Bilinmesi gereken şey 1400 devirde çamaşır sıkmak çamaşırı yıpratıyor genel kullanımda düşük devirlerde sıkıyoruz zaten daha düşük sıkma devirli olanda tercih edilebilir fakat gerekli durumlarda 1400 devir sıkma seçeneğinin olması güzel.
Devir Sayısı ve Su Tüketimi
Makinenin enerji sarfiyatı dışındaki farklı değerleri de tercihlerde belirleyici oluyor. Buna göre bir çamaşır makinesi kaç devir olmalı, diyorsan en az 1000 devir modeller öne çıkıyor. Sıkma performansı çok çok önemliyse 1400 devir çamaşır makineleri de ideal olabilir.
Çamaşır makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler
İkinci nokta sıkma devri, çamaşırlar ne denli yüksek devirde sıkılabiliyorsa makineden de o kadar kuru çıkıyor. Kurutma makinesi sorununa da çözüm olabilecek bu detayı atlamamakta fayda var. En ideal sonucu 1000 ila 1200 devir arasında alabilirsiniz.
Örneğin pamuklu ürünlerde 1200 devirde sıkma yıpranma oluşturmaz. Ancak naylon içeren veya sentetik olan kıyafetlerde 1200 devir yıpratıcı olabilir. Ne anlamı kaldı derseniz 1200 devirde sıkma yaptırabileceğiniz giysilerde daha iyi kurutma sağlarsınız.
1200-1400 devir arasında yine çok fark yok, ama eğer 800-1400 devir olsaydı fark şu, yüksek devir 1 dakika içerisinde daha yüksek tambur dönmesi demek yani görseldeki makine dakikada 1400 dönüş yapıyor, daha iyi temizlenmiş ve yıkamadan sonra suyu daha çok sıktığı için daha hızlı kuruyan çamaşır anlamına gelir yüksek ...
İlgili 45 soru bulundu
Devir(rpm), Çamaşırın nemini azaltmak ve kurutma sürecini kolaylaştırmak için önemli olsa da çamaşırın türüne ve hassasiyetine bağlı olarak değişebilir. Kumaş türüne bağlı olarak, 800 ila 1200 rpm arasındaki sıkma devri çoğu normal giysi için uygundur.
Uzman tavsiyesi: 1400 ya da 1200 dev/dak sıkma hızına sahip bir çamaşır makinesi seçebilir ve çamaşırlarınızın doğal kuruma süresini kısaltabilirsiniz.
Yıkanan çamaşırların fazla suyunu alma işleminin gücünü belirleyen ölçüye devir ismi verilir. Çamaşırların renginden daha çok kumaş türüne göre devir programı ayarlaması yapılmalıdır. Hassas ve ütülemesi zor çamaşırların en fazla 600 devirde, dayanıklı çamaşırlar ise en az 800 en çok 1000 devirde sıkılmalıdır.
Bu konuda çamaşırların renginden ziyade kumaşının türüne göre davranılmalıdır, yıkanan beyazlar ipek, yün ve diğer hassas kumaşlardan ise devir ayarı düşürülmeli en fazla 600 devirde sıkılmalıdır. Pamuklu ve sentetik beyazlar için ise 800 ve 1000 devirde sıkma işlemi yapılmalıdır.
Beyazlar kaç devirde yıkanır sorusu ise birçok kişinin aklına takılır. Bembeyaz ve hijyenik çamaşırlara sahip olmak istiyorsanız giysilerinizi 600 devirde yıkayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise kullandığınız deterjan olarak nitelendirilebilir.
Devir/Dakika (D/D) şeklinde ifade edilen devir, dönme hızına bağlı olarak makinedeki çamaşırlarınızın daha kuru çıkmasına yardımcı olur. Devir sayısı ne kadar yüksek olursa, yıkama sonrasında, çamaşırlarınızı makineden ıslaklık oranı o kadar az olacak şekilde alabilirsiniz.
Bu kapsamda değerlendirildiğinde en ideal çamaşır makinesi devir sayısının 1000 ya da 1200 olabileceğini söyleyebiliriz. Devir sayısı yüksek olan çamaşır makinelerinin enerji sarfiyatı nispeten yüksek olsa da konforlu bir çamaşır yıkama süreci için bu özellik göz önünde bulundurulmalıdır.
Kullanıcı yorumlarına göre en iyi çamaşır makinesi marka sıralamasında Arçelik, Beko ve Samsung bulunuyor. Çamaşır makinesi tavsiyesi olarak da Altus AL 10123D, Arçelik 9120 M ve LG F2J5TNP3W modelleri; ucuz fiyatları ve kaliteli olmalarıyla birçok kullanıcı tarafından öneriliyor.
Sırada kapasite ve devir var. Bir seferde yıkanabilecek en fazla çamaşır miktarı kapasite olarak belirlenir. Küçük aileler için 5-6-7 kg, çocuklu aileler için 8-9 kg, geniş aileler için 10-12 kg kapasiteli makineler yeterli olacaktır. Devir ise çamaşır makinesi tamburunun dakikada kaç kez döndüğünü ifade eder.
8 kg çamaşır makinesinde ne kadar ağırlıkta yorgan yıkanabilir? Makinenin kullanım kılavuzunda belirtilen maksimum yük sınırına kadar yorgan yıkayabilirsiniz. Bu tip makinelerde yük sınırı 8 kilogramdır. Ancak bu sınırın sonuna kadar kullanılması, makinenin kullanım ömrünü kısaltacaktır.
Bu renkliler için uygun bir sıcaklıktır. Daha sıcak bir derecede renkleri solabilir ve yıpranabilirler. Deviri için ise 800 devir iyi olacaktır.
Renkli kıyafetleri en fazla 800 devirde sıkmaya ayarlamanız gerekiyor.
Kot pantolonlar 30 derecede hassas, sentetik ve narin programları ile yıkanmalıdır. Toz deterjana nazaran sıvı deterjanlar renk koruma açısından daha iyi olduğu için, kot pantolonlar yıkanırken sıvı deterjan kullanmak daha iyidir. Makinede kot pantolonlar yıkanırken devir ayarı 800'de olmalıdır.
Günlük giyilmiş, zorlu lekeler barındırmayan az kirli çamaşırlarınızı Pamuklu Hızlı programıyla yıkamanızı tavsiye ederken, daha kirli çamaşırlarınızı Pamuklular, Ön Yıkamalı Pamuklu programlarla yıkayabilirsiniz. Sentetik kumaşlar, pamuk, keten gibi doğal liflerden ziyade insan yapımı kumaşlardır.
Kısa program ve düşük sıcaklıkta yıkama: Dikkatli olun!
Düşük sıcaklıkta ve kısa programda tekrarlanan yıkama, çamaşır makineniz için risk oluşturur, çünkü: Makinenizde biriken kir kalıntıları kötü koku kaynağıdır ve makinenizi kirletir.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Genel olarak, bir binek otomobil motoru için rölanti devri 600 ile 1000 arasında iken, orta veya ağır hizmet tipi bir kamyon için rölanti devri yaklaşık 600 olur. Motosikletler için rölanti hızı tipik olarak 1200 ila 1500 arasında ayarlanır.
Merhaba. 9 kg kapasite olayı sadece pamuklu çamaşırlar içindir. Kuru ağırlık esastır. Her markada böyledir.
Özellikle kirli suyu boşaltan tahliye hortumunun yerden en az diz boyu kadar yüksekte olması gerekmektedir. En çok ise 100 cm kadar yukarıda olması önemlidir. Eğer yükseklik bu seviyeler doğrultusunda ayarlanmaz ise yeni çamaşır makinesi sulu bırakma sorunu ortaya çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri