Yabancı bir ülkeye giderken beraberinizde gıda maddesi götürmeyiniz. Özellikle hayvansal gıdaların (et, süt, peynir vb.) birçok ülkeye sokulmasının yasak olduğunu unutmayınız.
Gıda ürünleri: -Çay, kahve, çikolata, şeker mamülü ürünlerin her birinden 1'er kilogram getirme hakkınız vardır. Et ve süt ürünleri (Peynir, tereyağ, Sucuk, Pastırma vs.) getirmek yasaktır.
Reçel ve bal gibi akabilen gıdalara kabin bagajında izin verilmiyor.
İlgili 38 soru bulundu
Yiyecek ve içecekler dışarı
El bagajında taşımamanız gereken diğer bir şey ise yiyecek ve içecekler. Özellikle taze meyve ve sebze ile peynir gibi gıdaları bagajınıza alarak güvenlik kontrolünde sorun yaşayabilirsiniz.
Yiyecek ve içecekler: Belirli bir miktardaki katı gıda maddelerinizi valizinizde taşımanıza müsaade edilirken, sıvı ya da sıvıya geçişi mümkün gıda ürünlerinizi valinizde ya da el bagajınızda bulunduramazsınız.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca düzenlenen 2012/11 sayılı “Hayvansal Ürünlerin Kişisel Sevkiyatlarının Ülkeye Girişine İlişkin Kurallar Hakkında” Tebliğ gereğince, et ve süt ürünlerinin kişisel sevkiyat olarak Türkiye'ye getirilmesi veya Türkiye'ye gönderilmesi mümkün değildir.
İstisnai bazı uygulamalar dışında et, et ürünleri, süt, süt ürünleri, egzotik hayvan ve bitkiler, ateşli silahlar, patlayıcı madde, uyuşturucu madde ve pornografik malzemenin ülkeye sokulması yasaktır.
Peynirlerin yasaklısı: Krem peynir
Diğer tüm peynirleri yanınızda götürebiliyor olsanız da krem peynir yasaklılar arasında.
İlaçlar: Ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlar ve vitaminleri yanınıza alabilirsiniz.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Cevap: Yolcular, beraberlerindeki kendilerine ait değeri 15.000 ABD Dolarını aşmayan ve ticari amaç taşımayan ziynet eşyası niteliğinde kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyayı yurda getirebilirler ve yurtdışına çıkarabilirler.
Seyahat sağlık sigortası gibi işlemler, seyahat güvenliği açısından avantaj sağlar ve o işlemler için de çeşitli belgelere ihtiyaç duyulabilir. Ancak yurt dışına çıkmak için gereken belgeler kendi içinde; pasaport, vize ve bilet olarak sıralanabilir.
Gümrük malları içerisinde gümrüğe takılan ürünler yer almaktadır. Gümrüğe takılmış her bir ürün belirli bir süre burada bekletilmektedir. Ardından ülke sınırları dışına geri gönderim sağlanmaktadır.
Satın aldığınız ürün 30 kg'nin üzerindeyse, Satın aldığınız ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 150 EUR üstündeyse, Eğer satın aldığınız ürün kitapsa ve ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 1500 EUR üstündeyse ürünleriniz gümrükte takılabilir.
Yeni düzenlemeyle, posta ve kargo ile gerçek kişilere gelen ve ticari miktar ve nitelik taşımayan, kıymeti 1500 Euro'yu geçmeyen kişisel kullanıma ait kitap veya benzeri basılı yayınlar için uygulanmakta olan sıfır gümrük vergisi devam edecek.
Bal, reçel, salça, konserve yiyecekler, krem peynir, her türlü soslar, şuruplar, jöleler, tereyağı, turşu, ezme, çorba, humus, hardal ve buna benzer dökülme, bulaşma tehlikesi olan yiyecekler yarı sıvı olarak kabul edilir ve el bagajında yalnızca 100 ml'lik kaplarda ve 1 litreyi geçmeyecek şekilde taşınabilir.
Türk Gıda Kodeksi'ne uygun üretilmiş ambalajlarda muhafaza edilip satılan peynirler, gönül rahatlığıyla tüketilebilir.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz. Ancak reçetesiz ve doktor raporu olmayan ilaçlar da uçak kabinine alınmaz.
Özel olarak yasaklanmadıkça katı, sıvı ve yarı sıvı yiyeceklerin uçağa alınmasına izin verilmektedir. Ketçap, yoğurt, bal, pekmez, reçel ve sos gibi ürünler yarı sıvı olarak kabul edilir. Bu yiyecekler doğru şekilde paketlenirse ve doğru boyutta olursa uçak bagajında taşınabilir.
İlaçlar, bebek sütü ve bebek maması ve özel beslenme ihtiyaçları için yiyecekler, şeffaf plastik torbaya konmadan uçağa taşınabilir.
Uçakta taşınması uygun olan yiyecekleri, güvenli şekilde paketleyerek ya da havaalanından yiyecek poşeti temin ederek yanında taşıyabilirsin. Bavulunda taşıyacağın yiyecekler için de yine paketleme kurallarına uyman gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri