12 telli gitar Folk, blues ve rock and roll tarzlarında kullanılır.
Gitarda Kaç Tel Vardır? Klasik gitarda ipek üzerine sarılmış kalın 3 tel ve naylon ince 3 tel bulunur.
Akustik Bas Gitar: Akustik bas gitarlar da, elektro bas gitarlar gibi 4 telli olarak tasarlanıyor.
Akustik gitar, görünüş bakımından klasik gitara benzer. Ancak klasik gitardan farklı olarak çelik tel kullanılır. Belli bir elektronik sisteme gereksinim duymadan klasik gitara kıyasla daha yüksek ses çıkaran akustik gitar blues, rock ve pop gibi müzik türlerinde tercih edilir.
Akustik bas gitar, aynı akustik gitar gibi büyük ve oyuk bir gövdeye sahiptir. Bu oyuk gövde, sesin güçlenmesini sağlar. Bas gitarın sesi kontrbastan ince, diğer gitarlardan ise kalındır. Diğer gitarlardan daha kalın tellere ve uzun ölçeğe sahiptir.
İlgili 42 soru bulundu
Gitar neredeyse her türlü müzik türünde kullanılan bir müzik aletidir. Aslında gitar nispeten en kolay klasik gitar ile öğrenilir fakat doğru çalışma yöntemi ve profesyonel bir yardımla pekala akustik, elektronik ve bas gitarı da kolayca öğrenebilirsiniz.
Gitar 6, 7 ve 9 telli olarak kullanılmaktadır. Gitar, çalınırken genellikle kucaktadır. Diğer gitarlardan farklı olarak, fretlere basılarak değil, gitaristin sol eline taktığı bir metal yardımıyla tellere dokunularak çalınır.
Klasik gitar, gitara başlamak isteyenler için ideal bir seçimdir. Naylon telleri sayesinde iplere basmak çok daha kolaydır ve daha az parmak ağrısı hissedersiniz. Klasik gitarın gövdesinin biraz daha küçük ve sapının diğer gitarlara göre daha geniş olması yeni başlayanların gitar çalmayı öğrenmesini kolaylaştırır.
Kursa gitmeden gitar öğrenilir mi diye soruyor ve tek başına gitar öğrenmek istiyorsanız gitar öğrenmemeniz için önünüzde hiçbir engel yok… Sıkı ve düzenli çalışmalarla ve izleyeceğiniz videolarla gitar çalmayı kursa gitmeden de öğrenebilirsiniz.
Temel akorları 6 ayda öğrenebilir sonrasında sıkı ve düzenli bir çalışma ile 2 sene içinde zor sayılabilecek klasik parçaları bile çalabilirsiniz.
İspanya'nın Ruhu: Gitar
Zaten bugünkü haliyle bildiğimiz klasik gitarın doğum yeri de İspanya… Arap medeniyetlerinde kullanılan telli çalgıların, Arapların fethinden sonra İspanya'ya taşındığı biliniyor.
1. Gitarist:
Bu terim, en yaygın ve genel olarak kullanılan isimdir. Elektro gitar çalan herkes bir gitarist olarak kabul edilir. Gitaristler, çalmış oldukları türler ve tarzlar ne olursa olsun, müziğe tutkuyla bağlı olan kişilerdir.
Gitarda altı adet tel vardır. Do, re, mi, fa, sol, la ve si olmak üzere bilinen 7 adet nota vardır. Altı telli olan gitarın üzerinde beş tane nota yer alıyor. Bunun nedeni ise ilk telde bulunan mi ile alt telde olan mi notasının aynı olmasıdır.
Her tel bir notayı temsil etmektedir. 1. Birinci tel ince mi notasını temsil eder. "E” nota sembolü ile gösterilir.
Tab çizgilerinde ise 0 ile gösterilen tel “boş tel” olarak nitelendirilir ve hiçbir perdeye basılmadan çalınacak demektir. Eğer bir çizginin üzerinde 1,2,3,4,5 ya da farklı bir numara görüyorsanız; o tel üzerinde o numaraya denk gelen perdenin notasını çalacaksınız anlamına gelmektedir.
Gitar; ağaçtan imal edilip, farklı özelliklerde ki teller aracılığıyla ses üreten, belirli bir ses aralığına sahip bir batı müziği çalgısıdır. Sazların, telliler grubuna dahildir.
Gitar dersi öğrenmek uzun bir süreç istemektedir. Bir-iki günle başarılacak bir iş değildir. Gitar dersleri veren kurslara gittiğinizde sizlere önerecekleri şey haftada 1 ders saati ve 4 yıllık bir süreç olacaktır.
Gitara başlangıç için ileri yaşlarda da bir engel yoktur. Her yaşta başlanabilir. 40 yaş 50 yaş v.b. yaşlarda da çok rahat gitar eğitimine başlanabilir. Geç yaşlarda da bilinçli ve düzenli bir çalışma ile çok iyi sonuçlar elde edilebilir. Hobi amaçlı gitar çalmak isteyen kişiler her yaşta amaçlarına ulaşabilirler.
Yetişkinler için gitar öğrenmenin yaşı yoktur, isteği olan her insan en uygun eğitimler ile gitar çalmaya başlayabilir!
Bir yandan da elektro gitarların saplarının ince oluşu ve tellerinin sap kısmına daha yakın oluşundan kaynaklı sizler için çalması ve alışması daha kolay olur da denilebilir. Yani her iki enstrümanın da kendine göre avantajları bulunmaktadır.
Cevabı oldukça basittir: Gitar, herkes içindir. Gitarın evrenselliği ve erişilebilirliği, her yaşta, her yetenekte ve her müzik zevkine sahip kişilerin bu enstrümanı çalmaya başlamasını sağlar. Gitar, duygusal ifadenin, yaratıcılığın ve müziğin gücünü keşfetmek isteyen herkes için bir fırsat sunar.
İlk gitar dersinde, öğrencilerin gitarı doğru tutma ve basit akorları çalma becerileri geliştirilir. Doğru Oturuş ve Gitar Tutuşu: Gitarın nasıl tutulacağı ve doğru oturuş pozisyonları öğretilir. Parmak Pozisyonları: Parmakların gitarda nasıl yerleştirilmesi gerektiği gösterilir.
7 – 10 yaş grubu çocuklar için gitar ölçüleri 3/4 oranla ayarlanmaktadır. 3/4 oranı, 92 cm gitar boyuna denk gelmektedir.
Gitarın küçüğü olarak da bilinen ukulele, son yıllarda oldukça dikkat çekici bir enstrüman hâline gelmiştir. Kendinize yeni bir müzik aleti almak istiyorsanız ve özellikle telli çalgılardan hoşlanıyorsanız ukulele, aradığınız enstrüman olabilir.
Gitar çalmak zor mu sorusuna aslına bakarsanız disiplinli ve aksatmadan çalıştığınız zaman her enstrüman çok kolaydır. İzmir'de gitar kursu veya online gitar kursu olarak biz eğitmenlerin bakış açısı aslında gitarı akorla ile şarkıya eşlik edebilmek olarak bakıldığında çok ama çok kolaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri