem sonu ve başları haricinde genellikle aylık olarak yapılır.
Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos 2023 tarihlerinde alınacak ve 18 Ağustos 2023'de yerleştirme süreci tamamlanacak.
2) Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e- Okul sistemi üzerinden iletilecektir. 3) Onay veya ret işleminin nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilecektir.
Yılsonu işlemleri nedeniyle kapatılan nakil işlemleri, 2022-2023 eğitim öğretim yılında 10., 11., 12. sınıf olacak öğrencilerimiz için 26.07.2022 tarihi itibarıyla açılmıştır.
Örnek verecek olursam; 10.sınıfa geçtiğin zaman, 9.sınıfın yıl sonu ortalaması ile geçiyorsun. Yani ortaokul puanı ile bir bağın kalmıyor. Aynı şey üst sınıflar için de geçerlidir. 11.sınıfta nakil almak için, 10.sınıfın ortalamasına bakarlar.
ÖĞRETMEN ÇOCUKLARINA KONTENJAN SINIRI OLMADAN NAKİL İMKÂNI
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
Diğer bir seçenek ise öğrenci velisine ait, www.turkiye.gov.tr (E-Devlet Kapısı) internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden “Meb Öğrenci Nakil İşlemi (Milli Eğitim Bakanlığı)” hizmeti üzerinden velisi bulunduğu öğrenci seçerek nakil başvurusu yapılabilmektedir.
24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olarak belirlendi. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek.
LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları 24-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında alınacak. nakil sonuçları 31 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak.
Mesleki eğitim merkezlerine, okul türüne bakılmaksızın her sınıf seviyesinde nakil ve geçiş yapılabilir.
1) https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir ye giriş yapılır. 2) Sol menüden "Kamu Kurumları" seçeneği tıklanır. 3) Daha sonra sağ taraftan "Milli Eğitim Bakanlığı" seçeneğine tıklanır. "MEB Öğrenci Nakil İşlemleri" seçeneğine tıklanır.
Lise Nakillerinde nakli istenilen öğrencinin puanının nakil gitmek istediği okulun taban puanına eşit veya üzerinde olması şartı aranıyor. Bu şartı belki 1-2 puanla ve hatta 0,5 puanla kaçırdığından boş kontenjanı olup evine yakın olan ve belki de büyük kardeşinin gittiği okuluna gidemeyen binlerce öğrenci var.
Yaklaşık 5-6 gün gideceğin okulun müdürüylede görüşmen şart. Nakil bitince sana haber veren müdür oluyor reis.
Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
“Hazırlık aşamasında çocuğun mutlaka bilgilendirilmesi, okul değişikliği isteğinin sebepleri yaşına uygun bir şekilde anlatılması gerekmektedir” diyen Duygu Barlas, “Okul değişikliği mümkün ise dönemin ortasında yapılmamalıdır.
2019-2020 Eğitim Öğretim Yılından itibaren TTKB 2019-18 sayılı kararı ile kademeli 9.sınıftan itibaren MESEM örgün Eğitim Statüsü kazanarak Diploma Fark dersleri verilerek Lise Diploması olması amaçlanmıştır. Şuan 10. Ve 11. Sınıf seviyesindeki öğrenciler bu kapsamdadır.
a) (Değişik:RG-28/10/2016-29871) Güzel sanatlar liseleri ile spor liselerine kendi türlerinden sadece aynı alan/bölüm arasında her sınıf seviyesinde öğrenci nakli yapılır.
Yapacak bir şey yok, sızlanmanın bir manası yok. Ortaöğretim yönetmeliği kurumuna göre 11. sınıfta meslekten imam hatip vs. ya da anadoluya geçiş olmuyor. 10. sınıf 1. dönem sonuna kadar geçiş oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri