Yatsı namazı toplam 13 rekattan oluşan en uzun namazdır.Yaklaşık 10 ila 15 dakika arasında sürer.Bu kişiye bağlıdır.Tam bir süre vermemiz imkansızdır.
Çünkü her günde beş vakit namaz toplam kırk rekâttır. Bir rekât ise 1 dakikada hem de şartlarına uyarak kılınabilmektedir. Dolayısıyla günde 40 dakika eder.
Yatsı namazı; 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat farz, 2 rekat son sünnet ve 3 rekat vitr namazı olmak üzere toplamda 13 rekattan oluşmaktadır. Yatsı namazının en sonunda vitr namazı kılınır. Vitr namazı vacip olan bir ibadettir.
Teravih namazı 20 rekattır. Ortalama her rekatın 1 dk sürdüğü varsayılırsa teravih namazı 20 dk sürmektedir. 10 rekatlık yatsı namazı ve 3 rekatlık vitir namazı ile birlikte yaklaşık 45 dk sürmektedir.
Sabah namazı 4 rekat, öğle namazı 10 rekat, ikindi namazı 8 rekat, akşam namazı 5 rekat ve yatsı namazı 13 rekattır.
İlgili 25 soru bulundu
Ömürde bir kez olsun kılınması tavsiye edilen mendup bir namazlardan biri olan Tesbih namazı dört rekat olmasına rağmen en uzun kılınan namazdır. İşte Diyanet ile Tesbih namazı kılınışı ile ilgili detaylar…
Dört rekatlık bir namazın tadil-i erkana göre ortalama kaç dakikada kılınması gerekir? Ben dört rekatı ortalama dört dakikada kılıyorum.
45 dk-1 saat arası sürer..33 Rekat namaz sonuçta... biz ona teravi namazı diyoruz,teravi namazı olmasın o ? imamın kıldırışına göre değişir ortalama 45 dk civarı sürer.
İbadetin makbul olmasının alameti nedir? Mevlânâ Hazretleri buyurur: “Öyle bir namaz kıl ki, hiç bitmesin.” Bir namazın kılınma süresi takrîben on-onbeş dakikadır.
Günde beş vakit namaz kılmanın farz olduğu tüm Müslümanlarca bilinmektedir. Fakat ayrıntılı olarak bilmek ve uygulamak çok daha nemli bir konudur. Günde beş vakit namaz kılınır. Bunlar sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarıdır.
Yatsı namazı beş vakit namazdan sonuncusudur. Toplam 13 rekattır, 4'ü sünnet, 4'ü farz, 2'si son sünnet 3 rekâtta vitir vacip namazı kılınmaktadır.
Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre yatsı namazının kılma vakti akşam namazı vaktinin çıkması ile başlar. Bu vakit imsak vaktine kadar devam eder.
Teheccüd namazı kılacak kişi, “Niyet ettim Allah rızası için teheccüd namazı kılmaya” şeklinde niyet edebilir. Teheccüd namazının iki-sekiz rekât arasında çiftli sayılarda kılınması tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte, dileyen kimse daha fazla da kılabilir.
Bu an da yaklaşık olarak öğle namazı vaktinden önceki 10 dakikalık zaman dilimi içerisinde yer aldığından bu zaman dilimi içerisinde namaz kılmak mekruhtur. İkindiden sonra, güneşin sarararak göz kamaştırmaz duruma geldiği andan başlayıp güneş batıncaya kadar süren vakit de kerahat vaktidir.
Akşam namazı ne zamana kadar kılınır? Akşam namazının vakti; güneşin batması ile başlayıp, İmam Ebû Hanîfe'ye göre güneşin batışından sonra ufukta kalan aydınlık kayboluncaya kadar devam eder.
Namazın şartlarına, sünnetlerine, adabına, tadili erkana uyularak kılınması mutlaka önemlidir. En iyisini Allah bilir lakin hangi namaz olursa olsun namazı hızlı kılmak eksikliklere ve hatalara yol açacağından doğru görülmemiştir.
Adem ibadet eder miydi; mesela namaz kılar mıydı? Değerli kardeşimiz, Her peygamber gibi, Hz. Âdem aleyhisselam da ibadet ederdi, namaz kılardı.
Aişe şöyle dedi: "Allah ilk olarak namazı ikişer rekat olarak farz kıldı. Sonra mukimken kılınan namaz gibi yaptı. Seferi namaz ise ilk farz kılındığı gibi kaldı." --- Müslim, salatu'l-müsafirin (3), İbn Huzeyme (1/156) ve Beyhaki, Sünen (1/362).
bütün bir hayat boyunca hiç namaz kılmayıp, o güne kadar kılınması gereken namazları toptan kılma durumu. yani diyelim ki bi kadın 15 yaşında ergenliğe girdi, o andan itibaren namaz farz. günde beş vakitten, 5*365 senede 1825 namaz ediyor. 70 yaşına kadar geçen süre de 70-15=55 sene dersek, 55*1825=100.375 namaz eder.
Kaynaklarımızda Hz. Ömer'in dönemiyle ilgili farklı rivayetler olmakla birlikte daha sonra teravihin yirmi rekât olarak yerleştiği ve günümüze kadar da cemaatle kılınarak böyle devam ettiği ifade edilmiştir (Bkz.
4 rekatlik bu namaz kadir gecesinde teravihten hemen sonra kilinir ve yaklaşık olarak 10-15 dakika sürer.
Gündem Haberleri. Teheccüd namazı; müslümanlara sünnet ve müstehap olan, gecenin 3'te ikisi geçtikten sonra kılınan ve imsak vaktine kadar kılma süresi olan çok önemli bir gece namazıdır.
İki hutbe: İki hutbe arasında bir kısa ara olmak üzere, toplamda yaklaşık 15-30 dakika sürebilir. Hutbenin içeriğine ve imamın konuşma hızına göre bu süre değişebilir. İki rekat Cuma namazı: 5-10 dakika.
Rekât (Ar. Arapça: رَكْعَةٌ), İslâm dinindeki namazı oluşturan kıyam, rükû ve iki secdeyi kapsayan kısımlardan her biridir. Rekât, Arapça rukû, yani ayakta öne eğilme kelimesinden türer. Namaz, genellikle iki ilâ dört rekâttan meydana gelir.
Farz namazlar sabah namazı 2 rekat, öğle namazı dört rekat, ikindi namazı dört rekat, akşam namazı üç rekat, yatsı namazı dört rekat olan namazlardır. Toplamda tüm farz namazlar günlük on yedi rekat olmaktadır. Cuma namazı ise Cuma günü cemaatle kılınan bir namaz olduğu için iki rekatı farz olan bir namazdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri