0 ile 18 yaş arasında, çocuk olarak tanımlanan kişilerin doğumsal hastalıkları, doğum sonrası düzenli olarak uygulanması gereken aşı takibi, mental, fiziksel ve motor gelişimi pediatri hekimlerince takip edilir.
Pediatri (Halk arasında Çocuk Doktoru olarak bilinir) bebekler, çocuklar ve ergenlerin hastalık ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık gerektiren bir tıp dalıdır.
Çocuk Kliniği'nde 24 saat süreyle 0-18 yaş arası tüm çocuk hastaların teşhis ve tedavileri çocuk klinikleri, hasta servis ve acil serviste yapılabiliyor.
15 yaş üstü hastaların iç organlarındaki sorunları teşhis ve tedavi eden bölüm olan Dahiliye (İç Hastalıkları), hastalıkların erken teşhisinin yanı sıra hastalıkların nasıl önlenebileceği konusunda da önemli çalışmalar yapmaktadır.
Çocuk hastalıkları uzmanı çocuğun doğumundan 18 yaşına kadar olan sürecindeki sağlık durumu ile ilgilenen uzman doktorlardır.
İlgili 20 soru bulundu
Pediatri, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşının Latince adıdır. Branş hekimine de pediatrist denir. Pediatri, 0-18 yaş arası çocukların sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenir. Dahili bir tıp branşıdır.
Hastanemiz Çocuk Acil ve Genel Poliklinikleri 18 yaş sonuna kadar tüm hasta çocukları kabul etmektedir. Genel poliklinik için, araştırma görevlisi sayısına göre günlük 75-100 hasta sıra numarası verilerek değerlendirilmektedir. Sıra numaraları günlük olarak 07.00 'den itibaren alınabilmektedir.
14 yaş ve üzerindeki bireylerin cerrahi dışı tüm şikayetlerinin tanı ve tedavisinde genel dahiliye bölümü tarafından verilen hizmet kapsamındadır.
Dahiliye bölümünde 15 yaş üzerindeki hastalara bakılır.
Genel Dahiliye Kliniğimiz 15 yaş üzeri tüm hasta grubuna, 24 saat kesintisiz hizmet verir. Klinik, gerekli durumlarda hematoloji, endokrinoloji, gastroenteroloji, kardiyoloji, nefroloji gibi diğer branşlarla birlikte çalışır.
Pediatri uzmanı; 0 - 18 yaş aralığındaki bebek, çocuk veya ergenlerin fiziksel gelişimlerini incelemek, olası hastalıkları teşhis ve tedavi etmekten sorumludur. Bunların yanı sıra koruyucu sağlık hizmeti sunar.
18 yaşından küçük hastalarımızın muayene ve tedavilerine gelirken ebeveynleriyle birlikte gelmesi gerekmektedir.
18 yaşından küçük isen velinin onayı ve refakatçi gerekir acil durum var ve hayatını tehdit ediyor ise şart aranmaz müdahale edilir.
En çok tercih edilen bölümler arasında olan Çocuk Gelişimi bölümünü öğrenciler, eşit ağırlık puan türüyle tercih edebiliyor. Çocuk Gelişimi nedir? Çocuk gelişimi, bir çocuğun büyüyüp değiştiği süreci tanımlayan bilim dalı.
Birincisi 18 yaş altı kişinin velisi yokken (acil durumlar hariç ) kaydının yapılmaması, okuldaysa o saatte acil durumsa eğer (nöbetçi öğretmenin görevleri arasında bulunan) “yanında eşlik etmeyle” gelmesi gerekir.
Yetişkin olmayan bireylerde meydana gelen ortopedik hastalıkların tedavi birimi çocuk ortopedi bölümüdür. Genellikle on sekiz yaşına kadar olan bireylerin tüm travmatik ve cerrahi gerektiren tedavileri aynı zamanda ilaç tedavileri çocuk ortopedisi yönetiminde yapılmaktadır.
0-18 yaşına kadar çocukların, karaciğer, mide ve bağırsak hastalıklarının tanı ve tedavisinin yapıldığı bu bölümde bebek ve çocuklarda görülen iştahsızlık, kronik karın ağrıları, gastrit ve peptik ülser, çölyak hastalığı, pankreas hastalıkları, karaciğer yetmezliği gibi hastalıkların tanı ve tedavisi yapılır.
Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, bebek, çocuk ve adölesanlar için koruyucu ve tıbbi bakım sağlamakla sorumlu kişilere verilen mesleki unvandır. Temel görevleri arasında, tıbbi öyküleri dinleme, tahlil sonuçlarını değerlendirme ve tedavi planı önerme yer almaktadır.
Eğer bir çocukta fiziksel gelişim bozukluğu veya sorunları tespit edilirse çocuk hekimine başvurulması önerilir. Çocuk hekimi, çocuğunuzun genel sağlık durumunu değerlendirecek gerekli testleri ve muayeneleri yaparak çocuğunuzun fiziksel sağlık sorunlarını tanımlayacaktır.
Bunlar arasında en fazla şikayet edilen enfeksiyonlar, idrar yolları, cilt, ishal, Hepatit türleri, paraziter hastalık çeşitleri, bruselloz, influenza ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar, eklem ve kemik iltihaplanmaları gibi hastalıklardır.
Çocuk Doktoru Hangi Hastalıklara Bakar ? Çocuk doktorları, çocukların sağlığı ve gelişimi ile ilgili birçok farklı konuya bakarlar. Bu konular arasında aşağıdaki hastalıklar yer alır: Enfeksiyonlar: Grip, soğuk algınlığı, kulak enfeksiyonları, boğaz enfeksiyonları, zatürre, bronşit gibi bulaşıcı hastalıkların tedavisi.
Gelişimsel Pediatri ise; gelişimsel sorunların değerlendirilmesi, tanı konulması, tedavisinin planlanması, gerektiğinde çocuk sağlığı ile ilgili başka bilim dallarına yönlendirilmesi, izlenmesi ile ilgilenen ve ülkemizde yeni gelişmekte olan bir Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bilim dalıdır.
Sağlam çocuk izlemi, çocuk hekimliğinin temelini oluşturur ve sadece sağlıklı çocuklara verilen bir hizmet değildir. Tüm çocukların büyüme ve gelişmelerinin izlendiği, sağlıklı olup olmadıklarının değerlendirildiği, aşı ve sağlık eğitimi gibi koruyucu hekimlik uygulamalarının sunulduğu bir çocuk sağlığı hizmetidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri