Araştırmaya katılanların noktayla sonlanan mesajları daha düşük puanladığı belirtiliyor ve aynı mesaj sonunda nokta olmadan kişilere gösterildiğinde daha pozitif bir tepki alındığı vurgulanıyor. Kağıda yazılan mesajlarda ise cümle sonundaki noktanın kişilerin algısı üzerinde bir etkisinin olmadığı belirtiliyor.
Araştırmacılara göre mesajın sonuna nokta koymak, mesajınız zaten ciddiyse bir sorun yaratmıyor ancak mesajınız ciddi değilse nokta, bu mesajı otomatik olarak ciddi yapıyor.
McCulloch, konuşma metinlerinde nokta işaretinin genelde cümlenin sona erdiğini göstermek için sesin alçaltılmasıyla anlaşıldığını ve daha ciddi, resmi bir tonla cümlenin sonlandırılmasıyla da noktanın belli olduğunu anlatıyor: "Bu, mesajınız zaten ciddi ise doğru olabilir.
Bir cümle tamamlanmamış, eksik bırakılmış ise o cümlenin sonuna üç nokta işareti konur. Açıklanmak istenmeyen sözcüklerin ya da kısımların yerine üç nokta işareti konur.
dörtlü nokta ne demek? Bir özdeğin dört evresinin dengede olduğu sıcaklık. İki bileşenli sistemde 4 fazın aynı anda bir arada bulunabildiği sıcaklık. Quadruple point.
İlgili 24 soru bulundu
gelin anlamlarını inceleyelim: nokta: ilişkiyi gerçekten bitirir. söylenecek bir şey de kalmamıştır.
Üç Nokta Kelimesinin Güncel TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir? Cevap: Tamamlanmamış Cümlelerin Sonuna Veya Başına Yan Yana Konulan Noktalama İşaretinin Adı (...)
Nokta ( . ) 1. Cümlenin sonuna konur: Türk Dil Kurumu, 1932 yılında kurulmuştur.
Nokta işareti genel olarak cümlenin sona erdiğini vurgulamak için kullanılır. Hüküm, yargı bildiren kurallı cümlelerin sonuna eklenir. Fakat noktanın görevleri sadece bununla sınırlı değildir. Gün, ay, yıl bildiren sayıları birbirinden ayırmak için nokta işareti kullanılır.
Cihazınızdaki WhatsApp uygulaması simgesinin üzerinde görünen nokta, bildirim noktası olarak adlandırılır. Bildirim noktası, WhatsApp'taki son hareketleri size bildirmek amacıyla telefonunuzun üreticisi tarafından sağlanan bir özelliktir. Bu hareketler arasında okunmamış mesajlar ve cevapsız aramalar yer alır.
Kahve falında çıkan noktalar çok önemli belirleyiciler olarak bilinir. Bu noktalar falın güzaergahını belirler. Kahve falında beş nokta çıkması, kişinin ailesinden, hısımlarından veya dost çevresinden beklediği havadisi öğreneceğine yorumlanır.
Ayrıca; çağrı, emir, hitap ve yasaklama bildiren cümlelerde de ünlem işareti konulur. Bu işaretin olduğu cümle vurgulanarak okunur.
Mikroblog ve Facebook, Google Plus, Instagram, Twitter ve benzeri sosyal ağ servislerinde, “#” sembolünün kelime veya kelime grubunun önüne eklenerek oluşturulan bağlantılar, anlık bilgileri kategorize etmeye ve kitlelere ulaştırmaya yardımcı olur.
Cümlenin Bittiğini Anlatmak İçin Sonuna Konulan, Küçük Benek Biçimindeki Noktalama İşareti (.)
Nokta, geometride boyutsuz olarak ifade edilen; eni, boyu ve derinliği olmayan bir terimdir. Bir noktadan sonsuz sayıda doğru geçer. Bu, doğru demeti olarak adlandırılır. İki noktadan yalnızca bir doğru geçer.
Noktalama işaretleri içerisinde en fazla görevi olan noktadır. Bu işaret yalnızca cümlenin bittiğini belirtmek için kullanılmaz. Tarih belirtme, rakamları ayırma, çeşitli matematiksel işlemlerde de bu işaretlerden faydalanılmaktadır.
Nokta İşareti Klavye Üzerinde bulunduğu Yer ve Kısayolu
Shift tuşunun hemen sol yanında bulunmakta ve tek tuşla uygulanmaktadır. Yanına herhangi bir yardımcı tuş olmadan kullanılabilir.
Noktalı virgül (;), uzun cümlelerde anlam karışıklığını önlemek amacıyla kullanılan bir noktalama işaretidir. Virgülün yeterli olmadığı uzun cümlelerde tercih edildiği söylenebilir.
Cümlenin sonunda, kısaltmalarda, tarih ve sayılarda, sıra bildiren sayılarda noktalardan yararlanılır. * Bir haberi, olayı, durumu veya bilgiyi anlatan cümlelerin sonuna konulur. Nokta, cümlenin bittiğini gösterir. Yarın yazılı sınav olacaksınız.
Karşılıklı konuşmalar için kullanılır ya da iki cümle arasında başka bir cümle olduğunu anlatmak konusunda da önemli bir potansiyel teşkil eder. Özellikle cümle içerisinde kullanmak istenmeyen ve farklı nedenlerden boş bırakılan kısımlar üç nokta ile doldurulmaktadır.
tek noktayla bitirilemeyecek ve fakat üç noktanın da fazla kaçtığı durumlarda kullanılır. biraz karaktersiz bir noktalama işareti gibi gözükse de gerektiği yerde hayat kurtarır.
(3. Nokta) Anlamı umutsuzluktur. Bekleyip kendinizi kandırdığınız günleri hatırlamak ve bir sigara yakmaktır. İçinize çektiğinizde zehirlendiğinizi bilerek bu acıyı yaşamaktır.
– Seslenme (hitap) sözlerinden sonra virgül konur. Örnek: Sevgili Teyzeciğim, sizi çok özledim. – Uzun cümlelerde, özneden sonra virgül kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri