Üniversite mezunuysanız ilkokul ve ortaokul bilgilerinizi CV'nize yazmanıza gerek yoktur. Peki lise? Lise bilgilerinizi yazabilirsiniz fakat illa yer vermenize gerek yok.
3- Hedeflediğiniz alan ve pozisyonla ilgili bilgi verin. 4- Hedefinizi yazarken klişe ve genel cümlelerden kaçınarak tek cümlede ifade edin. 5- Eğitim bilgilerinizi yazarken yalnızca Üniversite ve lise bilgilerinizi yazın.
Kişisel bilgiler:: CV'de bulunması gereken bölümlerin başında kişisel bilgiler gelir. Bu bilgiler şunlardır: Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum, askerlik durumu, ehliyet sınıfı. Eğitim bilgileri:Eğitim hayatınıza dair detayların olduğu bölümde yalnızca lise ve üniversite eğitimine yer vermelisiniz.
Ancak birçok araştırma bireysel olarak öğrencinin bizzat kendisinin, mezun olduğu okuldan daha önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Temelde potansiyel içeren bir öğrenci düşük imkanlı bir okuldan mezun dahi olsa, daha iyi bir liseden mezun olduğundaki kadar başarı göstermektedir.
İşe alırken okuduğu liseye bakılmıyor zaten. Bakan göremezsiniz. Dolayısıyla açık lise mezunu olmak kariyeri olumsuz yönden etkilemez.
İlgili 40 soru bulundu
Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programında görülen öğrenimin içeriğinin Türkiye' deki diğer liselerden hiç bir farkı yoktur. Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı diploması ile Türkiye'deki diğer liselerden alınan lise diploması eşdeğerdir.
Açık liseye geçmenin en büyük avantajı ise vakti genişletip üniversiteye daha sıkı bir şekilde çalışmaktır. Böylece okulların size zorunlu tuttuğu performans ödevleri, yazılı haftası, sözlüler gibi üniversite hazırlık süreciyle bağlantılı olmayan birçok sorumluluktan kurtulmuş oluyorsunuz.
Diplomasını kaybeden kişiler, diploma yerine geçen başka bir belge sunarak üniversiteye kayıt yaptırabilirler.
Öğrencinin lisedeki başarısı üniversite sınavını ne kadar etkiliyor ve not ortalamasını yüksek tutmak ne kadar önemli? Aday öğrenciler için bu soruları cevaplıyoruz. Lise eğitimi boyunca aldığınız diploma notları 0.12 katsayısı ile çarpılıyor. Çıkan sonuç ise yerleştirme puanlarınıza ekleniyor.
Bu sene liseden mezun olup da üniversiteyi kazanamayan gençler için tanınan 120 günlük sürenin dolmasına az kaldı. Okullar 12 Haziran 2015 tarihinde tatile girdiği için tüm derslerinden geçmiş liseliler bu tarihte mezun olmuş sayılıyor.
Eğitim bilgileri bölümünün en üstünde yer alan okul ismi, mezun olduğunuz okul olmalıdır. Devam edilen okul bilgisi ise, mezun olduğunuz okulun hemen altında yer alır.
Öğrenci CV'sine temelde kişisel bilgileriniz, eğitiminiz, iş deneyimleriniz ve becerilerinizi eklemeniz gerekir. Başvuracağınız pozisyona özel olarak diğer detayları da yerleştirmelisiniz. Örneğin o pozisyonla ilgili olarak daha önceki başarılarınızı ve yeteneklerinizi yazın.
Başvurduğunuz pozisyonla ilgili olan diplomaların yanı sıra, tüm kısa kursları, kurum içi eğitimleri ve çevrimiçi kursları CV'nize ekleyin.
Not ortalaması yazılmalı mı? Not ortalamanız yüksekse bunu CV'nizde belirtmenizi öneririz. Genellikle 3.5 ile 4.0 arası yüksek not ortalaması olarak kabul edilir. Not ortalamanız yüksek değilse bunu CV'nizde belirtmenize gerek yoktur.
✓ Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalı. ✓ Uyruğunuzu yurtdışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsiniz. ✓ Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazın. ✓ Okurken aldığınız dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanızı belirtin.
Bölüm birinciliği gibi sizleri rakiplerinizden ayıracak kriterde başarılarınız bulunuyorsa bunları dikkatlice özgeçmişinize eklemelisiniz.
Yerel yerleştirme listesinde tercih yapmayan öğrencilere merkezi yerleştirme listesi açılmayacaktır. Yerel yerleştirmede kaç tercih hakkım var? Yerel yerleştirme listesinde en fazla 5 okul tercih hakkı bulunmaktadır. Yerel yerleştirme listesindeki ilk 3 tercihin kayıt alanından okullar olması zorunludur.
Öğrencilerin lise yaşamı boyunca aldıkları notlar yani diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor. Yani Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.
Öğrencilerin sınav puanı olmazsa ya da puanı yetersiz olursa yerel yerleştirmeyle yani adrese göre bir liseye yerleşebiliyor. Okul puanına göre öğrenciler adreslerine yakın okulları ya da komşu ilçelerden sınavsız öğrenci kabul eden okulları tercih edebiliyor.
Eğitimde bir basamak daha atlayabilmek için lise diploması önemlidir. Lise diploması üniversite okuyabilmenin ön şartıdır. Lise diploması olmayan hiçbir öğrenci üniversite okumaya hak kazanamaz. Lise diploması çalışma içinde oldukça önemlidir.
ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR? Yerleştirme puanınız hesaplanırken 50 ve 100 arasında oluşacak olan diploma notunuzu %60'ı size ortaöğretim başarı puanınızı verecektir.
Diploma kayıp belgesi yalnızca bir kez verilir. Öğrenciler diploma kayıp belgesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirler. Bunun için web sitemizde örneği bulunan diploma kayıp belgesi dilekçesi doldurulmalıdır.
Açık lise diploması da örgün eğitimden alınan normal lise diplomasıyla kişiye aynı hakları sağlayabilmektedir. Örneğin bireyler açık lise diploması sayesinde üniversite sınavına girebilmektedir. Bilindiği gibi lise mezunu olamayanlara üniversite sınavına girme hakkı yoktur.
Olmaz. Eğer 18 yaşını geçmiş olsaydın 1 dönem AÖL sınavına girerek mezun olabilirdin fakat 18 yaşını geçmediğin için erken mezun olamazsın.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri