112 eve gelip serum takıyor mu diye merak eden bireyler için 112 yalnızca acil durumlar, kaza, afet, yangın v.b durumlarda gelip hastanın hastaneye sevk sürecinde serum takmaktadır.
112 Evde Yalnızca Serum Taktıracağım ya da İğne Yaptıracağım Hastama Gelir Mi? HAYIR GELMEZ.
Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış evde sağlık ve bakım hizmeti çalışanı olan bu hemşireler, yetkileri doğrultusunda hekim tarafından reçete edilmiş serum takma işlemi için eve gelerek gerekli uygulamayı gerçekleştirirler.
Evde günlük 12 saatlik serum hizmeti almanız 400-700 Türk Lirası olarak ücrete tabii tutulur. Günün tamamı yani 24 saatlik sağlık hizmeti ise 1000-1500 Türk Lirası arasında, verilen hizmetlerin türüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Enfeksiyon durumlarında uygulanan antibiyotik tedavilerinde, Ameliyat sonrası ağrı tedavisi durumlarında, Kemoterapi gören kanser hastalarının tedavilerinde, Hastaneye gitmek istemeyen, hastane fobisi olan kişilere, evde serum hizmeti gerçekleştirilebilir.
İlgili 37 soru bulundu
Serum, ilaçlar, sarf malzemelerinin hastaneye göre değişkenlik göstermesi ile birlikte 80TL-350TL arasında değişkenlik göstermektedir. Örnek Özel Hastane Acil müşahede odasının kullanım ücretleri; Hastanenin yeri ve sınıfına göre değişkenlik göstermekle birlikte 50TL-250TL arasında ücret alabilmektedirler.
Acillerdeki hasta yoğunluğuna bakılmadan, hekimlerin tanı ve tedavi planı beklenmeden, ısrarlarla serum takılması isteniyor. Hastaların iki 'gözde' serumu var. İlki, içine katılan B vitamininden ötürü sarı renkli. Halk arasında 'sarı serum' veya 'renkli serum' diye isimlendiriliyor.
Uygulama Yaklaşık 30-45 dakika arasında sürmektedir. Serum halsizliğe iyi gelir mi?
Serum takılması, genellikle beslenme, sindirim yolu rahatsızlıklarında, kabız ya da ishal durumlarında, metabolizma bozukluklarında, elektrolit kaybı olması durumunda, ameliyat/ cerrahi işlem sonrası gerekli durumlarda, yüksek ateş, bulantı, kusma, ağrı, halsizlik, iştahsızlık yorgunluk belirtileri olan bireylere ve ...
Hastanelerde yaygın olarak kullanılan serum takma işlemleri, tedavisine evde devam edilen hastalarda da doktor reçetesi ile birlikte uygulanmaktadır.
Tansiyon ölçme, serum takma, enjeksiyon yapma, pansuman yapma, bütün kan tahlillerini yapabilmek imkanımız var." dedi.
Sıvı-elektrolit kayıplarının söz konusu olduğu durumlarda tedaviyi hızlandırıcı olarak yahut GİS (gastro-intestinal sistem) ya da ağız yoluyla ile ilaç ya da besin alınamayan hallerde hastalara serum takılır.
1 litre su için 1 çay kaşığı tuz yeterlidir. Yaklaşık 10 dakika kaynatılan su, soğuduktan sonra burun damlası ve serum olarak kullanılabilir.
Sıvı – elektrolit kayıplarında tedaviyi hızlandırıcı ilaç veya besin alınamadığı durumlarda serum takılır. Serum takılmasının sebep olan en etkili olay, sıvı kaybıdır. Serum takılmadan önce bazı durumlarda kan tahlili istenebilir. İdrarınızın öz ağırlığına göre bakılarak vücuttaki sıvı açığı tespit edilir.
Kısacası serum, %99.1 oranında su içeren bir tür tuzlu su çözeltisidir. Serumun İçinde Neler Var? Serumun içinde %0.9 oranında tuz bulunur. Litre başına 154 milimol klor (Cl)) ve 154 milimol sodyum (Na) bulundurur.
Hastane öncesi acil müdahaleler de ve acil servislerde sağlık personeli (Paramedik, ATT, hemşire vs.) özellikle kritik hasta bakım süreçlerinde planlanan ilaç ve intravenöz sıvı uygulamalarını gerçekleştirebilmek için çok kısa sürede etkin bir damar yolu açmak zorundadırlar.
Bir kişinin sağlıklı olabilmesi için bu sıvıları oluşturan su ve elektrolitlerin belirli bir denge içinde bulunması şarttır. Sıvı-elektrolit kayıplarında, tedaviyi hızlandırıcı olarak ya da GİS (gastro-intestinal sistem) veya ağız yoluyla ilaç veya besin alınamayan durumlarda serum verilir.
İSTANBUL'da özellikle son zamanlarda çok sayıda kişi uzun süren gripten şikayetçi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Çağrı Büke, grip tedavisinde serum ve antibiyotiğin etkili olmayacağını belirterek uyardı.
Soğuk algınlığı, ishal gibi hastalıklara eşlik eden belirgin halsizliğin olası sıvı açığına bağlı olabileceği düşünülerek bu hastalara verilen içine bazı vitaminler karıştırılmış serumlardır.
Demir Serumu: Demir serumu, genellikle hastanın demir hapı kullanamadığı durumlarda tercih edilir. Anemiyi çok şiddetli yaşayan ve mevcut kan kaybı olan kişiler tarafından da kullanılabilmektedir. Demir emilim bozukluğu bulunan kişiler de damar yolu ile ilacı alabilirler.
Serumun kapağı kopartılarak açılır ve serum setinin plastik kısmı, serum kapağına yerleştirilir. Serum setindeki haznenin üçte biri doldurulur ve ardından serum seti açılarak setin içerisinde bulunan hava serumla doldurulur. Serum takma işleminden önce kişinin ön kolunda toplardamar bulmak gerekir.
Serumu düzenli kullanmaya başladıktan sonra 1,5-2 ay içinde sonuçlarını gözlemlemeye başlarsınız. Çünkü hücreler serumla takviye almaya başladıktan yaklaşık 45 gün sonra yenilenme sürecini tamamlamış olurlar. Bu da serum etkisini ne zaman gösterir sorusunun cevabıdır.
112 evde serum takar mı? 112 evde özel durumlarda, yaralanmalar ve hayati durumlarda hastaneye geçi yapılana kadar ilk yardım müdahalesi kapsamında evde serum takabilir.
Hastane acilleri serumsuz iyileşemeyeceğini düşünen hastalarla doldu. Doktorlar ise isyanda: “Bizden serum istemeyin. Bu 3-4 saat yatak işgali anlamına geliyor. Dinlenmek, bol sıvı ve ağızdan alacağınız ilaç yetebilir.”
Eğer sizde ya da bir yakınınızda halsizlik şikayeti varsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri