Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) uygulanan, adayların sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınması kuralı kapsamında, geç kalanlar Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) katılamadı.
Eğer son 15 dakika çıkış yapılırsa sınavda tek kişi kalma ihtimali yükselir.Bu da o kişeye içerideki gözetmenlerden yardım yapılabileceği anlamına geliyor bu olayı önlemek için son 15 dakika çıkış yapılamıyor.
1. Öğrencilerin, sınav başlamadan en az on dakika önce, önceden belirlenmiş sınav salonunda hazır bulunmaları gerekir. Oturma düzeninin sağlanmasında gözetmenler yetkili ve sorumludurlar. Yanlış sınava veya belirlenmiş olan sınıf dışında başka bir yerde sınava girmek sınavın geçersiz sayılmasına sebep olur.
Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın giriş kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Ayrıca sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır.
Sınav süresinin ¾'ü tamamlanmadan önce ve sınavın son 15 dakikası içinde sınava devam etmek istemeyen adayı dışarı çıkarmayınız. Bu kurallara uymayan ve erken çıkmak için ısrar ederek sınav düzenini bozan aday olursa Bina Sınav Sorumlusuna bildirerek adayın salondan çıkarılmasını sağlayınız.
Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş), şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.
Buna göre, adaylar TYT'den en erken 11.55'te, en geç 12.15'te sınavdan çıkabilecek.
İptal oluyor sınavın izah ediyor sınav cikisi gozetmen durumu sana.
YKS sınavında yanında bulundurulması yasak olan eşyalar hangileri? Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, şeker, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.
Sınav salonlarına son giriş saati ise 10.00 olarak belirlenmiştir. Salonların kapıları, sınavdan 1 saat önce yani 09.00'da başlayacak ve adaylar sınav salonlarındaki yerlerine bu saatten itibaren alınabilecek. 10.00'da ise kapılar kapanacak ve bu saatten sonra gelen adaylar, sınav salonlarına alınmayacak.
C: ygs de sakız çiğnemek
Hayir yasak değil.
YKS sınavında oje yasağı bulunmuyor. Ojeli tırnağa sahip adaylar sınava rahatlıkla giriş yapabiliyor.
Sınavdan hemen önce 5 saatlik duraksız çalışma yerine sınavdan 1-2 hafta öncesinde çalışmaya başlarsan günde daha az çalışmış olursun ve sınava kadar derse çok iyi hakim olmuş olursun. Sınava son gün çalışmak anlamadığın o konuyu yeniden öğrenmek için yeterli süreyi sana vermez.
Ön lisans için TYT yeterlidir. Lisans programlarını tercih etmek isteyen adaylar hem TYT hem AYT oturumlarına katılmalıdırlar. 2024 TYT 120 sorudan oluşmaktadır ve süresi 165 dakikadır. 2024 TYT; TYT Türkçe, TYT Sosyal Bilimler, TYT Temel Matematik ve TYT Fen Bilimleri testlerinden oluşur.
Burak, ÖSYM'nin 'Basit piercing' tanımlaması ile ilgili bunların takılıp-çıkarılmasının kast edilmiş olabileceğini ifade ederken, “ÖSYM; 'Basit piercing' tanımı ile 'Ucu top şeklinde halkalı, burmalı ve geri çekilerek çıkarılabilenleri', kast etmiş olabilir. Buna göre, zor piercing esneyen ve vidalı olanlardır.
Sınavın ilk 30 dakikası ve son 15 dakikası sınav salonundan çıkmak yasaktır, bu sürelere uymayan ve binayı terk eden öğrencilerin sınavı geçersiz sayılır. Sınav süresince görevlilerle konuşmak ve görevlilere soru sormak yasaktır.
Sınava kolye, küpe, bilezik ve yüzük gibi aksesuarlar ile girmek yasaktır.
YKS sınavına girecek olan kişilerin yanlarında alyans, şeffaf numaralı gözlük, başörtüsü için kullanılan boncuklu-boncuksuz toplu iğne, kağıt para, anahtarlıksız basit ev anahtarı, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka, basit piercing, şeffaf pet şişe içerisinde su ile sınava katılabilecek.
Sınav günü adayı tanımada önemli rol oynayacak, fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamalıdır.
Oturum TYT 165 dakika, YKS 2. Oturum AYT 180 dakika, YKS 3. Oturum YDT 120 dakika sürmektedir. Adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacak ve sınav süresince tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları yasaktır.
2.) İlan edilen sınav saatinden itibaren 30 dk. geçtikten sonra gelen öğrenci sınava giremez ve geç kalan öğrenciler için fazladan süre verilmez.
Demir, şöyle konuştu: "Yasal bir düzenleme ile sınavın evrağının aslı niteliğindeki belgeyi, elektronik ortamda saklayacağız. Dolayısıyla adayların soru kitapçıkları fiziksel olarak imha edilse de kitapçık üzerinde yaptıkları bütün işlemler, elektronik ortamda taranmış ve saklanmış olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri