Bebek ve çocuk yolcular Seyahatin başladığı gün 7. yaş gününü kutlamış ancak 12. yaş gününü kutlamamış 7-11 yaş arası yolcularımız, ebeveynlerinin ya da kanuni temsilcilerinin izniyle, Refakatsiz Çocuk Taşıma Yetki Belgesi imzalandıktan sonra tek başlarına seyahat edebilirler*.
18 yaş altı kişiler için Seyahat İzin Belgesi zorunlu mu? 1 Hazirana kadar devam edecek olan Kademeli Normalleşme genelgesi ile birlikte; 18 yaş altı yolcular Covid-19 öncesinde olduğu gibi tek başına seyahat edebilir. Yanında velisinin olma zorunluluğu veya seyahat izin belgesi zorunluluğu yoktur.
Çocuk yolcuların anne ya da babası ile (herhangi biri) yurt dışı seyahatlerinde ek evraklar (muvafakatname) talep edilebilir. 7-12 yaş arası çocuk yolcularımız uçuşlarımızda tek başlarına veya refakat hostesi ile birlikte seyahat edebilirler.
Çocuğum kucağımda seyahat edebilir mi? 2 yaşını doldurmuş tüm yolcularımız sadece kendi koltuklarında seyahat edebilirler. 2-12 yaş arası çocuğunuzun bileti için özel indirimden faydalanabilirsiniz. Detaylı bilgi için lütfen bebek ve çocuk yolcular sayfamızı ziyaret edin.
18 Yaş Altı Tek Başına Uçağa Binebilir Mi? Uçak yolculuklarında 12 yaş altındaki çocuklar baz alınır. Çocuk 12 yaşın üzerinde ise herhangi bir belge istenmeden tek başına uçak yolculuğu yapabilir. 7-12 yaş arası çocuklarda ise velisinden alınan izin belgesi talep edilir.
İlgili 15 soru bulundu
-Refakat için kabin memuru verilmez. 3 yaşından gün almış (24 ay ve sonrası) -7 yaş aralığındaki çocuk misafirler için kurallar şöyledir: -Yalnız başlarına seyahat edemezler. -18 yaşından gün almış ebeveyn / yetkili kişi ile seyahat edebilir.
Tek şart 18 yaşını doldurmuş olması gerektiğidir. 12-18 yaş aralığında olan yolcu, her ne kadar çocuk sınıfında kabul edilmese de çocuk yolcuya refakat edemez. Bunun yanında 7-12 yaş arasındaki çocuklar, ebeveynlerinin onayıyla refakatçi olmadan da seyahat edebilmektedirler.
Bu sorunun cevabı evet tek başına anne babası olmadan çocuk yurtdışına seyahat edebilmektedir. Ancak çocuğun yanında noter onaylı muvafakatname, pasaport, kimlik, vize gibi belgelerin bulunması şartı ile yurtdışına çıkmasına izin verilmektedir.
Çocuk yolcular, 3 yaşından gün almış ancak 13 yaşından gün almamış (2-12 yaş arası) yolculara denmektedir. 2 yaş altı yolcular, bebek yolcu olarak sayılmakta ve farklı şartlara tabi tutulmaktadır. Uçak yolculuğu yapan çocuklar ikiye ayrılırlar: Refakatli çocuk yolcular ve refakatsiz çocuk yolcular.
2 yaşını doldurmuş tüm yolcularımız sadece kendi koltuklarında seyahat edebilirler, ebeveynin veya refakatçinin kucağında seyahat edemezler.
- Uluslararası uçuş kurallarına göre bebeğiniz 2 yaşını doldurmamışsa havayolu tarafından belirlenen ücretle seyahat edebilir. Seyahat öncesinde bebeğin kimlik tespiti ve onun adına da bilet yazdırmanız gerekiyor. Böylece bebeğinizin gerçekten iki yaşından küçük olup olmadığı da tespit ediliyor.
kimlik kartınız ile de seyahat edebilirsiniz. Çocuk yolcularında fotoğraflı yeni tip T.C. kimlik kartının olması gerekmektedir. TC kimlik belgeniz olmadığı durumlarda pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabileceğinizi hatırlatalım.
Bazı hava yolu firmalarının çocuk yolcular için belirlediği yaş aralıkları farklılık gösterebilir. Çocuk Uçak Bileti Nasıl Alınır? Çocuk uçak bileti satın almak için; uçuş araması adımında yolcu sayısının belirtilmesi gerekir. Seyahat edecek çocuk sayısını “Çocuk” kategorisine ekledikten sonra arama yapabilirsin.
2 yaşını doldurmuş tüm yolcularımız sadece kendi koltuklarında seyahat edebilirler. 2-12 yaş arası çocuğunuzun bileti için indirimden faydalanabilirsiniz.
Arzu edilmesi halinde 6 yaşına kadar tüm çocuklar otobüste kucakta seyahat edebilir ancak 6 yaş ve üzeri yolcular için ayrı bilet satın alınması zorunluluğu bulunur. 6 Eylül 2021'de alınan karar ile 18 yaş altı (18 yaşından gün almamış) çocuk yolcuların yalnızca HES kodu paylaşmaları yeterlidir.
Çocuklar için indirimli biletleriniz var mı? İç hat seferlerimizde 2. yaşını kutlamış fakat henüz 12. yaşını kutlamamış tüm çocuk yolcularımıza L-T-Q-E-O-S-H-A-M-B ücret sınıflarında %10 indirim, Business kabinde ise %15 indirim uyguluyoruz. Promosyon biletlerde çocuk yolcu indirimi geçerli değildir.
kimlik kartınız ile de seyahat edebilirsiniz. Çocuk yolcularında fotoğraflı yeni tip T.C. kimlik kartının olması gerekmektedir. Geçici kimlik belgesi kullanılamaz.
8 gün-3 yaşından gün almamış (0-24 aylık) bebek misafirler için kurallar şöyledir: -18 yaşından gün almış ebeveyn / yetkili kişi ile seyahat edebilirler. -Bu yaş aralığındaki çocuklar için bebek ücreti uygulanır.
En az 30 dakika öncesinde biniş kapısında bulunmak gerekmektedir. - Havalimanı personeli taşıma talimatlarına uygun olunduğuna emin olmak için bagaj kontrolü yapmaktadır. - Uçağa binerken biniş kartı ve kimlik hazır bulundurulmalıdır. - Personel kimlik ve biniş kartı kontrol ettikten sonra uçağa binilebilir.
Muvafakatname Nereden Alınır? Velayet altında olan çocuğun yurt dışına çıkışı için gerekli olan muvafakatname emniyet müdürlüklerinden veya noterden alınabilmektedir. Bu tür başvurularda muvafakat verecek olan annenin veya babanın, nüfus cüzdanının yanında olması yeterlidir.
18 Yaş Altı Yurtdışı Muvafakatname
18 yaşından küçük kişiler yasal vasilerinin her ikisi olmadan yurt dışına seyahat edebilmesi için noter onaylı muvafakatname almak zorundadırlar.
Noterde çalışan bir arkadaşımızın bu soruya yanıtı şöyle: Reşit olmayan çocuğunuzun yurt dışı çıkışlarında eğer baba sağ ve anneden ayrı ise muvafakatname almak zorundasınız. Çocuğun seyahat etmesine izin verecek çünkü. Aksi takdirde bebeğin veya çocuğun yurt dışına çıkışına izin verilmez.
Hava yolu şirketlerinin genelinde 0-2 yaş aralığı (2. yaş gününü kutlamamış) bebek yolcu, 12. yaş gününü henüz kutlamamış 2-11 yaş aralığı ise çocuk yolcu kabul edilir. Tüm bebek ve çocuk yolcular için bilet alınır.
Business ve First Class yolcular ise 2 adet 8 kg'lık el bagajı taşıyabilirler. Kayıtlı bagaj limiti ise Ekonomi için 1 adet 23 kg ve Premium Ekonomi için 2 adet 23 kg olarak belirlenmiş. Business sınıfında ise 2 adet, First Class sınıfı ise 3 adet 32 kg'lık bagaj hakkı bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri