13 sayısı, özellikle Hristiyanlık inancı tarafından uğursuz olarak kabul edilmiştir. 13 sayısı, 12'den sonraki ve 14'ten önceki bir tek tam sayıdır.
Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkedeki insanların "13 sayısı, merdiven altından geçmek, baykuşun ötmesi, iki bayram arası düğün yapmak ve köpek uluması" gibi çok sayıdaki yaşamsal olayı uğursuzluk olarak görmesinin hurafeden ibaret olduğu açıklandı. Dünyada 13 sayısının uğursuz olduğu inancı çok yaygın.
Paylaşım daha önce çeşitli tarihlerde sosyal medyada birçok kez gündeme gelmiş. 13 Sayısı Neden Uğursuz Sayılır? Söz konusu paylaşım, 13 sayısının uğursuz sayılma sebebini Hz. Muhammed'in doğum yılının, İstanbul'un fethinin ve Türklerin Müslüman olduğu senelerin rakamlarının toplamının 13 etmesi olduğunu iddia etmiş.
17 numarası İtalyan kültüründe uğursuz kabul edilmesinin sebebi de biraz paranoyakça.17 sayısının Roma rakamlarıyla yazılışı XVII şeklindedir. Neden böyle bir şey yaptıklarını çözemesek de bu rakamlarla biraz oynayıp “VIXI” anagramını elde etmişlerdir.
Nedeni ise İtalya'nın batıl inançlarında gizli. İtalya'da 17 sayısı Roma rakamları ile xvii şeklinde yazılıyor. Ancak bu İtalyanlara az gelmiş olmalı ki Roma rakamları ile küçük bir oynama ile bundan 'vixi' kelimesini bulmuşlar. Bu kelime Latince olup 'ben şu anda ölüyüm' veya 'ben yaşamıştım' anlamlarını verir.
İlgili 28 soru bulundu
Özellikle Çin kültüründe bayram günlerinde veya ailenin birinin hasta olduğu günlerde 4 rakamını hatırlatacak olayların gerçekleştirmekten kaçınılmalıdır. Aynı şekilde 14, 24, gibi içinde 4 rakamı içeren başka sayılardan da uzak durulur.
“Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u bir 'Salı' günü fetheylemiştir. Ondan sonra Rumlarca matem günü sayılmış olan salı günü zamanla matemlik mahiyetini kaybede kaybede 'uğursuz' bir gün olarak hurafelere geçmiştir.
Mezopotamya coğrafyasında 13
Ancak 13. madde yoktur. Muhtemelen o dönemlerde bile 13 sayısının uğursuz olduğuna inanılıyordu. Bugünkü İran topraklarında yaşayan Persler, ayın 13'ünde kötü şanstan ve kötü olaylardan kaçınmak için evlerinden çıkmazlarmış.
Çin ve tarihi olarak Çin kültüründen etkilenen Japonya, Kore gibi ülkelerde 4 rakamı uğursuz kabul ediliyor. Bunun temel nedeni Çin'in Mandarin lehçesinde 4 sayısının telafuzu olan “si”nin aynı zamanda “ölüm” kelimesi ile aynı anlama gelmesidir.
Avrupalılar'da uğursuzluk getirdiğine inanılan bir sembol de 17 rakamı. Akdeniz ülkelerinde ve özellikle İtalya'da 17 numaralı hane veya kapı numarası bulunmaz. Uçaklarda, otobüslerde 17 nolu koltuk bulunmaz. 17 rakamının uğursuzluğu Romalılar zamanından kalma.
17 numarası İtalyan kültüründe uğursuz kabul edilmesinin sebebi de biraz paranoyakça. Diğer kültürlerdeki gibi uğursuz sayıdan kaçmak için bir çok yerde 17 sayısını es geçerler. (Asansör, otel, kat vb..) Bütün üstüne İtalyan havacılık şirketi Alitalia Havayolu'nun Boeing uçaklarında da 17 numaralı koltuk yoktur.
33 sayısı, iki 3'ün yan yana gelmesiyle birlikte oluşmaktadır. 33 sayısının titreşimleri çok güçlü olmakla birlikte yetenek ve kendini ifade etme ile ilgili olduğu düşünülmektedir. 33 sayısı yakın gelecekte beklenen bolluğu ve büyük ilerlemeyi ifade etmektedir.
Ruhani açıdan önemli bir yere sahip olan 11 sayısı, ilahi bir sayı olarak da değerlendirilir. 11, genellikle 'ruhsal haberci' olarak anılan güçlü bir sayıdır. İçinde geçen ilk sayısının tekrarı güçlü ve yeni başlangıçları temsil eder.
Öz disiplin, şefkat ya da sorumluluk gibi anlamlar doğrultusunda 17 sayısı öne çıkar. Aynı zamanda manevi farkındalık ile önsezi gibi durumları temsil eden bir yapıya sahiptir.
Japonlara göre 4 sayısı uğursuz bir sayıdır. Bunun en büyük nedeni 4 sayısının Japonca'da ölüm sözcüğünün teleffuzuna oldukça benzemesidir.
diğer kültürlerin aksine italyan kültüründe 13 sayısı şanslı sayılırken, 17 sayısının son derece şanssız olduğu düşünülür. nedenine gelince ; romen rakamı ile 17 sayısı xvıı olarak yazılır. bu sembollerin yerleri değiştirildiğinde “vixi “kelimesi oluşur . bu kelime latincede “yaşadım” anlamına gelir.
Dört : Dört numaranın sembolik anlamı istikrara değinir ve her şeyin belli bir temele dayanan doğasına başvurur. Dört mevsim, dört istikamet, dört elementi dikkate alır, tüm bu çok şaşırtıcı şekilde güçlü özellikler Dört`ün güzel kare paketinde yer alırlar. Dört, güvenilirlik, sakinlik, ve evi temsil eder.
Bir hadiste şöyle denilmiştir: “Allah toprağı cumartesi, dağları pazar, ağaçları pazartesi, mekruh şeyleri salı, nuru çarşamba günü yaratmış, binek hayvanlarını perşembe günü yaymış ve Âdem'i cuma günü ikindi vaktinden sonra gündüzün en son saatinde en son mahlûk olarak yaratmıştır” (Müslim, “Ṣıfâtü'l-münâfiḳīn”, 27).
Ana Fatma Kerbela Hadisesi ile ilgili haberi bu çarşamba almıştır. Haber ona ulaştığında çamaşır yıkamak için kazanda su kaynatmaktaymış; haber sonrası kazanı ters çevirmiş. Bu yüzden Kara Çarşamba'da çamaşır yıkanmaz, banyo yapılmaz ve yeni bir işe başlanmaz.
İnanışa göre, pazartesi “her iş yapılır”, salı “sallanır”, çarşamba “dikiş dikilmez”, perşembe “uğurlu gün”, cuma “kız istemeye gidilir”, cumartesi “dünya kurulduğu için çamaşır yıkanmaz”, pazar “gezmeye gidilir”...
Melek sayıları nedir? Melek sayınız, sizin için ruhsal olarak önemli hissettiren bir sayıdır. Çoğunlukla, adınıza veya doğum gününüze bağlıdır. Veya belirli bir süre boyunca tekrar tekrar gördüğünüz bir sayı dizisi olabilir.
8 SAYISININ ANLAMI NEDİR? 8 sayısı, tüm sayılar içinde sonsuzluk sembolü olarak bilinir. Sayının anlamlarından bir diğeri de özgüven ve kararlılıktır. Çok çalışmak, güçlü ve istikrarlı olmak gibi anlamlara sahip olan 8 sayısı karşınıza çıkıyorsa iş yaşamında büyük bir başarı yakalamak üzeresinizdir.
22 sayısı, hayatta olmanızın bazı amaçlarını ve hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek üzere olduğunuzu gösteren güçlü bir işarettir. 22 numaraya Numerolojide Ana Sayı denir, bu da olağanüstü güçlü bir titreşime sahip olduğu anlamına gelir.
777 ANLAMI
En çok kullanılan ve sosyal medyada sıkça görülen 777 şans olarak nitelendirilir.
1, 2, 4, 5, 8, 10 ve 20'ye bölünebildiği için bereketli bir sayı kabul edilen kırk rakamı, gök cisimleri ve gök olaylarıyla ilk defa ilgilenen eski Bâbil'de Ülker yıldızının gözden kaybolduğu kırk günlük süreden sonra yeniden görünmesi üzerine kutlanan yeni yıl bayramı dolayısıyla kutsallık kazanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri