12 hafta gebelik kaç aylık eder? 12 hafta hamilelik; 84 gün yani 2 ay 24 günlüktür. Yaklaşık 3 aylık gebelik demektir.
Hamilelikte 12 Hafta Kaç Aylık Oluyor? Hamileliğin başlamasından itibaren geçen 12 hafta ile birlikte anneler 3 aylık hamileliğini tamamlamış demektir.
Koryonik villus'lar, bebeğin gelişimi esnasında oluşan plasenta hücrelerine ait özel dokulardan biridir. Özellikle gebeliğin 10-12. haftalarında, bebeğe ait cinsel organların yeni gelişmeye başladığı dönemde, koryonik villus'lardan alınan doku örneklerinin genetik incelemesi yoluyla bebeğin cinsiyeti belirlenebilir.
Özellikle de hamileliğinin ilk üç ayını tamamlayıp tamamlamadığını merak etmeleri nedeniyle bu durumu oldukça doğal karşılıyoruz. 13 haftalık hamilelik, yaklaşık olarak 3 aylık hamileliğe tekabül eder.
12 haftalık gebelikte göbek çıkar mı? 12. haftada artık karnınız belirmeye başladı.
İlgili 20 soru bulundu
Gebelerde ilk bebek hareketleri gebeliğin 18 ile 20 haftalarında hissedilmeye başlanır. İlk 3 ayda hissedilen hareketler kişinin kendi barsak hareketlerini algılamasıdır, yani bebek hareketlerine bağlı değildir. Anne karnındaki bebekler 20-75 dakikada bir uykuya dalarlar, sonra uyanırlar ve hareket ederler.
12 Haftalık Bebek Anne Karnında Nerededir? Hamileliğin 12. haftasında rahim pelvisten yukarı doğru hareket etmektedir.
Anne karnındaki bebeğin ilk hareketi daha 8. haftada başlasa da, anne adayı bunu daha geç hisseder. İlk gebelikte, 18-22. haftaya kadar ilk hareket hissedilebilirken, ikinci ve sonraki gebeliklerde, 16. hafta kadar erken hissedilebilir.
Gebelik, doğal bir süreç olmasına rağmen sorunsuz devam eden pek çok gebelikte durum her an değişebilir. Hamilelik sürecinde en riskli dönemlerden biri ilk 12 haftadır. 12. haftanın tamamlanmasının ardından düşük riski azalır. Gebeliğin 20. haftasından sonra ise düşük riski daha da düşer.
Gebelikte kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilmelidir.İlk 3 ayda toplam 1 kilo alınması yeterlidir.Sonraki aylarda ayda 1,5 kilo kadar kilo alınması normaldir. Kilo alımı haftalık ölçümler ile de yakın takip edilebilir.Haftalık kilo artışı 400 gr geçmemelidir.
Yaklaşık 12. haftada, cenin tekme atabilir, ayak parmaklarını kıvırabilir, tutabilir. Tekme gibi hareketler devam eder ve genellikle annenin ilk hissettiği harekettir. Bebek büyüdükçe hareketleri daha belirginleşir ve bisiklet çevirme, tam yer değiştirme, dönme gibi hareketler hissedilebilir.
12 hafta hamilelikte döneminde düzenli ve dengeli beslenmeye yani sık sık az az yemeye dikkat etmeye devam edilmelidir. 12 hafa gebelik döneminde mide yanması şikayeti başlayabileceği için; acı ekşi çok baharatlı kafein içeren gıdalardan uzak durmak gerekebilir. Kabızlığa yönelik lifli gıdalar tüketilmesi gerekir.
13 haftalık hamileliğin kaç aylık olduğu hesaplaması şu şekilde yapılmaktadır. 13 hafta – 2 hafta = 11 hafta. Yani 13 hafta gebelik 2 ay 3 haftalıktır. .
Gebelik sürecinde yasaklar haricinde cinsel ilişki sayısında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak yine de anne ve baba adaylarının fazla aşırıya kaçmamaları önerilmektedir.
Gebeliğin 12.haftasından itibaren ciddi şekilde hissedilen rahimde büyüme kasık ağrılarının da ortaya çıkmasına neden olur.
Ense kalınlığı ölçümü, gebeliğin 11.-13. haftalarında baş-popo mesafesi 45 mm ile 84 mm arasındayken yapılır.
Anne bir süre aç kalınca, kan şekeri düştüğünde, bebeğin de kan şekeri düşer. Ayrıca bebeğin kan şekerindeki hızlı iniş çıkışlar da, yenidoğan döneminde bebeğin kan şekerinin normal değerlerde tutulmasını zorlaştıran bir faktördür.
Yalnızca gebeliğin başladığı ilk 3 ay içinde cinsel ilişkiye girmek düşük riskini ortadan kaldırmak için zaman zaman doktorlar tarafından yasaklanır. Zaten gebelik belirtileri oldukça yoğun yaşandığı için ilk 3 ay cinsel keyif ertelenebilir.
Örneğin ilk 3 ayda aile, arkadaş ve partner desteğinin azlığının düşük riskini arttırdığı görülmüştür. Yani nazar değer de düşük olur diye bu haberi paylaşmamak bilakis düşük riskini arttırabilir.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
İç kulak ve orta kulak tamamen oluşmuştur. Gözler önceki haftalara nazaran yüzün ön kısmına daha da yaklaşmıştır. Gözleri renklenmiştir. Bebekte sindirim sistemi gayet güzel çalışıyor.
İşitme duyusu
Kulaklar gebeliğin 8'inci haftasında oluşmaya başlar ve 24'üncü haftasında şekillenmiş olur. 6'ncı aydan itibaren bebek işitmeye başlar. Annesinin bağırsak sesleri, kan akımının çıkardığı ses, hatta annesinin kalp atışları algılar. Hamilelik ilerledikçe annesinin konuşma sesini bile algılar.
Bebeğiniz 12. haftasında rahminizin içinde tırmanabilir, ters durabilir geriye doğru gerinebilir, hatta takla bile atabilir. O minik bacaklarıyla tekmeler atabilir. Kollarıyla adeta boks hareketleri yapar. Muhtemelen içeride çok eğleniyor ve keyfi de yerinde.
Bu yasa, istenmeyen gebeliğin 20 haftaya kadar sonlandırılmasına izin verir; ancak, eğer gebelik 12 haftadan fazla ise ikinci bir doktorun onayı gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri